CU BARBĂ, PERCIUNI ŞI CÂRJE Ponta s-a întors şchiopătând la conducerea Guvernului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 iulie 2015

Victor Ponta, alături de medicii din Turcia.

Victor Ponta, alături de medicii din Turcia.

Actualizare 11:46 Decretul prin care Ponta îşi reia atribuţiile de premier, publicat în Monitorul Oficial

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului şi reluarea exercitării atribuţiilor de premier de către Victor Ponta a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

În decretul semnat joi de şeful statului se arată că "la data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României şi, la aceeaşi dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României".

---

Actualizare 09:30 Iohannis a semnat decretul privind reluarea atribuţiilor de premier de către Victor Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru şi reluarea atribuţiilor de premier de către Victor Ponta.

Interimatul lui Gabriel Oprea ca înceta astfel la data publicării decretului în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi, tot atunci, Victor Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României.

---

Victor Ponta s-a întors în ţară şi a ajuns, ieri dimineaţă, şchiopătând, la Guvern, premierul ajutându-se de două cârje. Întâmpinat, pe scările Palatului Victoria, de premierul interimar Gabriel Oprea şi de liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb, prim ministrul a atras atenţia prin barba, mustaţa şi perciunii pe care îi avea.

El i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea să ia act că, începând de astăzi, îşi va relua activitatea de premier, "având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru".

La începutul şedinţei de Guvern de ieri, Ponta a discutat circa patru ore, informal, cu miniştrii, după care a plecat împreună cu fiul său, Andrei.

Liderul PSD a fost internat, în 14 iunie, la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde, o zi mai târziu, a fost operat la genunchiul stâng.

În 28 iunie, Victor Ponta declara, la postul B1, că va reveni în ţară, "pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje", în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu-şi poate utiliza piciorul.

În absenţa lui Victor Ponta, conducerea interimară a PSD a fost asigurată de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit premier interimar.

În 15 iunie, în ziua în care a fost operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA ca să fie audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova, fiind suspect de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni-Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA, pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus, ieri, că nu ştie când se duce Victor Ponta la DNA, după revenirea în ţară, "dar cu siguranţă va merge", precizând că aceasta este o chestiune pe care o gestionează premierul cu avocatul său.

"Nu am vorbit cu premierul Ponta astăzi, am vorbit acum câteva zile, aşa cum v-am spus ultima dată. Am văzut pe fluxurile de ştiri că s-a întors la Guvern astăzi. Nu pot decât să mă bucur de acest lucru", a spus Robert Cazanciuc, citat de Mediafax.

Ministrul de resort a precizat, răspunzând unei întrebări, că, din punctul său de vedere, premierul Ponta nu are motive să-şi dea demisia.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că nu a ştiut că premierul Victor Ponta va reveni în ţară, ci că a văzut la televizor: "În ceea ce priveşte revenirea premierului în ţară, nu pot decât să îi spun, cu drag, «bun venit»".

Premierul Victor Ponta, revenit din Turcia, a postat un mesaj în care mulţumeşte atât celor care au fost alături de el în ultimele săptămâni, cât şi medicilor din Istanbul, care au dovedit nu doar profesionalism, ci şi atenţie şi "simpatie". Mesajul este însoţit de o fotografie a lui Ponta alături de medicii din Turcia, dar şi de adresa prin care îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să ia act de faptul că îşi reia atribuţiile de prim-ministru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Schiopatand si cu barba...... acum sa vedeti cum va schiopata guvernarea noastra si ce barbi ne va trage. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb