CURTEA DE APEL BUCUREŞTI A DECIS: Terenurile lui Puiu Popoviciu revin în proprietatea statului român

V.D.
Anticorupţie / 28 decembrie 2018

Terenurile lui Puiu Popoviciu revin în proprietatea statului român

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi, în dosarul în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, ca 224 de hectare din nordul Capitalei să reintre în proprietatea statului român.

Curtea de Apel a soluţionat latura civilă a dosarului "Băneasa", în care Popoviciu a fost condamnat definitiv în anul 2017.

Conform deciziei instanţei, statul român reintră în posesia a 224,6 hectare teren şi construcţii din nordul Bucureştiului, printre care şi sediul Biroului notarial deţinut de Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu.

"Admite acţiunea civilă exercitată de statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice. Constată că imobilul compus din teren, în suprafaţă de 224,6 hectare, şi construcţii (sediul Biroului Notarului Public 'Băsescu Ioana' - clădire de patrimoniu) este proprietatea publică a statului român dobândit în temeiul legii promulgată prin Înaltul Decret Regal nr. 2746 din data de 31 iulie 1929, publicat în M.O. nr. 160, partea I, din data de 1 august 1929 şi procesul verbal din 31 iulie 1929 (terenurile, în mod expres, au avut o anumită afectaţiune direct legată de atribuţii în domeniul învăţământului superior agricol şi de medicină veterinară, dar şi de cercetare ştiinţifică) - conform contractului de donaţie cu afectaţiune încheiat între statul român şi Maria Bibescu; terenul în cauză şi clădirile aferente neputându-se înstrăina, nici în tot, nici în parte, pentru orice destinaţie ar fi - caracter stabilit în mod definitiv prin decizia penală nr. 266/A din data de 2 august 2017 pronunţată în dosarul nr. 9577/2/2012 a Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a dispus restituirea către statul român a suprafeţei de teren de 224,6 hectare, situată în şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 42 - 44, sector 1, Bucureşti, cu următoarele vecinătăţi: la Est - comuna Pipera, la Sud - Aeroportul Băneasa şi Aeroclubul Român, la Vest - DN 1, la Nord - bd. Privighetorilor, şi a construcţiilor existente - clădire, plus anexe - sediul Biroului Notarului Public "Băsescu Ioana".

Judecătorii i-au obligat pe inculpaţii Puiu Popoviciu, Ioan-Niculae Alecu, Andrei-Mihai Bejenaru, Ştefan Diaconescu, în solidar cu părţile responsabile civilmente - SC Băneasa Investments SA, SC Băneasa Bussines&Tehnology Park SA şi SC Băneasa Rezidenţial SRL - la restituirea terenului de 224,6 hectare, precum şi a contravalorii construcţiilor demolate şi existente iniţial pe terenul în cauză, în sumă de 1.418.646 lei.

CAB a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor încheiate cu privire la terenul de 224 ha şi construcţiile situate în şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 42-44, fiind dispusă desfiinţarea totală a înscrisurilor care au dus la prejudicierea statului român, prin aportarea în natură a terenului în suprafaţă de 224,6 hectare la capitalul social al SC Băneasa Investments SA.

De asemenea, a fost menţinut şi extins sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Puiu Popoviciu, Andrei-Mihai Bejenaru, Ioan-Niculae Alecu, Ştefan Diaconescu, dar şi cele aparţinând societăţilor Băneasa Investments SA, Băneasa Bussines&Tehnology Park SA şi Băneasa Rezidenţial SRL, până la restituirea integrală a terenului în suprafaţă de 224,6 hectare şi a construcţiilor - sediul Biroului Notarului Public "Băsescu Ioana", precum şi a sumei de 1.418.646 lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O afacere marca Traian Băsescu !!! DNA nu vede implicarea sa în nici un dosar. Răspund doar persoanele folosite pe post de cobai : Udrea, Bica, alți miniștri care zac în pușcării. Adevărații lideri sunt nevinovați.

    1. Unde vezi/pe ce-ti bazezi afirmatia despre implicarea lui Basescu? Dovada.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb