CSAT: România va dona Ucrainei un sistem PATRIOT

R.S.
Politică / 20 iunie

Sursa foto: https://csat.presidency.ro/ro/comuni/sedinta-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii1708519887

Sursa foto: https://csat.presidency.ro/ro/comuni/sedinta-consiliului-suprem-de-aparare-a-tarii1708519887

Actualizare - Jens Stoltenberg: "Am primit cu satisfacţie decizia României de a furniza un sistem Patriot foarte necesar Ucrainei"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat joi decizia României de a dona Ucrainei o baterie de rachete antiaeriene Patriot, considerând-o "foarte necesară" pentru consolidarea apărării aeriene a teritoriului ucrainean în faţa atacurilor Rusiei, relatează Agerpres.

"Am primit cu satisfacţie decizia României de a furniza un sistem Patriot foarte necesar Ucrainei pentru a-şi putea apăra mai bine spaţiul aerian şi poporul în faţa agresiunii ruse", a indicat Stoltenberg.

El a insistat din nou cu această ocazie ca aliaţii Ucrainei să furnizeze acesteia cât mai rapid posibil mijloacele de apărare aeriană pentru a contracara atacurile cu rachete şi drone ruseşti.

---

Actualizare - Consiliul Suprem de Apărarea Ţării a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei

Consiliul Suprem de Apărarea Ţării (CSAT) a decis joi ca România să doneze un sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei, relatează Agerpres.

"Având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante şi masive ale Rusiei asupra civililor şi a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum şi consecinţele regionale ale acestei situaţii, inclusiv asupra securităţii României, în strânsă coordonare cu Aliaţii, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT", a transmis Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT, desfăşurată la Palatul Cotroceni.

---

Actualizare - Şedinţa CSAT: Analiza transferului unui sistem PATRIOT către Ucraina - pe agendă

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început, joi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, relatează Agerpres.

La şedinţă participă premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, reprezentanţi ai SRI şi SIE, şeful SMAp, Gheorghiţă Vlad, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea, potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, nu participă la şedinţa CSAT. Aceasta efectuează o vizită de lucru, joi şi vineri, în Statele Unite ale Americii. În locul său la şedinţa CSAT participă secretarul de stat Luca Niculescu. Nici ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu participă la şedinţă.

---

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, azi, şedinţa a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care va începe la ora 13.00. Administraţia Prezidenţială a transmis că pe ordinea de zi a reniunii va fi "analiza privind posibilitatea transferului unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei", cât şi "forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2025". De asemenea, în urma şedinţei, este aşteptat anunţul preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa la şefia NATO şi la poziiţia României faţă de acest subiect, în condiţiile în care, conform Reuters, România este singurul stat membru al Alianţei care se opune în continuare candidaturii lui Mark Rutte pentru această funcţie, potrivit News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la:

"- Obiectivele României pentru Summitul NATO din 2024;

- Forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2025;

- Stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse. Implicaţii pentru România;

- Analiza privind posibilitatea transferului unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei;

- Avizarea solicitărilor pentru obţinerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depuse de către Bithat Solutions S.R.L. şi ASEE Solutions S.R.L".

La reuniunea CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, mai spune sursa citată.

Referitor la sistemul de rachete Patriot pentru Ucraina, ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat că "nu a zis nimeni că trebuie să îl dăm" şi a arătat că rachetele Patriot au fost achiziţionate tocmai pentru nevoia României de a-şi apăra teritoriul naţional, iar acest sistem operaţional este indispensabil, la acel moment fiind operaţional doar un singur sistem.

Pe 22 mai, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, chestionat cum vede ca România să cedeze o baterie Patriot, că nu acceptă "sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă şi fără apărare antiaeriană". Şeful statului a mai spus că "în măsura în care se cedează ceva, trebuie România să primească altceva", "altfel, nu se va face nimic". El mai preciza atunci că nu are un orizont de timp când va convoca CSAT pentru a fi luată o decizie referitor la subiect, "fiindcă aceste discuţii sunt purtate de cei din Ministerul Apărării şi durează un timp".

Pe 29 mai, premierul Marcel Ciolacu a afirmat, în legătură cu propunerea ca România să ofere Ucrainei un sistem Patriot, că, dacă un astfel de sistem acoperă parte din Ucraina, nu înseamnă că nu mai acoperă şi ţara noastră. El a precizat că este ferm convins că decizia care va fi luată nu va slăbi siguranţa României.

Vineri, Ambasada SUa la Bucureşti a informat că pregătirea operaţională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target ("PATRIOT") din România a fost certificată prin doborârea unei ţinte vii în poligonul de pregătire de la Capu Midia în timpul exerciţiului NATO Ramstein Legacy24, care s-a desfăşurat în perioada 3-14 iunie, potrivit News.ro.

O altă problemă care ar urma să fie tranşată în urma şedinţei CSAT este cea a candidaturii preşedintelui Iohannis la funcţia de secretar general al NATO şi poziţionarea faţă de Mark Rutte, care are susţinerea celorlalte state NATO.

Ungaria şi Slovacia au anunţat, marţi, că sprijină candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO, un pas important pentru premierul olandez în vederea obţinerii funcţiei politice supreme din Alianţa Nord-Atlantică. NATO ia decizii prin consens, astfel că orice candidat are nevoie de sprijinul tuturor celor 32 de aliaţi. Doar România, al cărei preşedinte Klaus Iohannis candidează de asemenea pentru acest post, se opune în continuare candidaturii lui Rutte, nota Reuters.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat dacă în aceste condiţii îşi menţine candidatura pentru şefia Alianţei Nord-Atlantice, că despre NATO va spune mai mult joi, după şedinţa CSAT. Şeful statului a mai precizat că aceste chestiuni le va prezenta prima dată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, după aceea şi opiniei publice. "Mâine veţi fi integral lămuriţi şi putem merge mai departe", a completat Iohannis.

În luna martie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.

În 22 mai, Iohannis afirma că discuţiile privind succesorul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO "sunt în toi".

"Nu au avut loc alte discuţii pentru ocuparea altei funcţii, iar la NATO discuţiile sunt în toi, cum se spune, dar ele nu sunt în faza în care ar putea fi făcute publice", a afirmat atunci Klaus Iohannis, mai transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 75 )

  1. Iar donam cateva miliarde de $,

    circului rusnac,ca doar bugetul nostru e "misto" 

    1. ESTI IN EROARE-nu este nici o donatie , Ucraina va plati acest sistem , cu banii de la americani

      nici titlul art nu l-ai citit propagandistule !

      comunicatul de presa. DONAT. sa fie de suflet

      "CSAT: România va dona Ucrainei un sistem PATRIOT"

      dar numai 1 ?? 

      dar de ce nu toate cele 7 bucati,

      apoi din buget nostru cumparam altele  

    Putina compasiune si generozitate, fata de cei in mare nevoie, nu strica.

    Dimpotriva se spune ca faptele bune ti se intorc inzecit. Mie pana acum nu mi s-a intors inzecit vreo fapta buna dar s-a intors 1:1 mereu.

    Asa ca si acest patriot il dam si vom primi neasteptat ceva poate mai bun, poate la fel.  

    1. vai, mi-au dat lacrimile cu asa mesaj! ce suflet mare! boss, raiul iti este asigurat!....;)))

      Se intoarce inapoi doar darul oferit din inima,dezinteresat.cand se da ceva la ordin,nu se intoarce nimic inapoi.vezi cazul Romaniei,care tot timpul da,dar nu primeste nimic.Lasa prosteala de doi lei,ca tot in colonie traiesti si tu.

      ce colonie visati.

      O tara de 19 milioane de locuitori nu are ce sa fie altceva decat o colonie, daca nu e bogata in petrol sau alte lucruri importante pe care le si controleaza prin stat sau firme private puternice. Nu e ceva critic la adresa celor care ne colonizeaza, e doar realitatea unei tari fara putere. Cumva, fiind in NATO si UE , ne putem considera la masa colonizatorilor, nu a coloniilor, dar nu suntem pe picior de egalitate cu cei care conduc in fapt aceste organizatii, asa ca tot colonie suntem. Care a dat 4 milioane de oameni celor mai puternici din aceste organizatii, nu cu forta ci cu stimulente reale pentru oamenii respectivi, aici e geniul imperiului din care facem parte, comparativ cu alte imperii care ne-au vasalizat.

      O palma peste ceafa!

      De ce nu am facut referendum,am fost la votare sa trimitem circari si obiele i Eu! 

      Nu era frumos sa ne intrebe,prostilor,donam,vindem sau pastram,asa e democratic,in Elvetia,tara sarmana,pt lucruri mai mici se face referendum! 

      Dar se stia soarta de cand s a primi diploma,felicitarea=1.3 miliarde!

      Si cred ca nu il dam fara interceptori si mai costa si aia! 

      Daca suntem prea democratici facem jocul Rusiei ;) din pacate asta e jocul de sah care , sub mai multe forme, a dus la miliarde de morti in istoria omenirii.

      Ce sa intrebe fiindca le este clar ca poporul nu este de acord,de cand si pana cand ii intereseaza pe politicieni ce vrem si ce nu vrem?Lor sa le fie bine si sa-si umple buzunarele!

    Să ne așteptăm la orice, dar să sperăm totuși că Marele Licurici nu își va obliga vasalii să ia hotărâri contrare intereselor naționale.

    Nu cred că vrea cineva cu capul pe umeri din România să joace în filmul Noi, cei din linia întâi într-un război care nu e al nostru. 

    Cu excepția pacienților de la Obregia :) 

    1. “Oarecarii” de la “Oficiul bratelor de munca” ar mai da o Basarabie mujicilor numai sa nu joace in filmul “Noi, cei din linia intai”:-) plus un tezaur si 20 de ani plata “datorii” bonus:-)

      Am dat-o la Ucraina asa ca a zis rusul, acum trebuie sa luptam pentru Ucraiana ca asa vrea USA. Ne-am schimbat doar stapanul.

      "Să ne așteptăm la orice, dar să sperăm totuși că Marele Licurici nu își va obliga vasalii să ia hotărâri contrare intereselor naționale."

      tocmai a facut-o , nu e vizibil cu ochiul liber? 

      acum americanii se roaga la bunul Dumnezeu ca romanii sa isi ia o bomba in freza pentru ca NATO sa declare invadabila Rusia.  

      NU E VIZIBILA LUCRATURA ?!?!?!?  

      Ban.Cher.Vali 

      Eh, ar fi razboi nuclear. Depinde cat de demonici sunt cei din vest si din Rusia. Ca ddemonici sigur sunt, nu am nici cea mai mica indoiala. De chinezi ce sa mai zic :)

      Poti sa lupti tu

      Dada. Fii tu sigur ca americanii vor intra intr-un razboi nuclear cu Rusia de dragul Romaniei. !

    Romania are deja operationale doua astfel de sisteme Patriot si urmeaza sa mai primeasca trei .Decizia este una singura si anume DA. Iohannis poate cel mult sa isi asigure functia de vice la NATO asta daca nu are vreo alta oferta .Cine stie ?Poate NATO va deschide, chiar el, o noua functie de adjunct cu responsabilitati marite ce ar separa la nivel de competente intreg frontul de est al NATO de celalalte sarcini atribuite noului Secretar General al NATO.Aflam curind .Este momentul unei partajari pe competente NATO fiind practic in razboi cu Rusia . Iohannis ar trebui daca este numit sa decida strict pentru situatia de razboi . Rutte poate avansa si ideea acolo unde NATO va sprijini tarile din Pacific spre a forma noul NATO 2 .Toate aceste sarcini sunt cu mult peste puterile unui singur Secretar General iar Vicepresedintii de pina acum nu prea au multa putere decizionala .NATO a crescut prea mult pentru a fi supus la nesfirsit deciziei unice .

    1. Sunteti amuzant. Partajari de competente. Tragerea unui obuz pe orizontala, sub un unghi oarecare?

      Aberezi,aburesti!

      2 sisteme la suprafata Ro este O barat! 

      Ce e in mana nu e mincina,domnu partajare!

      Daca asA crezi cu adevarat,esti pe lanaga,dar daca vrei sa ne induci in eroare cu argumente elevate,esti un manipulator! 

    Am donat deja pfff bravo.

    Romania vad ca tace si face.  

    ok, deci polonia nu transfera patriot, romania da. necesar de 7, aveam 2, ramanem cu 1. cap, minte ce iti trebuie?!

    1. Macar Ucraina face ceva cu sistemul , noi il tineam prin balarii , ca doar nu o sa spuneti ca era asa , de-o aparare , in caz de nevoie. Dar toti asti de pe aici care pling de nenorocirea abatuta peste capul nostru , lasat fara aparare , de fapt sunt anti-Ukraina , pur si simplu.

      bine, nea trolu. cine nu gandeste ca tine, e anti - ucraina si pro - rusia. te-a lasat propaganda fara creier, felicitari te-ai intors in comunism - cine nu-i cu noi, e impotriva noastra.

      Extraordinar,ce logica ai!Putem fi anti-Ucraina,anti -Rusia si anti ce vor muschii nostri insa anti-Romania nu putem si nici nu avem voie sa fim!Asta uita unii si in special iubitii nostri conducatori ca nu au voie sa fie anti-Romania!Nu.le convine,valea!

      anti Ucraina inseamna pro rusia deci anti Romania.

      putleristii hauristi sunt antiRomania. sau anti majoritatii romanilor. ca poate lor le place ideea de urss 2. 

      Bravo!Ai o logica nemaipomenita,ti-am mai spus,nu trebuie sa-mi mai demonstrezi nimic doar ca....am dedus si eu urmarind acelasi fir logic, ca tu nu esti pro-Romania!

      Nu putem uri si Ucraina si Rusia? :) inyreb si io, nu dau cu paru.

      Sau, ca sa te blochezi complet, nu le putem iubi pe amandoua? 

    Romania sub Iohannis a ajuns sluga SUA si sponsorul Ukrainei.. Russia oricand poate ataca Romania de acum inainte…. Rusine Iohannis desi MApN nu a fost de acord cu aceasta donatie tu ai impus o in CSAT… Esti o sluga nu presedinte de tara… Asta este tradare de tara…pe banii mei si ai tuturor romanilor….

    INCA O SEDINTA A CSAT PENTRU A CONCLUZIONA CE VREA IOHANNIS,CE OBTINE SI CE NU DUPA NEGOCIERI PE PERSOANA FIZICA. Donarea sistemului ,,Patriot,, cea mai grava si periculoasa pentru Romania ,decizie si asta tot marelui inept antiromani =Iohannis.... Asta cu retragerea este valabila pentru individul ticalos dar din viata ...duca-se...

    Daca vreți să faceți pomeni, foarte bine dar din banii voștri.Faceti cheta toți "războinicii" luați ce vreți dar nu mai folosiți banii românilor în interese personale.Daca faceți cheta din bani voștri nu cred că strângeți de o shaorma.Dă bine la licurici sa fii generos pe spatele altora.

    Luminița de la capătul tunelului s-a dus și ea în America ca un preș ce este.

    Ordinul a fost clar către vasali. Donați Patriotul, rinichii, alte organe, tot ce aveți. 

    Dacă-i ordin, cu plăcere, au spus toți în poziție de drepți. 

    Mai trebuie ca F-16 să decoleze din România pentru a participa la război și gata. 

    Totul sub propaganda și în aplauzele prostimii. 

    1. Să ne gândim și la Putler! :

      Pai,doneaza ca doar nu-si doneaza rinichii lor sau alte organe,poate doar creierul dar nu are nimeni nevoie de creierul lor!

    mama da ce-au sarit putleristii pe aici. sa vezi ca nu ajunge armata de orci la granita Romaniei.

    1. Nimeni nu e putlerist. Doar in capul vostru exista

    hai ca avem talent sa ne scarpinam unde nu ne mananca. acum daca tot am pus-o de o mancarime, sa speram ca nu vine ursul sa ne scarpine :) stim sa ne bagam si singuri in seama si le aratam altora mai speriati ca noua ne place sa ne jucam cu focul :))

    1. Pai oricum vrea sa vina! Mai bine il potolim acolo decat aici!

      deci polonejii aia mai fricosi decat romanii sau mai prosti oare? ce nu intelege capul lor si a vazut-o de departe dulapul?!

      Polonia are graniță terestră și aeriană atât cu Ucraina, cât și cu Rusia și Belarusul, ceea ce necesită o atenție sporită privind securitatea națională, asigurată și cu sprijinul american care a dislocat sisteme Patriot pentru protejarea hub-ului logistic din Rzeszów, precizează sursa citată. Dar în contextul situației de securitate din regiune și a frontierelor Poloniei cu Rusia și Belarusul, Varșovia nu poate renunța la unul din cele două sisteme Patriot pe care le are. Potrivit calendarului livrărilor, toate sistemele Patriot ar trebui să ajungă în Polonia în 2026.

      Au trimis multe alte ajutoare in Ucraina in schimb.  

      de acord, dar razboiul acum nu inseamna ca daca nu ai granita terestra comuna esti la adapost. trimit aia un roi de rachete si de drone fara probleme. iranul a testat asta recent cu israelul, iar iranul are capacitati limitate.

      Dar Grecia? Suntem singurii din flacul estic care dam Patriot.

      Dar noi suntem cel mai aproape de unde este efectiv razboiul.

      Pai poate dona ca dupa logica desteptilor,in caz de atAc ,ptimesti orice de la nato,deci ar fi bine sa donam totul cu csat cu tot Ucrainei!

      Eu il donez si ieri pe Iohannis ca arma pt ucraineni. Si pe Ciuca, Ciolacu si pe useristi.

    Ai naibii de tradatori,pentru poporul nostru nu sunt niciodata bani!Sa se faca un referendum ,nu sa hotarasca ei tot ce si cum iar Iohannis sa se duca unde a dus mutul iapa!Toti lasa prapad in urma lor!Cel mai mare pacat in lumea asta este sa ridici mana asupra parintilor tai si sa-ti tradezi tara dar politicienii astia corupti pana-n maduva oaselor nu mai au nici parinti,nici tara,nici popor si nu au niciun Dumnezeu!

    Niciodată din 1940 încoace nu am fost mai aproape de război...dacă F16 ucrainene vor decola din România, ne băgăm (fără sa ne ceara cineva!!!!!) în război cu Rusia!

    Peste noapte ne vom trezi cu rachete peste Kogălniceanu, Fetesti, București, Bobocu, Babadag...

    Cei ce ne împing în aceasta nebunie vor fi bine mersi la adăpost, ce facem noi??? 

    1. voi va rugati sa treaca orcii peste Ucraina cat mai repede , ca sunt multi romani cu masini de spalat, si nu numai

      Eh, nu , Rusia nu are curajul sa atace NATO. Doar isi va inteti ritmul de omorat ucraineni. Si ucrainenii ritmul de omorat rusi. In timp ce chinezii si americanii isi freaca palmele.

      Esti super inteligent,ai argumente,ai logica!

      Felicitari! 

      Rusia nu ataca NATO, ci Romania, o tare care unilateral ajuta Ucraina, NATO nu e in razboi cu Rusia. De fapt NATO nu are nici o treaba ca institutie, cei care doneaza armament si sustin Ucraina reprezinta ceea ce se numeste "Formatul Rammstein".

      Citrste si art. 5 din NATO sa vezi cam cat de vag este. 

    cum era aia.....poti scoate taranul de la tara, dar nu poti scoate taranul din el.....parafrazand, poti scoate sclavetele din sclavie si colonia de sub coloniali, dar nu poti scoate sclavetele din el...si nici colonia din colonie...sau, cand zice jupanul sari, intrebi cat de sus......

    1. mai bine decat soviet

      atat ai avut pe biletzel?

      Corect!

    1- Începem cu cel mai mare datornic, Irak. 296 de milioane de dolari are România de recuperat de aici. Înainte de 1989, România a investit mai bine de 2,5 miliarde de dolari în acest stat: sonde de petrol, infrastructură de transport, fabrici, agricultură. Ceaușescu și Sadam Hussein erau prieteni. 80% din această datorie a fost ștearsă, iar din 2005 Irakul plătește tranșe anuale României, dar mai are de achitat aproape 30 de milioane de dolari, iar acesta este un caz fericit, în care datoria NU ESTE RECUPERATA!!!-SUA A TRIMIS IN ROMANIA CARNE CE DEPASEA 40 ANI CONGELATAINCERCAND SA STEARGA DATORIA DUPA-FURTUNA IN DESERT.

    2-Foarte interesant este cazul Cubei. 1,6 miliarde de ruble transferabile, echivalentul a 23 de milioane de dolari, e datoria acestei țări către România, provenită dintr-o investiție într-o uzină de procesare, însă Cuba de astăzi nu mai este Cuba lui Fidel Castro, prieten cu Ceaușescu, așa că autoritățile de acolo refuză categoric să mai returneze ceva. Chiar în ciuda unei vizite făcute de Eugen Teodorovici și Sorina Pintea în 2018, care anunțau că vom primi tratament revoluționar anti-cancer din din Cuba în baza acestei datorii, nu s-a concretizat nimic.- SI AICI SUA A INTERVENIT IN CIUDA CACI CUBA NU SE INTELEGE CU SUA,DAR SA NU UITAM CA SUA E BIG BRADERRR. 

    3-Potrivit documentului întocmit de Ministerul Finanțelor, creanţele pe care România le avea de recuperat erau de puțin peste 550 de milioane de dolari americani, dintre care peste 307 milioane de dolari sunt recunoscute. E vorba de sume de recuperat din Irak, Congo, Coreea de Nord, Guineea și Mozambic. România are șanse mici de a recupera aproape încă pe atât, pentru că vorbim despre creanțe nerecunoscute, de la Sudan, Libia, Nigeria, Republica Centrafricană, Somalia și Tanzania. 

    4-TEZAURUL DIN RUSIA 

    MAI FRATILOR UITATI MULTE-PACAT-SUNTEM TARA CARE A LUAT-O LA CIOACA 

    PRIMUL RAZBOI MONDIAL 

    AL DOILEA RAZBOI MONDIAL-ATACAREA BUCURESTIULUI,LOVITURA DE STAT CU MIHAI I-ACUM E RIDICAT LA RANG DE EROU SI ASA ZISA"REGALITATE TRAIESTE PE SPINAREA OAMENILOR,ACUM SUGE TOT-DOMENII,PADURI,TERENURI CARE COMUNISTII AU PLATIT TRIBUTUL TARII SI SUDOAREA OAMENILOR SI MULTE ALTELE!!!!! 

    VAI SI AMAR DE TARA SI POPOR CACI POPORUL SUFERA NU EI! 

    1. si sunt multe de zis

      timp de mii de ani romanii au suferit mult 

      singurul care a vrut sa ajute Romania a fost cismarul ,dar populatia nu a inteles nimic 

      la greu isi da seama!

      repetam aceleasi lucruri de mii de ani! 

      dar si "romania" a stat prost la analiza "riscului investitional"... a "fugarit" randamente mari si specula..pe vremea respectiva... si a primit in bot...cand "pretul la comoditati" s-a sucit grav....

      ca din acel motiv a cazut si "comunismul"... 

      a ce nu stiti?! 

      a fost crasi la comoditati din bula lui 70-82 ...se stateal incoada oua in 82 ... ca dua crash comoditati...si crash venituri cetateni romani exprimate in cantitate aur..din varful lui 68-70 in minimele lui 90-92 ...la doar 1-3 grame de aur per venit... 

      se spune ca e bine in financiar sa ierti pe cel ce chiar nu are "capacitatea" sa iti plateasca datoria trecuta la dobanzile si penalitatile actuale... e mai bine sa ierti si sa treci mai departe... pentru ca te poti concentra si invata din greselile trecute.... te poti concentra pe cum sa cresti nu cum sa "asupresti sau sa te milogesti"... 

      ce nu prea se iarta...este furtul si inselatoria... asta nu este recomandat sa ierti.... caci permiti talharului ce a scapat cu furtul "tone de aur" ... sa prinda curaj in viitor si sa iti fure militar si altele... odata ce pradatorul a simtiti victima ca e "slaba ori ranita"... nu o scapa din vedere pe tot parcursul procesului de "vanare"... 

      Iar azi stau dovada actiunile rusnace de expansiune teritoriala si furt de pib a altor state.... 

      Rusia este singurul stat imperialist ce si-a tot continuat formele de expansiune militara si teritoriala de peste mia de ani... 

      Si are tupeul sa faca pe altii "stat colonist"... 

      s c c r e t 

      Daca e in continuarea metropolei, nu peste mări, nu se pune ca e colonie :)) cu asta s-au scos rusii, pana in 1991, cand nu a mai mers, datorita bombei cu ceas pusa de comunisti in constitutia URSS, cum se plange pe drept (pt el) Putin. Pana la urma si bolsevicii astia au fost partial sinceri in crezul lor anti colonialist. De aia ma enerveaza la culme cand rusii de acum sunt fqcuti sovietici, bolsevici, comunisti etc. Nu, e imperialism, 100% ca cel de pe vremea țarilor.

    apucati va de munca

    introduceti toate fabricile de munitii si armament in operativitate 100%

    asta i solutia 

    ...

    Votati in continuare PSD, PNL si UDMR ca va place. Ne-au vandut cu totul si tot ei la butoane. Ce comentati ma nu i-ati votat cu doua maini. Pros.ti.lor.

    dincolo de bani, gestul e o eroare fatala pentru Romania

    Ban.Cher.Vali 

    1. La un moment dat se va intpla ceva rau pentru mult mai multe tari decat Ucraina. Si ele vor da vina pe Rusia, iar Rusia pe ele. Cu ce ne va incalzi cine e vinovat daca vom fi morti? Sau refugiati sau infometati?

      Cine poate sa fuga acum in zone ale lumii care nu se baga pentru NATO sau pentru Rusia. Daca n-as avea obligatii pe aici as taia-o instant din Europa. E groasa, chiar daca inca nu pare si poare nu va parea inca cativa ani.  

      vor sa inceapa ww3 pana in septembrie 2024

      doar bunul Dumnezeu ii va opri 

      SI CHIAR II VA OPRI 

      Ban.Cher.Vali 

      As indemna pe toata lumea la o cruciada pasnica impotriva conducerilor Rusiei si NATO. Sunt niste diavoli care trebuie opriti.

    Iohannis trad.da.to.rul si tra.dat.torii din MApN ne-au ciruit.

    1. in MApN nu sunt tradatori, sa tii minte vorba mea

      Ban.Cher.Vali 

    Este ireal ce se intampla. In timp ce vecinii ungari si-au negociat neutralitatea in cadrul aliantei NATO, Romania se crede buricul pamantului si va dona un sistem antiaerian care, pe langa faptul ca este absolut critic ptr Romania, mai costa si 1 miliard de dolari.

    Deci romani, daca la anul vor creste taxele si se va baga impozit progresiv cu prag de 20% ptr salarii de peste 5000 lei si 25% ptr salarii de peste 10000 lei, sa stiti ca aceasta povara este ptr salvarea "fratilor" ucrainieni. Da, fratii aia care au interzis limba romana in scoli. Care ne-au fortat sa le cedam Insula Serpilor, Bucovina de Nord si sudul Basarabiei, doar ptr ca noi sa putem intra in NATO. Aceeasi frati care au scufundat intentionat nava Rostock in Delta ptr a bloca traficul de marfuri spre Constanta. Aceiasi frati care largesc canalul Bastroe in mod absolut ilegal. Aceeasi frati care tranziteaza cerealele spre Constanta, fara taxe de drum, fara taxe vamale si au mai stricat si toate drumurile; ptr ca cine sta sa verifice tonajul pe osie ?!. Da, lor le donam acum 1 miliard de dolari. Probabil va urma si o taiere de salarii la bugetari, dar hey, totul ptr Slava Ucraina ! 

    Pe langa faptul ca trimitem combustibil in nestire, instructori ptr armata si graniceri, acum le dam Patriotul si le mai antrema si gratis pilorii ptr F16. 

    Fereasca Sfantul ca rusii sa bombardeze vreo baza militare din Romania, caci asta va insemna sfrasitul statului roman. Traiasca Iohannis, Ciuca si Ciolacu ! 

    Nu sunt de acord cu formularea "va fi donat".

    De ce nu "va fi imprumutat" ? Ucraina sta pe un porcoi de bani, 61 de miliarde doar de la ultimul imprumut din USA. Plus alte cateva sute de miliarde din 2022 si pana azi. 

    Deci in mod normal, fratii ucranieni ar trebui sa faca un colateral la o banca din Elvetia de 1 miliard de dolari. Cand sistemul se va intoarce, facem revizia generala, trimitem factura la banca Elvetiana, si ei ne platesc reparatiile. Diferenta o primesc inapoi, toata lumea fericita. 

    Daca sistemul nu se mai intoarce, atunci exectuam direct garantia si aia e. 

    In felul asta, si ucrainienii vor fi mai atenti cu el, vor avea grija sa nu-i zgarie vopseaua sau mai rau, sa-i dea dauna totala.

    Dar asa, e vorba la noi: "de haram a venit, de haram s-a dus". 

    Fff bine! Un sistem Patriot e cca 1 mld.

    Polonia a donat echipamente militare de 9 mld. 

    Deci meciul Polonia - România e 9-1 

    Cainosii și aburiți sa nu uite ca Ucraina ne face un serviciu slăbind Rusia!

    Poate acum rușii vor realiza ce primesc de la noi prin intermediul UKR fiindcă NU ne-au dat tezaurul înapoi! 

    Plin de analfabeți funcționali...care tot o dau cu România e o colonie!

    Alo, jenialilor.....va rog amintitivapizderia de colinde ropor din pesede și penele și udemere etc basca toți conducătorii din servicii si institutiile de forta care au distrus si distrug companiile românești (Sidex opera generalului Stănescu, SiF1,3 și 5 devalizarea de generalul Dragoș și Bilteanu, generalul Paul Abraham ce la pensie apara infractorii etc etc) 

    Ăștia ne conduc spre noi culmi de progres și colonie!

    Marii patriHoti! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb