Cum va afecta Brexit-ul călătorii în Marea Britanie

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 ianuarie 2020

Cum va afecta Brexit-ul călătorii în Marea Britanie

Marea Britanie este programată să părăsească Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, după trei ani de întârziere. Victoria Partidului Conservator la alegerile generale din decembrie a deschis calea pentru ca Marea Britanie să-şi aducă în sfârşit planurile sale de Brexit la final. Data de 31 ianuarie nu va schimba totul peste noapte, ci va exista o perioadă de tranzit, ţinând cont că Marea Britanie şi Uniunea Europeană elaborea-ză detaliile finale care speră să fie gata înainte de sfârşitul anului 2020. Perioada de tranziţie înseamnă schimbări ale vizelor, paşapoartelor şi zborurilor atunci când călătoreşti în UE, care este puţin probabil să se întâmple pe măsură ce este încă negociată.

Graniţele şi modul în care călătorii le vor traversa reprezintă unul din numitorii la care Marea Britanie şi UE trebuie să ajungă.

Cu Marea Britanie în Uniunea Europeană, oamenii şi mărfurile au putut să meargă dintr-o ţară în alta fără probleme. Deşi efectul Brexit asupra economiei şi politicii britanice este incert, există o mai mare claritate pentru călători.

Călătoriile în lumea post-Brexit

Brexitul va aduce modificări evidente pentru turişti. Cetăţenii europeni erau obişnuiţi să călătorească între Marea Britanie şi Uniunea Europeană folosind doar cartea de identitate. După 31 decembrie 2020, cetăţenii Uniunii Europene nu-şi vor mai putea utiliza doar cărţile de identitate, ci vor avea nevoie de paşaport pentru a intra în Marea Britanie.

Comisia Europeană a propus ca cetăţenilor britanici să li se permită să călătorească în Uniunea Europeană pentru şederi scurte de până la 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, dacă Marea Britanie le permite cetăţenilor Uniunii Europene acelaşi privilegiu, potrivit New Yourk Times. Această perioadă de 90 de zile va fi marcată cu o ştampilă în paşapoarte.

În ceea ce priveşte trenurile, feriboturile, croazierele şi serviciile de autobuz şi autocare dintre Marea Britanie şi UE, Guvernul britanic a spus că aces-tea vor circula fără modificări după Brexit. Pasagerii sunt deja supuşi verificărilor paşaportului şi actelor de identitate înainte de a se urca în trenul Eurostar, iar acestea vor continua. Călătorii care au nevoie de vize ar trebui să continue să se asigure că le au.

Uniunea Europeană este cunoscută pentru abordarea sa prietenoasă pentru călători cu privire la zborurile întârziate şi anulate. Regulamentul de compensare a zborurilor 261/2004 oferă tuturor călătorilor în şi din ţările Uniunii Europene, indiferent de cetăţenie, rambursare în cazul întârzierii zborului, refuz de îmbarcare sau anulare. Acest lucru nu este de aşteptat că se va schimba odată cu Brexitul.

Bătălia de peste trei ani pentru implementarea Brexitului a fost dăunătoa-re pentru economia britanică, dar bună pentru călătorii internaţionali.

Valoarea lirei a scăzut din 2016 până în prezent, astfel că vacanţele în Marea Britanie au fost mai ieftine. În primele patru luni ale anului 2019, rezervările în Marea Britanie din Statele Unite, China şi Canada au crescut. În 2018, Londra a primit 19,1 milioane de vizitatori internaţionali, cu cifre record din Statele Unite şi China, potrivit doamnei Laura Citron, directorul executiv al London şi Partners, agenţia de promovare oficială a primarului pentru Londra.

"Privind îndeaproape rezervările agenţilor de turism de la Forward Keys, o firmă de analiză a călătoriilor, din octombrie până în decembrie, putem vedea că rezervările din SUA şi Canada sunt mai multe cu 5%", a spus doamna Citron, potrivit New York Times.

Deşi va fi mai ieftin pentru mulţi turişti să călătorească în Marea Britanie din cauza lirei mai slabe şi a dolarului puternic, s-ar putea să existe o concurenţă mai mare pentru hoteluri, şi să vorbim astfel de o creştere a preţurilor pentru camere.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dacă avem un loc de munca în Anglia cate putem sta la munca

    Buna seara , de unde luam viza ca sa putem intra in Anglia ?

    1. Acum in feb trebuie sa plec in anglia de unde iau viză sa pot trece?va rog răspundeți care stiti

    Buna dimineata. Spuneti-mi,va rog,care stiti,de cand intra in vigoare treaba cu pasaportul pt UK? Eu am bilet pe 5 feb dar nu am pasaport...

    1. exact asa am si eu, din 5 feb pana pe 9... e stupid... nu anunta nimeni nimic

      Poți intra cu cartea de identitate, dar este posibil să îți ceară pașaport și să te întrebe la border UK care este scopul tău în UK. În principiu nu ar trebui să ai probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb