Criză şi în mişcarea patronală

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 22 septembrie 2010

UGIR 1903 şi CONPIROM acuză ACPR de pierderea posturilor în conducerile Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă

ACPR: "Nu rezolvăm nimic prin poziţii de forţă"

Deşi criza a lovit, în mare măsură, întreaga economie, iar reprezentanţii patronatelor au acelaşi interes, să reziste şi să depăşească impasul, dar şi să preseze Guvernul să adopte măsuri de relansare economică, în interiorul mişcării patronale din ţara noastră însă s-a declanşat un adevărat război.

Pe de-o parte a baricadei stau UGIR 1903 şi CONPIROM, iar de pe alta Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR).

Până în prezent cele două tabere îşi puneau în discuţie, una alteia, nivelul de reprezentativitate la nivel naţional. UGIR 1903 şi CONPIROM susţin că ele reprezintă peste 60% din economie şi că ACPR este mult mai mică, iar ACPR, susţine, la rândul său, că reprezintă peste 60% din economie şi că este mai mare decât UGIR 1903 şi decât CONPIROM la un loc.

Acum însă discuţia despre reprezentativitate a luat proporţiile unei bătălii pe func-ţii. Mai exact pe posturile din Consiile de Administraţie (C.A) ale Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Miza: mulţi bani şi multă influenţă în teritoriu.

UGIR 1903 şi CONPIROM au organizat, ieri, o conferinţă de presă, în care au acuzat ACPR că ar fi făcut presiuni ca membrii lor să fie eliminaţi din C.A-urile din teritoriu.

"ACPR doreşte să pună monopol pe tot ce înseamnă mişcare patronală în România", a declarat Vasile Turcu, preşedintele CONPIROM. Acesta a fost completat de Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903, care acuză că şi Legea patronatelor (care conform spuselor sale rezolvă problema reprezentativităţii) ar fi fost blocată la presiunea ACPR: "Legea patronatelor a fost blocată la presiunea ACPR. Această lege ar clarifica lucrurile în ceea ce priveşte mişcarea patronală".

Cele două organizaţii susţin că totul s-a petrecut în baza unei dispoziţii a şefului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, care ar fi presupus înlocuirea membrilor lor din C.A. în numai trei zile.

"Am depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Silviu Bian", a subliniat Ioan Corâci, iar Vasile Turcu a adăugat: "În cele trei zile, cât prevede dispoziţia de înlocuire, nici nu cred că documentul a avut timp să ajungă în teritoriu".

Acum, UGIR 1903 şi CONPIROM se gândesc chiar, alături de sindicate, să înfiinţeze agenţii pentru ocuparea forţei de muncă private, discuţiile dintre partenerii sociali pe această temă urmând să aibă loc zilele următoare.

În replică la cele declarate de cei doi lideri ai UGIR 1903 şi CONPIROM, Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al ACPR a declarat, pentru ziarul BURSA: "Regret foarte mult că ceea ce s-a întâmplat cu mişcarea sindicală (n.r. - dezbinare), se întâmplă şi cu mişcarea patronală. Cred că numai împreună putem să reuşim să fim o forţă, iar problemele invocate pot fi rezolvate prin dialog cu ACPR, şi nu prin poziţii de forţă. În ceea ce priveşte Legea patronatelor, acele acuzaţii cum că ACPR ar fi blocat adoptarea actului normativ sunt pur şi simplu nişte minciuni".

Corâci: "Dacă Boc era guvernator, cursul ar fi fost de 6 lei/euro"

"Este nedrept ca premierul să-şi asume meritele Băncii Naţionale; dacă Boc era guvernator, cursul ar fi fost 6 lei/euro", a spus preşedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Corâci, despre discursul premierul Emil Boc, de luni, în Parlament. Ioan Cezar Corâci a declarat că patronatele sunt dezamăgite de faptul că premierul Emil Boc nu a pomenit nimic de măsurile de relansare economică promise. "Boc nu a oferit soluţii, ci doar scenarii apocaliptice", a încheiat Corâci.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb