CRISTIAN NACU, SENIOR COUNTRY OFFICER, IFC: "Acest prim pas ar trebui să mobilizeze toate forţele din ţară pentru promovarea la statutul de piaţă dezvoltată după modelul Poloniei"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Cristian Nacu

Cristian Nacu

Această promovare pune bursa din România pe harta investitorilor instituţionali, care de cele mai multe ori nici nu au alocări pentru pieţele de frontieră, spune oficialul IFC

Nacu: "Susţinerea pieţei de capital ar trebui să devină o prioritate atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru clasa politică"

Acest prim pas, promovarea la statutul de piaţă emergentă de către FTSE Russell, ar trebui să mobilizeze toate forţele din ţară pentru ceea ce ar putea constitui următorul obiectiv de ţară al României, poate cel mai important de la aderarea la UE, respectiv consolidarea pieţei de capital şi de ce nu promovarea la statutul de piaţă dezvoltată după modelul Poloniei, a spus Cristian Nacu, senior country officer International Finance Corporation (IFC).

Acesta a afirmat: "De ce este aşa de importantă reclasificarea pieţei de capital româneşti de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă de către FTSE Russell? Practic această măsură pune bursa din România pe harta investitorilor instituţionali care de cele mai multe ori nici nu au alocări pentru pieţele de frontieră. Este o schimbare care va aduce fluxuri masive de capital în economia locală, poate atrage investitori instituţionali importanţi, ceea ce în principiu va însemna atragerea de fluxuri de capital pe termen lung, cu potenţial speculativ mult mai mic, aducând beneficii economiei. Este doar primul pas. MSCI, un alt furnizor major de indici bursieri, monitorizează de asemenea ceea ce se întâmplă pe piaţa românească. De aceea, promovarea şi susţinerea pieţei de capital ar trebui să devină o prioritate atât pentru mediul de afaceri cât şi, mai ales, pentru clasa politică. Susţinerea din partea mediului de afaceri privat nu este suficientă. Este necesar şi efortul conjugat al mediului politic pentru menţinerea unui mediu de afaceri prielnic şi spre exemplu pentru listarea la bursă a unora dintre cele mai mari şi atractive companii de stat, ceea ce va continua să atragă investitori instituţionali şi va ajuta la creşterea volumelor investiţiilor atât de necesare în economie. Sper ca acest prim pas să mobilizeze toate forţele din ţară pentru ceea ce ar putea constitui, de ce nu, următorul obiectiv de ţară, poate cel mai important de la accederea la Uniunea Europeană, consolidarea pieţei de capital şi de ce nu promovarea la statutul de piaţă dezvoltată după modelul Poloniei".

IFC este o instituţie membră a grupului Băncii Mondiale şi este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din pieţele emergente. IFC este un investitor instituţional cu o expunere de 500 de milioane de dolari în România.

"De-a lungul anilor sprijinirea pieţei de capital din România a fost una dintre priorităţile IFC, Defapt puţină lume ştie că termenii piaţă emergentă şi economie emergentă au fost folosiţi pentru prima oară în anii "80, mai precis în 1981, de către IFC. Strategia IFC de sprijinire a pieţei de capital româneşti s-a materializat atât prin sprijinirea companiilor pentru emiterea de bonduri tranzacţionabile, bonduri convertibile, bonduri Basel III Tier 2, covered bonds şi sperăm green bonds, precum şi prin sprijinul acordat unora dintre companiile la care IFC era acţionar pentru listarea la bursă", a mai spus Nacu.

Reprezentantul IFC a mai notat că s-a vorbit foarte mult despre promovarea României la statutul de piaţă emergentă şi a felicitat conducerea BVB pentru "urmărirea cu perseverenţă a acestui important scop".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dle Nacu, lasă vrajeala, am devenit emergenti pentru că find europeni mai avem o brumă de democrație pe când alte țări din lume au probleme! Deci cei care se ocupă cu bursa noastră nu au decât meritul că alte țări au devenit nesigure!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb