Curtea de Justiţie a UE menţine Hamas pe lista organizaţiilor teroriste şi elimină Tamil Tigrii

Cristina Radu
Internaţional / 26 iulie 2017

Logo-ul Hamas (Sursa foto: Wikipedia)

Logo-ul Hamas (Sursa foto: Wikipedia)

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a menţinut mişcarea palestiniană islamistă Hamas pe lista neagră a terorismului miercuri şi i-a eliminat pe rebelii separatişti din Sri Lanka, Tigrii Tamili, de pe această listă a organizaţiilor teroriste, potrivit Reuters.

Judecătorii de la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) au ignorat punctul de vedere al Tribunalului din 2014, potrivit căruia Consiliul UE nu dispune de dovezi suficiente pentru a menţine îngheţarea activelor şi interzicerea călătoriilor în Hamas.

Instanţa inferioară a constatat că listarea s-a bazat pe rapoartele media şi pe internet decât pe deciziile unei autorităţi competente, potrivit agenţiei. CEJ a spus că deciziile nu erau necesare pentru rămânerea grupurilor în listă, ci doar pentru listarea iniţială.

CEJ a afirmat: "Consiliul poate menţine o persoană sau o entitate pe listă dacă conchide că există un risc permanent ca persoana sau entitatea să fie implicată în activităţile teroriste care au justificat includerea lor iniţială". CEJ a spus că UE a trebuit să se bazeze pe materiale mai recente decât cele utilizate în decizia iniţială.

CEJ a precizat că Tribunalul trebuie să examineze faptele pe care nu le-a luat în considerare în hotărârea din 2014. Într-un alt caz, instanţa a decis că Eliberarea Tigrilor Tamili din Eelam (LTTE) ar trebui să fie eliminată de pe lista terorismului UE.

Curtea a declarat că UE nu a prezentat niciun indiciu care să arate că există riscul ca Tigrii Tamili să efectueze atacuri după înfrângerea militară din 2009. Aceasta a spus: "Prin urmare, Curtea confirmă anularea îngheţării continue a fondurilor LTTE".

Lista de terorism a UE, creată după atacurile din 11 septembrie 2001 şi actualizată ultima dată în ianuarie şi cuprinde 13 persoane şi 22 de organizaţii, cum ar fi Partidul Comunist din Filipine şi grupul rebelilor Path Shining din Peru. Hamas a fost inclusă pe listă în 2003, iar aripa sa militară în 2001. LTTE a fost adăugată pe listă în 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb