Cum să ştim că la conducerea ASF a fost numit un om cinstit?

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2023

20 martie 2023 - parlamentarii AUR protestează împotriva conducerii ASF, care s-a prezentat la audieri la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor din cadrul Senatului României, după falimentul Euroins. (Sursa foto: Agerpres)

20 martie 2023 - parlamentarii AUR protestează împotriva conducerii ASF, care s-a prezentat la audieri la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor din cadrul Senatului României, după falimentul Euroins. (Sursa foto: Agerpres)

English Version

MAKE

Ar putea fi o zi mare: astăzi, când este programată numirea în Parlament a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru următorul mandat, majoritatea parlamentară s-ar putea declara mulţumită de şpăgile primite din piaţa de capital şi ar putea valida conducerea de până acum.

De ce spun că ar putea fi o zi mare aceasta, în care să fie perpetuată incompetenţa şi corupţia la nivelul supravegherii pieţei financiare?

Nu se întâmplă asta în fiecare zi?

Corupţia şi incompetenţa - două specii de vampiri greu de separat - atacă permanent toate domeniile vieţii noastre sociale.

Avem poliţişti care fură din Autoservire, avem vameşi care transportă peste graniţă ţigări de contrabandă cu maşina vămii, avem un preşedinte care închiriază unei bănci o casă care nu-i a lui, avem miniştri de finanţe care se angajează contabili la firme cărora le-au şters datoriile şi le-au apărat de Garda Financiară.

Peste tot.

Şi atunci, de ce spun că validarea vechii conduceri ASF ar face din ziua de azi una remarcabilă?!

Există, totuşi, un motiv.

De obicei, vampirii sug noaptea.

Se şi spune "noaptea, ca hoţii".

Aici ar fi ziua.

La vedere.

Validarea pentru un nou mandat a membrilor conducerii ASF ar fi echivalentă unei declaraţii explicite - "Da, suntem mulţumiţi de şpăgile primite şi mai vrem".

Nu în fiecare zi te întâlneşti cu un autodenunţ colectiv, în clar.

Există, totuşi, probabilitatea să fie numită o garnitură nouă la conducerea ASF.

Ar însemna asta că majoritatea parlamentară nu are politicieni corupţi?

Nu.

Ar însemna, doar, că nu vor să iasă la vedere.

Nicu Marcu nu este necesar la vârful ASF pentru ca malversaţiunile din piaţa financiară să continue.

Cooperativa din piaţa de capital este bine constituită, stă pe picioarele ei, este nevoie doar ca supraveghetorul pieţei să-şi ţină ochii închişi.

Asta poate face oricine.

Oricine poate să tolereze conflictul de interese, concertarea, manipularea activelor nete.

Totul este răsplătit regeşte - sute de mii de euro, anual.

Nu este nevoie de pricepere.

Nu este nevoie de tărie sau caracter (ele ar încurca socotelile). Blatul cu Justiţia este asigurat de Cooperativa.

Noii numiţi nu ar avea nici o sarcină creativă, nici măcar în domeniul corupţiei.

Sistemul este întreg, rotund, funcţional şi fără riscuri.

Prin urmare, Parlamentul are de unde alege - cine e cuminte, ascultător şi nu face pe deşteptul - într-adevăr, Nicu Marcu este idealul.

Am prejudecăţi?

Desigur.

Cunosc domeniul, cunosc "materialul uman", ca să zic aşa, cunosc metodele şi am întâlnit ticăloşi fericiţi.

Deci, am prejudecăţi.

În eventualitatea - improbabilă - că la conducerea ASF ar fi numit un om cinstit, atunci cum am mai putea noi să ne dăm seama că este cinstit, în pofida prejudecăţilor mele?

Iata cum:

- Când veţi vedea că membrii Cooperativei sunt deferiţi justiţiei şi primesc pedepse ca Lakis şi Bâlteanu, atunci să ştiţi că şeful ASF şi-a făcut datoria.

- Când membrii actualei conduceri ASF vor fi deferiţi justiţiei pentru manipularea deciziilor Bursei de Valori, pentru complicitate la manipularea deciziilor în AGA, pentru manevre de îndepărtare a indezirabililor de la conducerea unor SIF-uri şi netezirea preluării lor de altele, pentru complicitate la manipularea activelor nete ale unor SIF-uri, pentru mărturii mincinoase în instanţe judecătoreşti... atunci când acestea se vor petrece, este posibil ca la conducerea ASF să fi venit un om cinstit.

Dar nici atunci nu ar fi cert.

Zecile de milioane de euro sfeterisite de pe piaţa de capital sunt doar mici găinării, - sistematice, dar găinării.

Adevăratele tunuri s-au dat pe piaţa asigurărilor.

Numai în ultimii doi ani, sub "supravegherea" ASF, din piaţa asigurărilor s-a furat cel puţin un miliard de euro.

Asta e vizibil şi de pe Lună.

Vorba lui Tamango, Dumnezeu să-l ierte: "Toate femeile ştie".

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Niciunul dintre candidați nu e profesionist. Oaste de stransura. Pe toți ii anima salariile și funcția. Încă o garnitura de habarnisti la ASF. Sper ca USR sa ii conteste. A mai făcut-o și a avut câștig de cauza. Aduceți-va aminte de Ciorbea.

    Oooo, ce poza. Nicu Faliment in prim plan. Cel mai slab președinte al ASF. Ooo și Roșu, băiatul semidoct care a distrus o industrie dar care in prostia lui crede ca a salvat-o. Sluga ineptă sade si ea incruntata a solidaritate. Pffff!

    1. Bine măcar ca au avut bunul simt sa-si recunoasca incompetenta și sa nu se mai prezinte la audieri.

    Daca ramane vreunul dintre actualii membri este semn ca ASF nu se va reforma. Este unul care ar fi vrut vicepresedinte si a sapat pe toata lumea. S-a umilit, a cerut, a rugat. Nimic. Curat ghinion. In afara de tupeu si interese omul are o minte mica cat o aluna.

    1. Ramine. Armeanu. De altfel nu se inscria.

    Ce bine era dacă mai știau câțiva, în țara asta, să scrie precum Make, și mai şi aveau curajul să scrie. Doar că... și jurnaliștii patriei iubite sunt... la fel de corupți ca politicienii ei. Mulțumesc Make pentru acest deliciu!

    1. Ce bine ar fi dacă Make s-ar angaja măcar săptămânal cu un asemenea deliciu!

      Tirajul Bursa ar exploda, dar rămâne intrebarea: s-ar schimba ceva în Coperativa? Aceasta este întrebarea? 

      Piata de capital de aici este un strigoi care, in lipsa singelui proaspat, se suge singur.

      Cooperativa are Bursa ei, are ASF-ul sau personal, are brokerul "cel mai performant din piata" - pe Juravle, care a devenit "modelul de succes" pentru toti ceilalti -, are AAF-ul propriu si pina acum, a avut judecatorii in propriul buzunar, are presa proprie care se prostitueaza , fara ezitare si scrupule, ba chiar cu mare placere. 

      Observa ca nu ii spun "piata NOASTRA de capital", ci simplu, "piata de capital", pentru ca nu mai este a noastra. 

      Deci, pentru cine sa scriu "macar saptaminal"?!  

      Oamenii din piata de capital care ar mai avea nevoie de articolele mele, trebuie sa faca ei insisi ceva.

      Cit timp ei insisi nu fac ceva, inseamna ca nu am public decit printre observatori - da, ei imi apreciaza articolele. Cei care ar mai fi fost dispusi sa faca ceva, au emigrat dezgustati, si-au orientat investitiile spre piete straine sau alte domenii, sau au fost (prosteste si rusinos) con vertiti de Cooperativa, care i-a halit si i-a scuipat rapid in afara "sistemului".Piata de capital nu se mai dezvolta, se canibalizeaza. 

      Adevarul e dur, din păcate hotia și complicitatea ASF nu a fost în mod real contestată exact de cei afectați. Tot atât de adevărat este ca investitorii implicați au fost literalmente vânați de ASF poamă și-au luat lumea în cap. Poziția de forță a cooperativei sprijinită de ASF nu poate fi oprită decât de o cercetare penală amplă și serioasă . Tocmai de aceea curajul și implicarea dumneavoastră oferă o oarecare speranță . Felicitări și sărbători fericite redacției Bursa.

      De fapt, soluția e asta: o prezență a noastră, să zicem 2-300 la fiecare întrunire a ASF,și la fiecare AGA la Sifuri!

      La un moment dat,vom creia o masă critică ,arătăm că suntem hotărâți și ... 

      Vin vremuri bune pentru Piata de Capital A Omului de Rand in Romania…

      Trebuie sa avem rabdare sa depasi acesta deresie exonomica-sociala-corupta… bate un fata un vand puternic al schimbarilor. 

      Aderarea la UE / Moneda si la legi mai severe .. va scutura uscaciuni din piata… 

      Plus ca multi veterani corupi intra usor in mormant, odata cu ei activele detinute se pierd treptat in 2 generatii… 

      Se spuna ca prima generatie saraca construieste lasa la a doua sa traiasca bine a treia traieste dinnrelantiu pe avera lasata sina patra generatie in sapa de lemn. 

      Educatia financiara se face in casa, familie, comportament social exonomic cultural. 

      Raportul dintre pret / valuare intrinseaca nu e ceva complex de invatat in casa. Un sfat intelept spune sa nu te duci la adunat de sfaturi despre oierit la cizmar si nici la cioban sa cauti sfaruri despre ridicatul casei. 

      Sa cauti intelepciune si sfaturi la oameni abilitati cu cele cautate de tine; sa nu pleci urechea la castiguri “rapide” (BTC/NTF… su alte caritas in trecut); sa nu dai “banii” pe mana unor oameni / institutii pe care nu le intelegi si nu poti explica in 1-3 propozitii cu ce se ocupa si pe ce se bazeaza raportul pret / valuare … crestere sau stagnare. 

      Ca investitor contrar si cameleonic constat foarte mult … darrr foarte mult negativism si pesimism (planset si suferinta) legat de Piata de Capital (care nu prea mai e a cetatenilor ci a institutiilor financiare strambe/drepte) ceea ce ma forteaza sa intru cu tot capitalul in piata… dar eu nu am ce vorbii / investii cu sarlatanii… astept vantul schimbarii in fata la sarlatani. 

      Romania are prea multi ani fara sa cada capete din varfuri financiare la condamnari cu executare dupa gratii. 

      Sa nu ne mire daca o sa vedem ceva condamnari dupa 2024-2025… ceva mai cu nume grele… atat pe politic cat si pe financiar complicitate cu politic corupt.. 

      Pentru cetatenii romaniei ca sfat: se imparte, se suceste, se inverseaza, se inmulteste, scade diferite rapoarte in piata… daca nu detii cunostinte superioare investesti in monopol gov… si ceva indicatori simplii pentru incepatori sunt: relatia bondurilor din oiata in care inversezi, ciclul somajului, ciclul creditului, ciclul fustelor scurte, ciclul carucioarelor, ciclul copiilor nascuti pe reginue, ciclul batranilor / pensionarilor pe regiuni… in rest aduceti valuare. 

      Dumnezeu promite sa faca mai multi pasi in fata acolu unde iti propui sa faci un pas. 

      Eu vad ca se fac pasi (inceti) in piata de capital, am incredere ca anotimpurile economice is vor face treaba… atat intre corupti cat si intre cinstiti. 

      Sarbatori Fericite! 

      s c c r e t

      Cu atat de multe cuvinte sa nu spui nimic, este o performanta.

      Intai zici ca nu investesti in piata sarlatanilor si dupa aia zici ca piata face pasi. Ce fumezi?

    Indepartarea indezirabililor precum Fercala si Ciurezu? Daca tot te referi la sponsori, de Madadi nu zici nimic? La manipularea pietei de capital l-ai omis pe Madadi cu prostiile pe care le-a facut la SIF5. Salutari de la el din Marea Britanie!

    1. "Stimate domnule" Cooperator,

      M-ati amenintat ca, atunci cind veti prelua SIF 5 (dar si SIF 3), veti avea acces la acte si contracte si veti da la iveala adevarul, interesele mele sa-i sustin pe Ciurezu (ca si pe Fercala) la conducerea SIF-urilor si cum m-au sponsorizat ei. 

      Ati preluat SIF 5 (la SIF 3 s-a petrecut ceva similar), dar adevarul nu l-ati mai dat la iveala pentru ca ...ha,ha!...Nici Ciurezu si nici Fercala nu m-au sponsorizat, iar interesele mele banesti sa-i sustin nu au existat decit in minciunile cu care Cooperatorii m-au spurcat. 

      N-ai vazut niciodata nimic de genul "sponsorizarilor" de care pomenesti (nici in cazul lui Madadi), dar, sub anonimat, iti permiti orice calomnie. 

      Ca asa-i la voi, in Cooperativa - minciuna, hotie, manipulare si coruptie.

      Hai sa le traiesti, ca le trebuiesti! 

      Datorită lui Madadi acționarii mici au avut de câștigat. N-a existat niciun fel de manipulare și dacă ar fi existat stai liniștit că cei de la ASF l-ar fi amendat măcar pe Madadi, ceea ce nu s-a întâmplat. Dar corupți şi hoți ca tine care strigă sunt destui.

    Multumim domnul Florian !

    Probabil ca nu este ultimul cadou pe anul acesta pe care il faceti pentru cititorii ziarului Bursa. Adevarul se vede cu ochiul liber, fara binoclu, fara ochelari si nu este nevoie de lupa sau microscop dar oare ce se va intampla azi ? Ce ar hotara un sau o AI in cazul acesta ? ASF - Coruptie ! ASF - multa Hotie ! ASF - multa Prostie ! ASF - nu mai ie ! Doar o noua institutie ar schimba ceva . 

    Aceeasi mascarada numita audieri.

    Nu, nu va fi o zi mare, va fi o zi mica precum catindatii. De nota 2 cum zice stralucitul deputat PNL de care nu a auzit nimeni.

    Adio, Nicu Marcu!

    N-am cuvinte. 

    ...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb