CRIN ANTONESCU: "Nu ne schimbăm liderul ca să ajungem la guvernare!"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 2 martie 2009

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că formaţiunea sa doreşte să revină la guvernare, dar nu în orice condiţii.

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că formaţiunea sa doreşte să revină la guvernare, dar nu în orice condiţii.

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Vrancea, că partidul ar trebui să rămână în opoziţie, cel puţin până la alegerile prezidenţiale.

Crin Antonescu a explicat: "Să nu îşi imagineze Blaga şi Anastase că ne schimbăm liderul pentru a fi acceptaţi la guvernare. Îi descurajez. Nu schimbarea conducerii PNL este condiţia reluării dialogului cu PD-L, ci schimbarea conduitei PD-L. Întreruperea şi desfiinţarea Alianţei D.A. nu a fost cauzată de Călin Popescu Tăriceanu şi PNL".

Liderul liberal a mai spus că PNL nu este în situaţia în care caută pe cineva pentru a fi luat la guvernare, şi a precizat că, atunci când vor exista conjuncturi politice pentru ca PNL, cu valorile, credinţele şi mijloacele sale, "să intre într-o combinaţie de guvernare", va vedea pe cine îşi va găsi partener.

Referindu-se la cele două partide aflate la guvernare, Antonescu a spus că nu are preferinţe între PD-L şi PSD "pentru o posibilă coaliţie de guvernare".

Liderul liberal a precizat: "Consider că PNL trebuie să fie un partid care să discute cu oricine, dar pe baza unor principii clare şi ferme. Vom rămâne un partid deschis, care doreşte să revină la guvernare, dar nu cu oricine, nu oricând şi nu în orice condiţii".

Potrivit Agerpres, Crin Antones­cu a venit la Focşani pentru a participa la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Vrancea, care i-a oferit sus­ţinerea în competiţia pentru şefia PNL.

Referindu-se la viitorul Congres PNL, la care va candida pentru func­ţia de preşedinte, Antonescu a spus că acest congres va fi "o foaie întoarsă în istoria PNL, şi nu una ruptă".

Antonescu a vorbit şi despre strategia sa, ca viitor preşedinte, respectiv să ducă PNL la 30%, la parlamentarele de peste patru ani, şi să facă în aşa fel încât PNL să "recâştige electoratul urban", pe care l-a pierdut în ultimii ani.

Crin Antonescu a vorbit şi despre posibila candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă, spunând că îşi va asuma cu seriozitate această can­didatură.

"Nu voi avea ezitări să candidez la preşedinţie. PNL are obligaţia de a oferi o alternativă la Preşedinţia Ro­mâniei, la România de după Traian Băsescu", a spus Antonescu.

Tăriceanu: PNL poate obţine peste 20% la europarlamentare

PNL poate obţine, la alegerile europarlamentare, un scor de peste 20 de procente, având deja şase europarlamentari care sigur vor vrea să candideze din nou, plus alţi şase candidaţi pentru Parlamentul European, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Domnia sa a explicat: "Trebuie să trimitem în PE elitele politicii româ­neşti. PE nu este un conclav de domnişoare, de măicuţe. Nu am stabilit obiectivul în procente. Sunt convins că am obţine un scor mai bun de 20 la sută, pentru europarlamentare".

Tăriceanu consideră că toate partidele au o problemă reală, de mo­bilizare a alegătorilor la vot.

Relu Fenechiu: "PNL are nevoie de un alt preşedinte"

Pe de altă parte, preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat, vineri, la sediul PNL Vrancea, că liberalii au nevoie de un alt preşedinte, dacă vor să treacă de 20% la viitoarele alegeri.

Prezent la o conferinţă de presă a PNL Vrancea, Relu Fenechiu a precizat că, indiferent de cât de multe lucruri bune a făcut Călin Popescu Tăriceanu ca premier, "cu acesta în fruntea PNL, ar fi greu să trecem pes­te acest prag de 20%".

Fenechiu a mai spus că el, personal, crede că PNL are şi alte soluţii, deoarece este un partid cu oameni capabili, care au crescut pe parcursul guvernării.

Liderul ieşean a declarat: "Cu un alt lider, PNL poate creşte mai mult şi poate demonstra mai mult pentru România. Aceasta este părerea mea. Este un lucru pe care nu l-am mai spus şi pe care nu voiam să îl spun".

Liderul PNL Iaşi a venit în Vrancea deoarece vrea să obţină sprijin pentru poziţia de vicepreşedinte sau prim-vicepreşedinte la Congresul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb