Cumpărătorii acţiunilor SIF au revenit pe piaţă

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2004

Indicele BET-FI s-a apreciat cu 0,61%

După două şedinţe bursiere, în care cotaţia acţiunilor SIF a stagnat sau chiar a înregistrat uşoare scăderi, ieri preţurile a trei dintre titlurile SIF s-au apre-ciat cu peste 1%. Brokerii sus-ţin că aprecierea cotaţiilor ac-ţiunilor SIF pe parcursul şedin-ţei de ieri a fost determinată de creşterea numărului cumpă-ră-torilor. Interesul ridicat al inves-titorilor a fost explicat de brokeri prin rezultatele în creştere raportate de cele cinci societăţi pe parcursul anului trecut.

Unii brokeri estimează că pre-ţurile celor cinci acţiuni SIF ar putea creşte, cu aproximativ 20%, pînă la data de referinţă. Ei au ţinut cont în evaluarea realizată şi de faptul că vor fi puţini inves-titori dispuşi să îşi vîndă acţiunile. Pe de altă parte, aprecierea cotaţiilor acţiunilor societăţilor din portofoliul SIF-urilor ar putea duce la o creştere a preţurilor acţiunilor SIF pe piaţă, întrucît valoarea activelor nete ale acestora creşte.

Alin Brendea, director de operaţiuni la "Prime Transaction", este de altă părere. El consideră că pînă spre data de referinţă, cursul acţiunilor SIF va avea o evoluţie staţionară, cu uşoare creşteri. În opinia lui, scenariul din ultimele trei şedinţe (staţionare, scădere şi apoi revenire a cursului acţiunilor SIF) se va menţine pînă la datele de referinţă. "Probabil, la începutul lunii februarie, vom asista la o creştere a volumelor de tranzacţionare pentru SIF "Banat- Crişana" şi SIF "Transilvania", deoarece acestea sînt cele mai căutate", a mai continuat Alin Brendea.

În şedinţa bursieră de ieri, lichiditatea acţiunilor SIF a cres-cut comparativ ce precedentele, dar s-a menţinut redusă pentru titlurile SIF. Valoarea transferurilor încheiate ieri a totalizat 9,3 miliarde de lei, comparativ cu 5 miliarde de lei, raportate în şedinţa de vineri. Pe fondul unei lichidităţi ridicate, indicele BET-FI a depăşit cu 0,61% nivelul de luni. Cele mai tranzacţionate au fost acţiunile SIF "Oltenia", numărul acţiunilor transferate fiind de aproape un milion de titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb