CU VENITURI DE 679 MILIOANE DE LEI Profitul net al grupului MedLife urcă cu 554%, la jumătatea anului

M.G.
Piaţa de Capital / 27 august 2021

Profitul net al grupului MedLife urcă cu 554%, la jumătatea anului

Actualizare : Acţiunile MedLife (M) au deschis cu gap şedinţa de tranzacţionare, fiind în creştere cu 5% după primele 40 de minute ale şedinţei, pe un rulaj de 1 milion de lei.

---

MedLife ia în calcul noi centre medicale mari în Sibiu, Cluj, Braşov, Arad

MedLife are în plan accesarea unui nou credit sindicalizat în valoare de 50 de milioane de euro

MedLife a convocat acţionarii pentru derularea unui program de răscumpărare de 5,47 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,11% din companie

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M) a raportat, pentru prima jumătate a anului, un profit net consolidat de 71,55 milioane de lei, cu 554,3% peste cel obţinut după primele şase luni ale lui 2020, evoluţie apărută în condiţiile unor venituri operaţionale de 679,65 milioane de lei, cu 44,2% peste cele de la finele lunii iunie 2020, reiese din raportul emitentului publicat astăzi pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Totodată, potrivit companiei, cifra de afaceri consolidată pro-forma a fost de 741 milioane de lei, în creştere cu 58% faţă de primul semestru din 2020. Cifra raportată "reflecta investiţiile care au fost făcute în ultima perioadă, precum dezvoltarea de produse noi pentru zona de clinici, creşterea numărului de laboratoare prin amenajarea laboratoarelor covid, dar şi extinderea numărului de intervenţii chirurgicale pe segmentul de spitale", arată compania.

Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group, a afirmat: "A fost un semestru bun, ne bucurăm că rezultatele confirmă eforturile noastre strategice de investiţii şi dezvoltare. Ne-am axat pe dezvoltarea de noi produse în clinici, de la pachete de screening pre şi post covid la pachete de prevenţie pentru pacienţii cu patologie cronică. Laboratoarele au fost un alt segment în care am investit şi pe care l-am crescut considerabil. În continuare suntem prezenţi pentru a oferi suport autorităţilor şi publicului larg, mai ales în acest context al creşterii numărului de noi infectări. Ne propunem să investim şi mai mult în infrastructură, astfel încât să creştem gradul de acces pentru aceste analize. Totodată, luam în calcul dezvoltarea a noi centre mobile de testare, esenţiale pentru a avea o cât mai bună acoperire naţională.

Spitalele şi-au sporit şi ele activitatea, tot mai mulţi români s-au îngrijit de sănătatea lor şi au venit să beneficieze de investigaţii şi intervenţii chirurgicale, cel mai probabil amânate pe perioada de lock down. De altfel, suntem în proces de dezvoltare cu proiectul MedPark, cel mai mare hub medical din ţară, pe care ne dorim să-l acceleram, iar dacă lucrurile vor decurge conform planului strategic, vom replica acest model, în următorii ani, şi în oraşele mari din ţară: Braşov, Sibiu, Cluj, Arad. Şi segmentul de farmacii a luat amploare, odată cu integrarea în grup a celor două companii, CED Pharma şi Pharmachem, şi extinderea portofoliului de produse. Continuăm extinderea şi retehnologizarea, suntem cu piciorul pe acceleraţie şi atenţi, în egală măsură, la evoluţia pandemiei".

Este un rezultat apărut ca urmare a creşterii semnificative a încasărilor pentru aproape toate liniile de afaceri ale Grupului, cu preponderenţă Spitale, Clinici şi Stomatologie, precum şi a achiziţiilor finalizate de MedLife în ultimii ani.

Cheltuielile operaţionale, ce includ costuri fixe şi variabile, precum şi costul bunurilor vândute şi al materialelor folosite în prestarea de servicii, s-au ridicat la 576,52 milioane de lei, cu 30,9% peste cele de la jumătatea anului 2020.

În aceste condiţii, profitul operaţional consolidat al MedLife a înregistrat o creştere de 233,9%, în primul semestru din 2021, comparativ cu jumătatea anului anterior, de la 30,88 milioane de lei la 103,12 milioane de lei, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţile financiare de 17,87 milioane de lei (cu 18,6% peste cea raportată la jumătatea anului trecut).

Valoarea activelor totale a urcat cu 7,0%, la finalul primului semestru al anului, faţă de cea înregistrată la data de 1 ianuarie 2021, până la 1,26 miliarde de lei, cea mai mare parte fiind dată de cele imobilizate, în sumă de 919,09 milioane de lei, în creştere cu 1,6%, comparativ cu finalul anului trecut.

Datoriile totale se situau, la 30 iunie 2021, la 928,27 milioane de lei, cu 1,5% peste cele înregistrate la finalul 2020, cele pe termen lung, în sumă de 552,54 milioane de lei, fiind în scădere cu 4,7%, pentru perioada de raportare menţionată.

Potrivit reprezentanţilor companiei, primele şase luni din 2021 reflectă şi nota încrezătoare pe care o capăta piaţa economică din România, în contextul în care companiile şi-au accelerat activitatea, iar românii s-au reîntors treptat la activităţile obişnuite.

"Lucrurile pot arăta bine când vorbim de o populaţie majoritară imunizată împotriva COVID, cel puţin acest lucru explică scăderea numărului de cazuri din vară acest fapt care a permis şi reluarea unui număr mare de activităţi. Cu toate acestea, perspectivele valului 4 cauzat de tulpina Delta, par din ce în ce mai îngrijorătoare. Estimările specialiştilor arată, fără echivoc, faptul ca în perioada imediat următoare vom asista la o nouă creştere a numărului de cazuri, situaţie care va pune din nou presiune pe secţiile de spitale şi cele de ATI. Dupa cum am arătat şi în studiul nostru, rata mare de imunizare în Romania este influenţată în special de cei care au trecut prin boală, procentul celor care s-au vaccinat fiind în continuare unul mic. Pe această cale, fac din nou un apel către companii şi publicul larg pentru a se vaccina. Doar prin vaccinare putem să ne reluăm un flux cât mai normal al lucrurilor. Doar în felul acesta reuşim cu toţii, împreună, să repunem economia pe picioare, să creştem din nou locurile de muncă, producţia şi exporturile", a mai declarat Mihai Marcu.

MedLife are în plan accesarea unui nou credit sindicalizat şi un program de răscumpărare

Totodată, compania are în plan accesarea unui nou credit sindicalizat în valoare de 50 de milioane de euro, fonduri pe care doreşte să le investească în special în achiziţii pentru consolidarea poziţiei de lider la nivel naţional şi pentru a creşte prezenţa regională.

"Intenţionăm să accesam un nou credit sindicalizat, în valoare de 50 milioane euro, sumă care se adaugă la creditul semnat în luna mai anul curent, în valoare de 40 milioane euro. Aşadar vorbim de un total de 90 milioane euro, fonduri pe care intenţionăm să le investim în extinderea programului de achiziţii în ţară, dar şi în regiune. De altfel, suntem în discutii avansate pentru 2-3 achizitii importante care, în situaţia în care se vor concretiza, vor aduce plus valoare în portofoliul nostru de servicii. Suplimentar, la acest credit se vor adăuga, după caz, şi alte lichidităţi importante ale companiei care ne vor permite să facem investiţii pentru dezvoltarea organică a segmentelor de business din resurse proprii", mai explică Mihai Marcu

MedLife a convocat de altfel acţionarii în data de 29 septembrie pentru a autoriza Consiliul de Administraţie să negocieze cu BCR şi alte entităţi bancare pentru majorarea limitei de credit acordate în baza contractului de facilitate de credit sindicalizat încheiat la data de 31 octombrie 2018.

Totodată, compania are intenţia să-şi răscumpere din piaţă un număr de 5.470.671 acţiuni proprii, echivalentul a 4,11% din companie, pe o perioadă de 18 luni, la un preţ cuprins între 10 şi 30 de lei, acţiuni care să fie acordate foştilor sau actualilor membri ai conducerii sau foştilor sau actualilor angajaţi ai unora dintre filialele societăţii.

Sistemul medical privat MedLife are o valoare de piaţă la BVB de 2,15 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. ne place asa e frumos

    Intreb si eu pentru un prieten, sa rascumperi 4.11% din actiuni la valoarea din piata este aproximativ 92 milioane Ron, adica peste profitul pe jumatate de an pentru angajati si conducere. Si micii actionari ce mai primesc ?

    Oare o fi bine ? 

    1. e foarte bine. noua, fondurilor de pensii, nu ne pasa, ca NU sunt banii personali cei cu care achizitionam astfel de actiuni.

      DA , E O MARE SMECHERIE AFACEREA ASTA !!! BINE CA NU M-AM BAGAT IN EA !!! SANT LA FEL DE HAINI SI DE LACOMI , CA FRATII LOGOFATU , DE LA BITTNET , SI AIA ALTE JIGODII !!! COMPANIA ASTA E CREATA CA SA SE DEZVOLTE IN BENEFICIUL FAMILIEI MARCU , SI A CELOR DIN JURUL LOR !!! ASA A FOST GANDIT TOTUL , DINAINTE !!! DE ASTA AU VENIT EI , PE BURSA !!! SA PROFITE SI DE BANII ALTORA , CA SA SE IMBOGATEASCA !!! DUPA CE V-OR CONSIDERA CA SI-AU FACUT PLINUL , ORI O S-O VANDA PE BANI GREI AJUNGAND MILIARDARI , ORI O S-O DELISTEZE , CA SA LE RAMANA LOR , TOTUL !!! NU E ILEGAL ASTA , E DOAR IMORAL !!! CE VRETI , ASTA E CAPITALISMUL , SI SMECHERII ASTIA , INTELEG PERFECT ACEST LUCRU !!!

      da, e bine. majoritatea acelor actiuni sunt folosite pentru achizitionarea altor business-uri. in plus, prin acele cumparari iti sustin pretul in piata. M este companie growth, nu isi propune si nu ar trebui sa astepti sa iti dea ceva in urmatorii 3-5 ani.

      Pentru recompensarea conducerii si a angajatilor. Citeste convocatorul si spune unde scrie despre faptul ca vor fi folosite pt achizitii de noi companii? Pentru achizitii iau creditul sindicalizat!

      : ))

      acele 4.11 % din actiuni trebuie sa fie anulate = numarul total de actiuni ar fi scazut = profitul pe actiune ( cele ramase ) ar fi crescut ( fiind mai putine ca numar ) = pretul actiunilor ramase ar fi crescut = ar fi beneficiat toti actionarii .

      Ce se intimpla in realitate ? = cele 4,11 % din actiuni cumparate cu profitul realizat vor fi facute cadou la citez = "acţiuni care să fie acordate foştilor sau actualilor membri ai conducerii sau foştilor sau actualilor angajaţi ai unora dintre filialele societăţii."" 

      Acestia vor profita in defavoarea celorlalti actionarilor . 

      Mentionez ca aceste persoane au deja actiuni la Medlife si ar fi profitat si ei daca actiunile cumparate ar fi fost anulate .

      Detine sub 50% din actiuni.

      Sa spunem ca familia Marcu detine 40 % din actiuni ( adica 40 din 100 ) .

      Daca Medlife cumpara 4 % din actiuni si le anuleaza in loc sa le faca cadou , atunci ar avea 40 din 96 ( 100-4=96 ) .  

      40 in 96 reprezinta = 41,666 % 

      Deci familia Marcu a urcat de la 40 % la 41,666 % . 

      Mergind tot asa in citiva ani familia Marcu va ajunge inapoi peste 50 % . 

      Totul e ca cineva sa le explice ce inseamna buyback shares .

      Poate Warren Buffet . 

      Spune te rog in ce afaceri te-ai bagat!

    Astia sunt unii dintre castigatorii "covid-zeniei". Inca 4-5 ani de vaccinare in masa a gloatei v'ar umple bine conturile.

    1. Acum m-am lamurit definitiv ce fel de hram porti, amice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb