DACIAN CIOLOŞ: "Se vede cu ochiul liber, reformele n-au avansat aşa cum noi ne-am fi dorit"

J.P.
Politică / 4 august 2021

"Se vede cu ochiul liber, reformele n-au avansat aşa cum noi ne-am fi dorit"

Reformele n-au avansat aşa cum şi-ar fi dorit USR PLUS şi nu se simte "apetit la colegii din coaliţie" pentru acestea, a declarat marţi seară Dacian Cioloş la Digi24.

Copreşedintele USR-PLUS a precizat că nu dă termene, însă că "dacă a trecut un an de zile şi nu vedem reforme trebuie să ne punem întrebări ce a funcţionat şi mai ales ce n-a funcţionat şi să vedem dacă există într-adevăr la partenerii noştri de guvernare un apetit de reforme".

Europarlamentarul a spus totodată că USR PLUS va face o analiză în toamnă privind performanţele propriilor miniştri.

"E devreme să facem genul ăsta de evaluare pe ministere. Avem discuţii, dacă nu săptămânal, o dată la două săptămâni, cel puţin am discuţii cu miniştri apropo de felul cum evoluează lucrurile. Cu siguranţă, în toamnă o să ne facem propria noastră evaluare, şi a miniştrilor noştri şi a felului cum evoluează echipa pe care am trimis-o în Guvern. Va fi după congres.

Va trebui o evaluare în coaliţie a guvernului, ca atare, nu doar a unor miniştri.

Se vede cu ochiul liber, reformele n-au avansat aşa cum noi ne-am fi dorit. Mă refer la reforma administraţiei publice, o creştere a performanţei prin depolitizare. Asta înseamnă organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor, mai ales la cele de conducere, claritate în evoluţia profesională pentru cei care lucrează acolo, fără proptele politice sau sinecuri (...) fără lucrurile acestea n-avem cum să facem reforme eficiente.

Cu pensiile speciale batem pasul pe loc. Nu simt apetit la colegii din coaliţie să avansăm pe dosarele astea, mă refer la colegii din PNL şi UDMR. Am tot insistat, din partea USR PLUS, să luăm în discuţii. E un grup de lucru care s-a constituit cu colegi din Parlament şi cu Ministerul Muncii. Am discutat zilele trecute cu colegi din acel grup şi n-au avansat discuţiile. Nu prea au fost disponibili ceilalţi colegi să se întâlnescă.

Noi ne vom face temele şi vom veni cu propria noastră analiză şi propuneri concrete despre cum s-ar putea rezolva, dincolo de pensiile speciale ale primarilor, unde e nevoie pur şi simplu de un vot în Parlament.

Până acum au mai fost reacţii din partea colegilor de coaliţie, care spuneau că trebuie să analizăm cu mare atenţie propunerile pe care le facem ca să nu ne trezim în situaţia în care o propunere legislativă e contestată la CCR.

La Secţia Specială, ministrul Stelian Ion a făcut deja câteva propuneri. O să discutăm în perioada următoare aceste soluţii sau altele. (...) Mutarea (Secţiei la Parchetul General - n.red.), existenţa ei, indiferent cum îi spune pe uşă, nu că nu ne mulţumeşte pe noi. E o concluzie, dacă ne uităm la toate analizele făcute de oameni cu competenţă, sunt argumente pentru desfiinţare", a afirmat Dacian Cioloş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Deși pe dvoastra nu vă agreez în mod special ( nu îmi plac macronii), trebuie să recunosc că USR-PLUS este singura grupare care vrea să pună în practică reformele promise și să taie pensiile speciale!

    Liberalii încă mai vor în USL! 

    1. Cand fardelegea devine lege, rezistenta devine obligatie. Sa va bagat undeva reformele voastre. Furtul acum se numeste reforma iar voi nu aveti nici o probitate (decat vrerea serviciilor si a puterilor externe care va tin la guvernare) de a imparti 30 de miliarde de euro.

      Cu desfiintarea pensiilor speciale inclusiv cele ale armatei si serviciilor de acord 100%

      tu vrei ca cel adus de serviciile secrete sa taie pensiile serviciilor secrete ? nu mai puneti botu , oameni buni !

    este oribil ca asemenea indivizi au fost adusi la putere prin frauda si bagati pe gatul oamenilor .pentru orice fapta este si rasplata pe masura , nu scapa nimeni !

    Nu neaparat cum v-ati dorit voi, bai asta cu pizza pe fatza, ci cum si-au dorit stapanii vostri externi, in conformitate cu agenda lor antinationala si anticrestina!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb