CRIMEEA: Ruşii au invadat baza ucraineană Belbek

V.B.
Internaţional / 23 martie 2014

Ruşii au invadat baza ucraineană Belbek

Trupele ruse din Crimeea au înconjurat, ieri, baza militară aeriană din Belbek, printre ultimele din peninsulă ce avea arborat un steag ucrainean, dându-le militarilor din ea ultimatumul să se predea, apoi, în jurul orei 17, au pătruns în unitate cu autovehicule blindate şi arme automate, până la închiderea ediţiei cel puţin un ucrainean fiind rănit, potrivit presei internaţionale.

Baza, situată în apropierea oraşului Sevastopol, era printre ultimele unităţi militare din peninsulă controlate, încă, de Ucraina, după anexarea Crimeei de militari ruşi.

"Trupele ruse de la aerodromul nostru ne-au dat o oră la dispoziţie să ne predăm, urmând, ca, în caz contrar, să înceapă asaltul. Nu ne ducem nicăieri. Să vedem ce înseamnă acest asalt", a spus, initial, comandantul adjunct Oleg Podovalov.

Deşi ultimatumul (ce, oficial, avea durata de o oră) a expirat la ora 14:30 (ora Ucrainei şi a României), până în jurul orei 17, niciun militar rus nu fusese văzut pătrunzând în bază.

După asaltul asupra bazei, acelaşi Podovalov a transmis că va fi luat pentru anchetă de forţele ruse.

Întrebat dacă domnia sa crede că se va întoarce în siguranţă din anchetă (a cărei loc nu a fost precizat), ofiţerul a răspuns: "Vom vedea. Deocamdată, ne punem toate armele în depozitul bazei".

Anexarea Peninsulei Crimeea de Rusia a fost, în cea mai mare parte, lipsită de vărsări de sânge, deşi un militar ucrainean a fost ucis şi alţi doi răniţi într-un schimb de focuri din Simferopol, în această săptămână.

Vineri, ministrul Apărării din Ucraina, Igor Teniuh, a declarat că bazele militare din Crimeea încă se află sub control ucrainean formal, dar multe dintre ele sunt ocupate de trupe ruseşti şi au arborat tricolorul Federaţiei Ruse.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb