CRISTIAN BĂCANU: ''CCR încurajează ideea că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în martie''

G.U.
Politică / 16 octombrie 2020

''CCR încurajează ideea că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc în martie''

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Cristian Băcanu, preşedinte PNL Sector 5, susţine că CCR şi-a depăşit atribuţiile şi încurajează ideea ca alegerile generale să aibă loc în martie, prin hotărârea prin care a respins sesizarea cu privire la legea de organizare a alegerilor parlamentare, conform Agerpres.

"Curtea Constituţională a României a publicat acum două zile hotărârea prin care a fost respinsă sesizarea preşedintelui cu privire la legea prin care PSD vrea să amâne alegerile parlamentare. Prin această hotărâre, CCR şi-a depăşit din nou atribuţiile şi practic încurajează ideea ca alegerile generale să aibă loc în luna martie. CCR judecă pe baza instrucţiunilor de partid şi nu pe baza Constituţiei, iar asta este foarte grav. PSD şi CCR pun efectiv în pericol stabilitatea României şi fac asta invocând pandemia; invocă pandemia după ce PSD a făcut tot ce era posibil ca să descurajeze măsurile destinate să împiedice răspândirea bolii", a scris Băcanu, astăzi, pe Facebook.

La finalul lunii septembrie, CCR a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

Stabilirea datei alegerilor după expirarea mandatului Parlamentului se face prin lege organică, iar înainte de expirarea mandatului, prin lege ordinară, a arătat Curtea Constituţională a României, miercuri, în motivarea deciziei prin care a fost respinsă sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind organizarea alegerilor parlamentare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Data alegerilor n-o fixeaza Guvernul (care are atributii executive) ci Parlamentul care exercita suveranitatea nationala, potrivit Consitutiei.

    Asta ar mai lipsi, sa hotarasca alde Nelu Tataru si gasca, data alegerilor.  

    Bagabonți , vorba lui becali....

    Pai, bai PNLepro hotarati-va odata, ca sa stim si noi: ori e Pandemie, ori e hotie? CCR are tot dreptul sa recomande ca alegerile sa se desfasoare in martie! Ce, va e teama ca atunci o sa ajungeti pe la 15%? Stati linistiti si nu va faceti grij, ca si atunci tot SRI si STS o sa colecteze voturile pt voi!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb