Criza economică va reorganiza piaţa muncii

Ana Săbiescu, corespondenţă de la Bruxelles
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 iunie 2009

Criza economică va reorganiza piaţa muncii

Criza economico - financiară de pe plan interaţional va produce o reorganizare a pieţei muncii, aceasta urmând să îşi găsească un nou echilibru, a explicat comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi egalitate de şanse, Vladimir Spidla.

Vladimir Spidla a declarat, în cadrul unei conferinţe dedicate eliminării diferenţei de remunerare dintre femei şi bărbaţi: "Piaţa muncii de dinainte de începerea acestei crize economice o să fie diferită de cea care va exista după finalizarea crizei. Echilibrul şi caracteristicile pieţei o să fie altele, dar această reorganizare va dura".

Comisarul a ţinut să mai precizeze că, deşi, piaţa muncii se va reorganiza din cauza crizei, problema diferenţei de remunerare între femei şi bărbaţi nu trebuie lăsată la o parte, ci eliminată pentru că aşa este logic pentru oricine.

În medie, în Uniunea Europeană, femeile câştigă cu 17% mai puţin decât bărbaţii, această diferenţă de remunerare reducând câştigurile femeilor de-a lungul vieţii, precum şi pensiile acestora.

Statisticile arată că, până la debutul crizei financiare, la nivelul statelor membre ale UE, doar 58,3% dintre femei aveau un loc de muncă, în timp ce în cazul bărbaţilor, 72,5% dintre aceştia erau angajaţi.

Totuşi, criza economică a diminuat diferenţa dintre cele două rate de ocupare a forţei de muncă. "Criza economică a afectat bărbaţii mult mai sever decât pe femei, reflectând faptul că în sectoarele economice ce au fost puternic afectate de criză dominau angajaţii bărbaţi", a mai declarat Vladimir Spidla.

Comisia Europeană doreşte ca în 2010 rata de ocupare a forţei de muncă pentru femeile din ţările membre ale Uniunii Europene să ajungă la 60%, în creştere cu 1,7 puncte procentuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb