CRIZA DEZINFECTANŢILOR DIN SPITALE Primele rezultate: Unele substanţe erau diluate chiar şi de 10 ori

Ziarul BURSA #Companii / 11 mai 2016

Primele rezultate: Unele substanţe erau diluate chiar şi de 10 ori

Actualizare 19:50 Hexi Pharma anunţă că îşi închide activitatea şi îşi cere scuze

Compania Hexi Pharma anunţă într-un comunicat că fabrica şi firma şi-au încetat deja activitatea şi că toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp de pe piaţă. În plus, compania "îşi cere scuze către mass-media" şi precizează că vrea ca "vinovaţii să fie găsiţi cat mai repede".

"În urma rezultatelor anunţate astăzi, Hexi Pharma îşi cere scuze, public, atât medicilor şi personalului medical, cât şi tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformităţi. În numele tuturor angajaţilor Hexi Pharma, ne dorim ca vinovaţii să fie găsiţi cat mai repede. Toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp, fabrica şi firma şi-au încetat deja activitatea şi au demarat de ieri procedurile legale pentru închidere. De asemenea, ne cerem scuze către mass-media, dar, ca urmare, a începerii procedurilor de urmărire penală, începând de ieri ni s-a interzis să mai dăm declaraţii în presă", se arată într-un comunicat al Hexi Pharma.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:54 Suciu: "Nu va fi o criză a substanţelor dezinfectante în spitale"

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat astăzi că "nu va fi o criză de dezinfectante în spitale", în urma recomandării de retragere a produselor Hexi Pharma din sistem.

Sistemul de sănătate nu va intra în criză de dezinfectante în urma scandalului Hexi Pharma şi a recomandărilor Executivului de a retrage din sputale a produselor găsite neconforme, a punctat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Atât Suciu, cât şi secretarul de stat Victor Strâmbu din cadrul Ministerului Sănătătţii au subliniat că spitalele dispun de o sumă de bani pentru achiziţii directe.

"Nu va fi o criză a substanţelor dezinfectante în spitale, există resurse la nivelul spitalelor pentru a achiziţiona dezinfectanţi", a afirmat Suciu.

"Suntem convinşi că dacă nu au acum decât produse Hexi, în 24 de ore pot achiziţiona de la o altă firmă, este dreptul managerului de spital de a face asemenea achiziţie cu sumele pe care le are la dispoziţie", a precizat Victor Strâmbu.

Strâmbu a mai arătat că, în momentul de faţă, Hexi Pharma deţine aproximativ 20% din piaţă.

Dan Suciu a menţionat că Executivul nu exclude să se îndrepte în civil împotriva Hexi Pharma deoarece "există prejudicii pe care începem să le constatăm".

Începând "de mâine sau poimâine", se vor efectua controale încrucişate în toată ţara, "în general în zonele fierbinţi", precum neonatologia, pentru a se verifica calitatea dezinfectanţilor utilizaţi în sistemul medical, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

(S.A.)

-----------

Analizele făcute de ICECHIM asupra unor produse biocide de la Hexi Pharma arată diferenţe mari de concentraţii între valoarea declarată şi cea constatată în laborator, a anunţat astăzi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu.

"Sunt mult mai multe probe la Icechim, aici avem vreo 20 de probe. Există diferenţe între concentraţii între valoarea declarată şi cea estimată prin analizele făcute la Icechim, e vorba de procente de concentraţie de substanţe pe diferite produse. Iod, procentul declarat pe etichetă e de 10%, procentul real e 7,41% Glutaraldehyde, 12% era pe etichetă, 1,23% măsurată. Cam în felul acesta sunt analizele, unele concordă - propanol", a declarat secretarul de stat.

Victor Strâmbu a mai spus că astăzi s-a terminat şi controlul inspecţiei sanitare de stat de la minister la firma Hexi Pharma, iar raportul va fi gata în aproximativ două zile, dar s-a decis retragerea produselor neconforme în termen de 10 zile.

"Retragerea trebuie să se facă imediat, există documente care vor fi ridicate de la unitate", a precizat secretarul de stat. El a menţionat că firma este amendată cu 40.000 de lei.

El a precizat că aprovizionarea cu biocide "nu este o problemă" întrucât există mai mulţi importatori.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. vii si spui... ne cerem scuze ,,inchidem pravalia,dar cei care au murit sau sunt mutilati din cauza produselor voastre,,,,suna putin a genocid

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb