CSM sesizează IJ pentru verificări în legătură cu eliberarea deţinuţilor care au scris cărţi

Alexandru Costea
Anticorupţie / 16 septembrie 2015

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru efectuarea de verificări în legătură cu modul de aplicare a dispoziţiilor privind eliberarea condiţionată a deţinuţilor care au scris cărţi, precum şi sesizarea Ministerului Justiţiei pentru modificări legislative.

Soluţia CSM din şedinţa de ieri arată: "Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât: sesizarea Ministerului Justiţiei cu propunerea de a include în Regulamentul de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal aspectele reţinute în concluziile punctului de vedere al DLDC, cu observaţiile Comisiei; sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru efectuarea unui control tematic cu privire la modul de aplicare a dispoziţiilor art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013 de către judecătorii de supraveghere a privării de libertate şi instanţele de judecată, eventualele probleme întâmpinate, precum şi pentru identificarea măsurilor care se impun a fi adoptate".

Consiliul şi-a însuşit ieri punctul de vedere al Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios cu privire la propunerea de modificare a art. 96 din Legea 254/2013 şi observaţiile formulate de Comisia nr. 1 a CSM, referitoare la verificarea cunoştinţelor de tehnoredactare ale persoanei private de libertate, pentru situaţia în care aceasta urmează să-şi tehnoredacteze personal lucrarea cu caracter ştiinţific; declaraţia persoanei private de libertate în sensul că este autorul lucrării cu caracter ştiinţific; declaraţia privind faptul că editorul este persoana juridică română sau străină, dar cu practică în publicarea de lucrări ştiinţifice, legal constituită, având prevăzut în obiectul de activitate editarea de lucrări ştiinţifice.

De asemenea, CSM a decis şi efectuarea unui studiu de drept comparat de către Direcţia afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe în ceea ce priveşte existenţa în legislaţiile altor state a posibilităţii de liberare condiţionată în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb