DACIAN CIOLOŞ A DEPUS LISTA MINIŞTRILOR: "Programul nostru poate să pară dur, dar e nevoie de măsuri excepţionale"

J.P.
Politică / 18 octombrie 2021

"Programul nostru poate să pară dur, dar e nevoie de măsuri excepţionale"

Dacian Cioloş, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, a făcut declaraţii luni dimineaţă, după depunerea listei de miniştri pentru viitorul Guvern, conform G4media.

Dacian Cioloş a declarat: "Am depus o listă de miniştri pentru un Guvern monocolor ancorat în actuala structură. Avem nevoie de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi să îşi asume provocările politice care urmează. Nu ne permitem să mai pierdem nicio secundă, avem nevoie de un Executiv capabil să-şi asume deciziile. Programul nostru poate să pară dur, dar e necesar pentru că e nevoie de măsuri excepţionale. Deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic sute de oameni şi trebuie să ne pregătim de criza energetică ce poate să lovească oamenii. Noi am acţionat cu bună credinţă, onestitate de la început, fără să facem jocuri politice sau să încercăm speculaţii de moment. Îi asigur pe colegii din Parlament că vom acţiona în continuare cu onestitate, nu vrem să acţionăm doar de dragul disputei politice. Sper ca fiecare dintre ei să se gândească de două ori când vor vota dacă vor trece sau nu Guvernul. Nu e momentul de jocuri politice. Decizia noastră e cea care avantajează pe toată lumea şi politic, şi economic. Am încercat să negociem o majoritate politică înainte de a ajunge la acest moment. Consider acest mandat ca pe o responsabilitate care se asumă până la capăt. Nu putem şti dacă un Guvern are sau nu susţinere decât la vot şi de aceea suntem în acest moment. Sper ca astăzi birourile permanente reunite ale camerelor în Parlament să ia această decizie. Suntem gata să tranşăm situaţia. Au mai fost momente în care chiar dacă nu a existat un acord prealabil favorabil. Nu eu o să-i creez o majoritate lui Florin Cîţu, că nu e treaba mea. Eu vin cu un proiect de guvernare când PNL n-a făcut nici măcar o propunere de premier. Noi am încercat până în ultimul moment să fim deschişi la discuţii şi să găsim variante, de-acum înainte mergem cu acest proiect, vom vedea votul şi de a doua zi vă vom anunţa ce avem de făcut, modul în care abordăm lucrurile.

USR nu refuză categoric nicio variantă în care găsim o soluţie rezonabilă, am spus că nu guvernăm cu PSD şi AUR. Ceea ce facem noi astăzi e un semn suficient de responsabilitate pe care USR şi-o asumă. Am venit cu propuneri pragmatice, fără să forţăm mândria unora sau altora, dar avem nevoie de aceeaşi atitudine şi din partea partenerilor. Vrem să aplicăm certificatul verde pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populaţia, e vorba de sănătatea oamenilor. Nu ne oprim la a face această propunere, e nevoie şi de o accelerare a vaccinării şi un acces mai mare la centrele de testare şi testele să fie mai accesibile pentru cei care au nevoie. Nu cred că aţi văzut vaccinare obligatorie nicăieri (în proiectul USR, n.red.)"

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. deci masca e degeaba? daca vreti certificat verde pt cine intra in contact cu populatia

    acesta e inceputul Sfarsitului.

    .... 

    sa intre Epitaful ultimilor 31 de ani pe scena publica!  

    1. Foarte bine, poti sa te duci in Afganistan unde sa devii liber.

    Va lua masuri dure impotriva lor!

    du-te la plimbare, cu tot cu progresismul

    jeg masonic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb