CURTEA DE LA STRASBOURG, Rezultate încurajatoare cu privire la supravegherea respectării drepturilor omului

R.P.
Internaţional / 2 aprilie 2014

Comitetul de Miniştri de la Strasbourg a publicat astăzi raportul anual pe 2013 privind supravegherea executării hotărârilor şi deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, potrivit unui comunicat de presă.

În conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Comitetul de Miniştri este responsabil pentru supravegherea executării hotărârilor Curţii de către statele în cauză.

Statisticile pe anul 2013 confirmă tendinţele pozitive din 2011 şi 2012 şi dezvăluie o primă scădere a numărului total de cauze aflate pe rol. Se poate observa, de asemenea, un nivel record al numărului de cazuri încheiate prin rezoluţii finale. Ca şi în 2012, statisticile din 2013 dezvăluie, de asemenea, îmbunătăţiri în ceea ce priveşte respectarea termenelor cu referire la o plată echitabilă.

În acelaşi timp, în raport se arată că rezolvarea cazurilor în cadrul cărora sunt dezvăluite probleme structurale importante rămâne o provocare majoră. Cu toate acestea, mai multe evoluţii pozitive trebuiesc menţionate, în special îmbunătăţirea căilor de recurs interne şi importanţa acordată, atât de către Comitetul de Miniştri, cât şi de către state, în cadrul executării hotărârilor majore.

Raportul pe 2013 ilustrează impactul pozitiv al procesului de reformă început la Interlaken şi continuat la Izmir şi Brighton în cadrul conferinţelor la nivel înalt ale Consiliului Europei ce au avut loc în acele locuri. Respectivul raport, ca şi cel pentru anul 2012, subliniază astfel necesitatea de a continua eforturile depuse, importanţa programelor de cooperare, precum şi dedicarea continuă a tuturor părţilor interesate în procesul de punere în aplicare a hotărârilor şi deciziilor Curţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb