Cu ochii pe reacţiile lui Vladimir Putin

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 24 martie

Sorin Rosca Stanescu

Aşa cum era de aşteptat, din nou, Vladimir Putin este plasat în epicentrul atenţiei generale. Imediat după atentatul terorist revendicat de ISIS, soldat cu 130 de morţi şi numeroşi răniţi. Gravul incident a avut loc într-un mall de la periferia Moscovei, cu ocazia organizării unui concert care îşi propunea să omagieze victoria lui Vladimir Putin în alegeri. Cât de previzibilă şi cât de imprevizibilă este reacţia sa?

Serviciile secrete ale Statelor Unite, care monitorizează de mult timp şi într-un mod din ce în ce mai eficient organizaţiile teroriste, au informat cu mult timp înainte autorităţile de la Moscova asupra pregătirilor care se fac pentru un atentat de amploare. Mai mult, au făcut şi public acest lucru. În aceste condiţii, autorităţile de la Moscova nu pot invoca în apărarea lor faptul că nu au ştiut ce se pune la cale şi că din acest motiv, nu s-au putut pregăti corespunzător pentru a preveni atentatul.

Afirmaţia de mai sus se mai bazează şi pe argumentul că autorităţile de la Washington au mai făcut un pas atenţionând autorităţile diplomatice din Federaţia Rusă asupra iminenţei unei lovituri de tip terorist, suprapusă alegerilor prezidenţiale. Ori, respectivul atentat a avut loc imediat după consumarea "victoriei" lui Vladimir Putin.

În fine, mai intervine un eveniment care ne ajută să desluşim resorturile tragediei cu care s-au confruntat moscoviţii. Şi anume că imediat după atentat, ISIS a revendicat această crimă colectivă şi mai mult chiar, în cursul zilei de ieri a difuzat şi un film de câteva minute, realizat de un operator ISIS şi parţial prelucrat în laborator. Atentatorii, după cum reiese din imagini, nu au purtat cagule. Au dorit să se ştie cu precizie că ei aparţin celei mai importante organizaţii teroriste care acţionează pe glob. Inclusiv pe teritoriul Federaţiei Ruse. Este un act de răzbunare în stil terorist pentru persecuţiile la care pretinde ISIS că sunt supuşi cetăţenii Federaţiei Ruse de religie musulmană. Cei câţiva care au fost deja capturaţi au fost de altfel identificaţi. Şi, spre satisfacţia Kremlinului, unul dintre aceştia are paşaport ucrainean.

Statele Unite sunt aliate ale Kievului şi nu au absolut niciun interes de a denunţa şi încă la Moscova regimul Zelensky. Nu am niciun fel de îndoială, indiferent de modul pervers în care lucrează serviciile secrete, că nu un denunţ împotriva regimului Zelensky a stat la baza iniţiativei Statelor Unite de a-l informa din timp pe Putin asupra faptului că se pune la cale împotriva regimului său un mare atentat terorist. Pe de altă parte, este un adevărat concurs de imaginaţie să ne imaginăm că atentatul ar fi fost pus la cale sau s-ar fi desfăşurat măcar cu ştirea serviciului secret ucrainean. Toţi analiştii militari şi non militari, pe parcursul acestui război declanşat de Federaţia Rusă şi în fine recunoscut ca atare au putut să facă un inventar complet al tiparelor în care acţionează şi reacţionează autorităţile de la Kiev. Conform acestor tipare, care caracterizează războiul de apărare al Ucrainei, nu sunt de conceput atentate de tip terorist cărora să le cadă victime căteţeni nevinovaţi. Kievul are tot interesul să-l culpabilizeze pe Vladimir Putin dar nici cel mai mic interes să legitimeze în vreun fel acţiunile agresive ale Moscovei împotriva Ucrainei.

Şi totuşi, cu toate argumentele de mai sus cărora li se mai pot adăuga şi multe altele, Vladimir Putin transpiră din răsputeri pentru a da vina pe autorităţile de la Kiev pentru atentatul terorist din Moscova. Propaganda neagră a Kremlinului merge atât de departe, încât imediat după atacul sângeros din Moscova, televiziunile aflate la dispoziţia Kremlinului au difuzat clipuri cu imagini falsificate, dovedite în scurt timp ca atare, imagini prin care încercau să convingă opinia publică, internă şi internaţională că acest atentat ar fi fost pus la cale de Volodimir Zelensky. Dar oare ce declară, pe parcursul interogatorilor extrem de dure la care sunt supuşi, teroriştii capturaţi? În ce măsură ar putea fi ei determinaţi să infirme asumarea de către ISIS a atentatului şi să-l atribuie părţii ucrainene? Am sentimentul că în legătură cu acest episod sângeros, autorităţile de la Kremlin se cam dau pe gheaţă. O gheaţă din ce în ce mai subţire.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ceva e putred în această tragedie.

    De ce a atacat Isis cu atâta violență Rusia și nu "Occidentul decadent" pe care îl urăște mai mult decât orice pe lumea asta? 

    De ce teroristul ăla vorbește în rusește spunând că ar fi fost plătit în ruble? 

    Poate o fi o făcătură acel interogatoriu publicat pe net. Nu cred că avem de unde să știm. 

    Ciudat este și pentru că Isis aplică teroarea ideologic, și nu pentru bani. Sunt niște fanatici care se aruncă în aer după atentate. Nu fug de la locul faptei. 

    Adevărul și dedesubturile despre această tragedie nu le vom ști niciodată sau nu le vom accepta. 

    Asta pentru că dacă rușii vor veni cu concluzia că în spatele acestui masacru sunt oficialitățile ucrainene, acest "adevăr" nu va fi recunoscut niciodată de Occident. 

    Să credem că Putin e vinovat și pentru această atrocitate împotriva propriilor cetățeni, ar fi aberant. 

    Prostimea poate fi manipulata în acest sens, la fel ca în cazul Northstream, când vezi Doamne, rușii și-ar fi distrus propria conductă.

    Să sperăm că ancheta rusească va stabili ca vinovat exclusiv Isis pentru că altfel ar ieși urât de tot. 

    1. La fiecare comentariu al tau. raman mut de admiratie in fata logicii sale.

      Iata: "Să credem că Putin e vinovat și pentru această atrocitate împotriva propriilor cetățeni, ar fi aberant." 

      Desigur. 

      La fel de aberant cu a crede ca Putin a invadat Ucraina. 

      La fel de aberant cu a crede ca Rusia este in razboi cu Ucraina. 

      ISIS uraste Occidentul mai mult decat uraste Rusia. 

      Deci, ca sa stabilim autorii atentatului de la Moscova, trebuie sa raspundem la intrebarea: cine uraste cel mai mult Rusia? 

      Raspuns: China. 

      Iata, am dezlegat misterul inaintea FSB, CIA si Mossad. 

      Multumim Oarecare!

      Îhî. 

      E tot mai greu la propagandă. Nu mai înțeleg nimic. De ce s-au pornit toți împotriva unui stat, hoț, criminal și terorist?!?

      Cert e că nu știu nimic ceea ce-mi conferă un avantaj atunci când afirm orice vreau eu.  

    Cred că se poate face o paralelă între tragedia de acum și nine eleven cu turnurile gemene din NY.

    Și atunci au apărut teorii conspiraționiste despre implicarea statului american în atentat. 

    Dacă atunci au putut apărea astfel de idei, acum cu atât mai mult. Adică, în mod similar, statul rus și-ar fi masacrat cetățenii pentru a finaliza războiul cu Ucraina.

    Nine eleven - Bin Laden, acum Crocus City Hall - Zelenski. 

    1. Foarte buna comparația. Americanii au distrus Afganistanul în 20 ani. Sa vedem cu îngrijorare reacția ruseasca. La noi, azi iar zboară multe avioane deasupra Bucureștiului, ca în martie '22..

      Ideil au apărut peste noapte, dar până dimineață informații kaghebiștilor au intrat la apă cu probe.

    Privim totul in oglinda .Atacurile de linga Moscova , actele de terorism , atit de criticate si neintelese de noi toti , ofera Rusiei o imagine in oglinda atunci cind privim stupefiati bombardamentele Rusiei ce omoara civili nevinovati in Ucraina ,bombardamente ce sunt parte a realitatii de netagaduit .Asocierea bombardamentelor cu imensa nenorocire (sute de morti si raniti nevinovati )terorista ce a lovit Rusia este extrem de neproductiva pentru Putin .„Cine face ca mine ca mine sa pateasca” pare a fi substratul .Asocierea celor care au pus la cale atacul barbar si terorist cu Ucraina nu se sustine .Oricare dintre noi poate am fi crezut cacealmaua cuvintelor lui Putin daca teroristii erau prinsi undeva la granita cu Ucraina asa cum era normal ca sovieticii sa faca sau daca erau lasati sa treca si apoi loviti .Reactiile la cald distrug cu usurinta adevarul .SUA a anuntat anticipat totul .Absurditatea neluarii in calcul (occidentul decadent ne pacaleste ) a posibilitatii de atac terorist evidente a produs sute de nenorociri .Poporul rus nu merita asta . Toate loviturile viitoare ce omoara cetateni ucrainieni nevinovati vor fi aratate in oglinda cu mortii de la Moscova .Ca lovitura de imagine Putin pierde masiv .

    Rusia rămâne impotenta im continuare, ceea ce e foarte bine.

    Tot ceea ce ce va urma in Rusia ,urmata indeaproape de China , are drept unic scop instaurarea Comunismului de tip URSS. Sunt doar primii pasi .Comunismul a cedat o vreme tentatiei iliberale si a insotit din umbra acesta forma struto camila numita Iliberalism .In momentul , bine ales , dupa ce si Rusia si China au crezut ca au depasit tehnologia militara occidentala(toate declaratiile erau in acest sens ) si dupa ce au crezut ca au invatat modelul economiei de piata au trecut la fapte .In curind legislatia din Rusia se va intorce in urma cu 34 de ani .Dusmanii poporului (LBTGQ, , toti cei care contrazic puterea) vor fi judecati in regim de urgenta .Activele cetatenilor mai mari sau mai mici vor fi si ele nationalizate pe model Comunist acolo unde bunurile erau ale intregului popor .Rusia doreste sa cucereasca toata partea de Europa ce eracindva in sfera ei de influenta .Nu le pasa de nimic altceva decit de razbunare .Romania este si ea supusa asaltului .Mai mult ca niciodata trebuie sa votam partidele ce si-au declarat dorinta democratica si care se dezic in scris de soviete .Altfel vom ramine pe drumuri iar Romania asa cum o cunostem noi nu va mai exista .Cine crede ca va fi iertat de soviete se inseala .Fratii lor din Ucraina stiu cel mai bine .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb