Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Ciolacu şi Meleşcanu

C.B.
Miscellanea / 12 februarie 2020

Curtea Constituţională a respins sesizarea lui Ciolacu şi Meleşcanu

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea depusă de preşedinţii Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Teodor Melşcanu (între timp demisionat), privind adoptarea bugetului de stat pe anul în curs prin angajarea răspunderii Guvernului Orban.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Au fost şase judecători care au votat pentru respingerea conflictului constituţional şi doar trei care s-au opus (Valer Dorneanu, Gheorghe Stan şi Attila Varga).

Ciolacu şi Meleşcanu au reclamat, pe 23 decembrie, în ziua în care premierul Orban şi-a angajat răspunderea pe cele două acte normativ, un conflict constituţional între Parrlament şi Guvern, susţinând că bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale nu pot fi adoptate fără dezbatere parlamentară.

Liderul PSD declarase anterior sesizării CCR că este fără precedent în Europa ca un buget să fie adoptat fără dezbatere parlamentară, menţionând că de la Ceauşescu nu şi-a permis nimeni în România aşa ceva.

"Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (...). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a spus Ciolacu pe 23 decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb