Cristian David şi mama sa, audiaţi de DNA

Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2014

Cristian David şi mama sa, audiaţi de DNA

Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA) i-a audiat ieri pe fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni Cristian David şi pe mama sa, suspecţii de infracţiuni de abuz în serviciu, respectiv complicitate, potrivit informărilor DNA.

Cristian David a plecat din PNL şi a renunţat şi la funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni după de procurorii DNA au solicitat începerea urmării penale a acestuia. Referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Cristian David a fost trimis preşedintelui Traian Băsescu, ieri, de procurorul general Tiberiu Niţu. Procurorul şef al al DNA a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie referatul în vederea sesizării preşedintelui României, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, s-a arătat într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

Potrivit referatului procurorilor, pentru a justifica, în declaraţia de avere depusă la 14 iunie 2013, intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat în fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 de euro, cu titlu de "restituire împrumut", de la mama sa.

Mama lui Cristian David a fost audiată, miercuri, la DNA, surse judiciare declarând, agenţiei Mediafax, că aceasta are calitatea de suspect în dosarul fostului ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Cristian David a declarat, că a demisionat din calitatea de membru al PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului ca urmare a acuzaţiilor DNA şi că are toată disponibilitatea să prezinte datele care să clarifice situaţia.

Cristian David şi-a dat demisia, miercuri, şi din funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, alături de ceilalţi miniştri liberali din Guvern.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a redeschis dosarul privind modul în care fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, şi-a dobândit averea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb