Crimă organizată şi corupţie instituţionalizată în cazul BIR

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 octombrie 2005

Comisiile parlamentare pentru cercetarea abuzurilor au înaintat Biroului Permanent al Senatului un raport comun privind Banca Internaţională a Religiilor (BIR), în care se afirmă că, în urma verificărilor efectuate asupra procedurii de faliment şi de lichidare, s-a ajuns la concluzia că este vorba despre "o acţiune de crimă organizată şi corupţie instituţionalizată".

Raportul precizează că s-a stabilit cu certitudine faptul că "un grup de interese", împreună cu unele persoane din conducerea Băncii Naţionale a României - Emil Iota Ghizari, Mihai Bogza - dar şi cu complicitatea unor magistraţi, a reuşit să-şi acopere activitatea de "falimentare premeditată" a BIR şi de lichidare a băncii "printr-un adevărat jaf", informează Rompres. Acest lucru s-ar fi întîmplat prin evitarea unor acte normative şi după arestarea fostului consilier guvernamental Fănel Păvălache.

Acţiunea de premeditare a falimentului BIR ar fi dovedită, conform raportului, prin "documente indubitabile", care arată că lichidarea băncii s-a făcut "printr-o adevărată devastare" a patrimoniului şi a fondurilor sale şi prin însuşirea de către lichidator - firma "Reconversie şi valorificare active/Moore Ste-phens" - a peste 550 de miliarde de lei vechi, sub formă de salarii, onorarii sau comisioane. Raportul îi încriminează şi pe judecătorii Secţiei a VII-a Comerciale de la Tribunalul Bucureşti, care ar fi "total aserviţi" grupului de interese care a falimentat BIR. În document se mai menţionează că Parchetul General a fost sesizat de Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaţilor în legătură cu aceste aspecte încă din 13 februarie 2002.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb