Cristian Diaconescu sporeşte inflaţia de prezidenţiabili independenţi

Cătălina N. Mănoiu
Ziarul BURSA #Politică / 19 august 2014

Cristian Diaconescu sporeşte inflaţia de prezidenţiabili independenţi

Udrea: "Îl pot bate pe Victor Ponta în orice competiţie, inclusiv în cea pentru preşedinţia României"

Cristian Diaconescu a declarat, ieri, că va candida independent la preşedinţia României şi că va demisiona din Partidul Mişcarea Populară, partid care, în luna iunie, şi-a asumat că-i va susţine candidatura la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Anunţul făcut de Cristian Diaconescu vine cu o zi înainte de organizarea Congresului PMP, structură în cadrul căreia partidul urmează să îşi desemneze candidatul la alegerile prezidenţiale, dar şi în contextul în care surse din PMP au declarat în presă că Elena Udrea ar împiedica strângerea de semnături din teritoriu pentru depunerea candidaturii lui Diaconescu.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat ieri că Diaconescu a fost doar propus nu şi votat pentru a candida la alegerile prezidenţiale şi că propunerea a venit chiar din partea domniei sale. Elena Udrea susţine: "Statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul naţional. Era legitimă decizia de mâine (n.r. astăzi)". La scurt timp după anunţul făcut de Cristian Diaconescu, doamna Udrea a mai spus că este dispusă să candideze din partea PMP la alegerile prezidenţiale. Cu privire la şansele sale de reuşită, Elena Udrea a declarat: "Îl pot bate pe Victor Ponta în orice competiţie, inclusiv în cea pentru preşedinţia României".

Contactat de ziarul BURSA, Adrian Papahagi, unul dintre fondatorii PMP, care a demisionat din partid în iunie ca gest de protest împotriva deciziilor politice luate de Elena Udrea, ne-a declarat: "Candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale este candidatura în oglindă a premierului Victor Ponta. Electoratul dreptei este mai inteligent decât crede Elena Udrea".

Domnia sa contestă vehement legitimitatea decizei Elenei Udrea, actual preşedinte PMP, de a se înscrie în cursa pentru Cotroceni şi ne-a spus că "situaţia actuală din PMP este o mişcare cinică în care persoana domnului Diaconescu a fost folosită".

Adrian Papahagi ne-a mai declarat: "Prin înscrierea în cursa pentru Cotroceni, Elena Udrea menţine campania electorală la nivel de bălăcăeală. Dacă voia să candideze la alegerile prezidenţiale, susţinută de PMP, doamna Udrea trebuia să îşi asume acest proiect cu subiect şi predicat. Intenţia domniei sale de a candida a fost evidentă încă din luna ianuarie, de când s-a înscris în partid. De asemenea, faptul că Elena Udrea a construit campania electorală a PMP pentru alegerile europarlamentare în jurul personalităţii sale a contribuit la confirmarea intenţiilor sale nedeclarate".

Surse din cadrul PMP sunt de părere că Elena Udrea are şanse limitate de reuşită în cursa pentru Cotroceni din cauza faptului că a dezbinat în mod deliberat un partid care, procentual, se situa la limita pragului electoral. În acest context, mai spun sursele noastre, prezenţa Elenei Udrea în turul doi al alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce va tot mirati atata? n-ati auzit de Elena din Troia? istoria se poate repeta..... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb