Cum ajungi pe pieţele externe de capital

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 februarie 2004

Persoanele care vor să investească pe pieţele financiare internaţionale pot alege să tranzacţioneze acţiuni în timp real prin intermediul site-urilor financiare sau printr-o companie de brokeraj. Alegerea tranzacţionării prin intermediul site-urilor financiare nu este la îndemîna oricui. La această modalitate pot apela investitorii experimentaţi care nu au nevoie de consultanţa unui broker. Comisioanele plătite pentru tranzacţionarea în timp real sînt mai mici decît cele percepute de societăţile de brokeraj. Cristian Călin, sales & marketing manager al societăţii de brokeraj WBS din Londra, dar care are o filială şi în România, ne-a declarat: "Pentru un inves-titor foarte experimentat, tranzacţionarea on-line ar putea fi mai atractivă. Investitorii trebuie însă să se informeze foarte bine despre compania care administrează site-urile de tranzacţionare (majoritatea în afara României) şi despre calitatea şi rapiditatea informaţiilor pe care le oferă".

Avantajele oferite de societăţile de brokeraj, faţă de site-urile financiare, sînt acelea că ele pot furniza investitorilor şi asistenţa în efectuarea tranzacţiilor, precum şi consultanţa în alegerea portofoliului de investiţii. Societatea de brokeraj pune la dispoziţia investitorilor, printre altele, rapoarte de analiză ale diverselor instrumente, analiză a pieţelor şi rapoarte de tranzacţionare. Persoana care alege să apeleze la tranzacţionarea acţiunilor cotate pe pieţele internaţionale, prin intermediul unei societăţi de valori mobiliare, este scutită şi de problemele generate de conexiunea la internet. Cele mai multe servicii menţionate mai sus sînt oferite gratuit clienţilor societăţilor de brokeraj.

Suma minimă ce poate fi investită pe pieţele internaţionale diferă, în funcţie de societatea de brokeraj sau de site-ul ales. La WBS (Worldwide Brokerage Services), de exemplu, suma minimă este de 5000 de dolari, avînd în vedere că valoarea acţiunilor unor companii listate pe pieţele externe este relativ ridicată (o acţiune "Microsoft", IBM sau "Coca Cola" cos-tă cîteva zeci de dolari). Domnul Călin crede că o investiţie mai mică de 5000 de dolari nu ar avea o relevanţă prea mare. Reprezentantul WBS sfătuieşte investitorii care aleg acţiunile companiilor internaţionale să se hotărască încă de la început cît sînt dispuşi să piardă. Mai mult, spune domnia sa, banii destinaţi unei astfel de investiţii trebuie să reprezinte surplus faţă de necesităţile zilnice de trai. Un alt avantaj al tranzacţionării prin intermediul unei societăţi de brokeraj este acela că acestea pot gestiona portofoliile de acţiuni de peste 100.000 de dolari, dacă investitorii solicită aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb