CULMEA CORUPŢIEI Ministrul Internelor Cristian David lua şpagă de 500.000 de euro, chiar în sediul instituţiei

ANCUŢA STANCIU
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 22 ianuarie 2015

Ministrul Internelor Cristian David lua şpagă de 500.000 de euro, chiar în sediul instituţiei

Actualizare 07:24 ICCJ: Cristian David, arestat pentru 30 de zile

Fostul ministru de Interne Cristian David a fost arestat preventiv, ieri noapte, pentru 30 de zile, de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), după ce DNA îl reţinuse sub acuzaţia că a luat mită 500.000 de euro ca să intervină la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren.

Decizia poate fi contestată de fostul demnitar în termen de 48 de ore de la comunicare.

(Valentin Busuioc)

---

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Cristian David, ministru al Internelor şi Reformei Administrative în perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.

Procurorii susţin că ministrul David Cristian ar fi pretins, în anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denunţător, prin intermediar, ca să-şi exercite atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea, de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

Acest caz atinge culmile corupţiei, în condiţiile în care tocmai ministrul care trebuia să supravegheze la combaterea infracţiunilor, inclusiv luarea de mită, este acuzat de această faptă, că ar fi săvârşit-o chiar în sediul instituţiei.

Reţinerea fostului ministru Cristian David aminteşte de un alt caz, de acum câţiva ani, de la vama Albiţa, unde un vameş transporta ţigări ilegal, chiar cu maşina vămii.

Nu ne mai mirăm că, aproape în fiecare zi, procurorii ne anunţă că ofiţeri din structurile MAI, inclusiv cadre de conducere, sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Cu toţii cunoşteam că ţara este coruptă încă de dinaintea declanşării acestor acţiuni ale procurorilor, de combatere a actelor de corupţie.

Dar ceea ce ne sperie este că acţiunea concretă a DNA confirmă ceea ce credeam. Ba chiar întrece imaginaţia.

De fapt, corupţia a făcut sistem şi este problematic că poate fi combătută prin extirparea unor exponenţi ai săi.

Corupţia se reproduce.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nu este o surpriza, pentru ca de fapt astia sunt liberalii. Daca cineva se intreba de unde se finantau campaniile alea spumoase pe tv, internet, zeci de posturi tv si ziare trebuie sa realizeze ca Fenechiu, Chiuariu si David erau printre cei mai palizi liberali. Este extraordinar de eficient noul cod penal. Mecanismele cooperarii cu justitia sunt simple, eficiente si au rezultate rapide. Scritorii din arest au tot interesul sa impinga in sus actiune de curatenie. Jocul nu s-a sfarsit si trebuie sa vedem care va fi urmatoarea mutare a clasei politice pentru a isi recastiga suprematia in fata legii. tot de la liberali o sa vina urmatoarea mutare.

    1. Corupția este trans-partinică. Greblă de la PSD, acum la CCR (numirea căruia m-a mirat foarte tare), este și el luat la întrebări (la momentul numirii circulau multe povești de intersecție cu clanuri țigănești de pe lângă București).

      Termenul de coruptie transpartinica nu mi se pare potrivit, formularea corecta fiind ca TOATE partidele sunt corupte. ACtiunie transpartinice sau transpartidice sunt cele in care hoti de diverse culori politice isi dau mana pentru a realiza o hotie. Ca in cazul lui Hrebenciuc. Aici a fost pe linie de partid in interiorul PNL. Prin modul de organizare si finantare a politicii din romania, indiferent ce se incearca se ajunge la acelasi lucru. Romania este mult mai corupta decat pe vremea comunismului iar coruptia, cu toate eforturile DNA, SRI, DIICOT etc creste pe zi ce trece, se ramifica si capata putere. Ma ingrozeste ce vad in jur dar acum era vorba de Cristian David subiect de acte de coruptie in timp ce era ministru de interne. Despre Grebla, cu alt ocazie, cu drag.

      ar trebui sa iasa sefimea PNL si sa-si asume toti fenechii si davizii(troaca). Sa spuna gen "Ana are mere": Da, am gresit promovand asemenea personaje, NE ASUMAM, vrem sa schimbam totusi tara asta. Daca nu, mereti la culcare si lasati partide noi sa construiasca un stat in care platitorul de taxe sa fie ascultat, respectat si chiar discriminat pozitiv.

      Nu mai tine speranta in partide noi pentru ca partidele noi se fac cu oameni vechi reciclati si cu bani furati. Asta ne-a invatat democratia si este suficient de periculos ca a fost votat un presedinte mut, scos din joben in ultima secunda. As vrea ca Romanii sa intelega ca nu poti s-ti incredintezi soarta unor oameni pe care ii cunost in ultimul moment indiferent cu cat sclipici ar fi prezentati. Pana atunci singurele sperante ne merg spre bunul Dumbezeu sau DNA. P.S. Imi place Johannis dar ma revolta modul in care a fost adus pe ultima suta de metri, de cineva care a tinut sa arate cat de dator i-a ramas. Cine are puterea sa scoata presedinti din joben, are prea multa putere.

      Când linia din PNL sugea bani din poziția de la ASF de la agenți economici.

      Ca să îi dau numele la zidul rușinii: Dan Rușanu.

    Poate cineva sa imi spuna unde au stat inregistrarile audio din Februarie 2008 pana acum?. Ma refer la discutia cu "mai bine ar fi fost in lei decat in euro". Mi se pare halucinant ca David a fost inregistrat in 2008, si de atunci a mai fost ministru in doua guverne. Mai stie cineva ceva de Fatuloiu, ce mai face, cu ce isi mai omoara timpul? Nu stiu de ce dar mi se pare o asemanare intre cele doua cazuri si plase de bani plimbate prin sediul MAI.

    1. Acestea sunt niste mizilicuri !

      Sistemul a fost pus la punct din 1990 si functioneaza si in prezent . 

      Valuta din conturile externe, Privatizarile din turism, petrom, petromidia, intercontinental, asigurari, vanzarea, concesionarea resurselor minerale, asfaltari, borduri, carduri de sanatate, etc !

      Lupii au fost pusi paznici la stana iar noi oile asteptam sa fim mancati una cate una la masa lor ! 

    De ce? Pentru ca este inca crunt controlata. Ea actioneaza la ordin: Ia-l pe ala, ia-l pe ala....

    Nucleul dur PDList este inca ocolit. Este vorba de Basescu cu Famiglia, berceni, blegisti, udristi... 

    Daca Justitia nu actioneaza liber, fara alegere, clasa politica nu poate fi tratata si insanatosita. Dovada este PSD, ai carui baroni fac urit si scot limba la Ponta, care incearca si el marea cu degetul.

    Aceia, care de acolo de sus, ne dau dovezi de iubire, ar fi cazul sa ne iubeasca mai mult. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb