Fostul premier Dacian Cioloş consideră că, prin adoptarea OUG privind măsurile fiscal-bugetare, Guvernul dă dovadă de lipsă de respect faţă de contribuabili, punându-i în faţa faptului împlinit.
"Decizia luată azi (n.r. ieri) de Guvern prin adoptarea OUG privind modificarea Codului Fiscal nu va creşte salariile şi pensiile, nu va aduce bunăstare, va crea însă premisele unor măriri de preţuri în lunile care vin. Un Guvern responsabil nu-şi bate joc de contribuabili, nu aruncă în aer bursele, nu pune cetăţeanul în faţa faptului împlinit. Actul de guvernare este un act de maximă responsabilitate, pentru că de el depinde echilibrul întregii societăţi", a scris Cioloş ieri, pe Facebook.
În opinia sa, ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern reprezintă "un act de iresponsabilitate politică".
"Să dai foc la bursă şi să ignori toate mesajele din mediul economic înseamnă dovada că ziua de mâine nu contează. Pentru PSD nu mai are nicio importanţă cine va deconta oalele sparte. Există doar ziua de azi şi foamea uriaşă de bani la buget, disperarea de a acoperi găurile pe care acest partid singur le-a creat", afirmă fostul premier.
El face un apel către cetăţeni să nu se lase păcăliţi de discursul "populist" al actualilor guvernanţi.
"Nu pândeşte nimeni din afară, nu există niciun complot împotriva binelui nostru. Există însă o intenţie clară a Guvernului de a acoperi incapacitatea de a pune pe roate economia cu taxe noi care, în cele din urmă, se vor răsfrânge tot asupra noastră, a tuturor", a mai scris Dacian Cioloş.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Rasputin în data de 22.12.2018, 00:29)
Câta economie știi tu? Guvernul pe care l-ai condus a fost responsabil? Niste ageamii infumurati, niste funcționari de rang trei complexați care au ajuns sa conducă Romania, cu tine in frunte. Iar tu ești cum am mai spus: lipsit de inteligenta si de carisma, închipuit, inconștient si lipsit de patriotism.
1.1. Oricum stiu mai bine decat tine! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Tineti-va bine! în data de 22.12.2018, 08:32)
Este o chestie de bun simt sa nu modifici un sistem decat atunci cand ai o imagine clara. Nu cred ca dragnea, valcov si altii sunt mai scoliti decat cei care spun ca este o idiotenie. Sunt cativa care nu isi aduc aminte de anii 90. Atunci au fost ani in care s-a ratat trecerea de la socialism la capitalism, efectul fiind ca toti din jur au crescut mult mai repede decat noi. Aceeasi ciorba se aplica acum!
Plafonarea pretului la gaze incalca tratatul de aderare la UE. Va place sau nu, asta este! Faptul ca guvernul incalca legea care spune ca trebuie sa ai cel putin 10 zile de consultari probabil va avea efecte pentru astia peste vreo 2-3 ani cand or sa fie urmariti penal.
Si toate astea de mai sus pentru ce? - ca o mana de bugetari si huzureasca pe banii mei? Am vesti pentru ei. Nu eu sunt in slujba lor ci ei sunt in slujba mea si mai devreme sau mai tarziu vor ramane fara paine!
Cea mai mare problema nu este ca cineva pierde niste bani la bursa sau din afaceri. Cea mai mare problema este ca, dupa ce suntem vazuti ca o oaie neagra in UE, vin niste "inteligenti" si distrug si bruma de incredere care exista.
Daca ai o problema cu profiturile bancilor, creaza-ti o banca de stat care sa faca o reala competitie celor private. Dar asta este greu, trebuie sa fii mai destept decat altii iar guvernul actual si majoritatea bugetarilor nu se incadreaza in aceasta clasa....
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 09:16)
Este de bun simț să nu fii securist.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 12:10)
....spuse securistul.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 13:52)
Este de bun simț să nu fii securist.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Gică în data de 22.12.2018, 19:18)
Rasputine, vraciul rus, stie mai multa decit tine; In alta ordine de idei ce ar fi putut sa faca un guvern nesustinut in parlament intr-o perioada scurta !.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de Rasputin în data de 23.12.2018, 02:29)
Cum dracu' se face ca nu vedem nimic cu ochii noștri si nu judecam cu creierele noastre? Recitam la infinit texte care ne-au fost servite si ne pierdem salvatoarea abilitate de a gândi. Pai cum nesusținut? Cum au putut bolșevicii de rit nou sa ne facă sa credem ca Cioloș a guvernat singur sau, eventual cu PNL? Pai cine era vicepremier in guvernul Cioloș? Cumva Vasile Dăncu, PSD-ist notoriu? Cine erau secretarii de stat păstrați alături de funcționarii de mâna a treia venit de la Bruxelles, spălați pe creier si avizi de putere? Cumva de la PSD? Exact.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2018, 09:49)
Si cum a fost posibila instalarea unui guvern nesustinut in Parlament?
SRI sa castige alegerile si abia pe urma sa-si instaleze guverne.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 08:33)
Aruncarea in aer a pietii de capital din orice tara e o dovada de rea credinta fata de interesele tarii respective! Nu se poate spune ca ii ia gura pe dinainte! Sunt faptele unor oameni inconstienti de vorbele pe care le arunca din gura cand se vad in fata microfoanelor! Romania nu e pregatita sa sanctioneze acest comportament de "subminare a economiei nationale"! Ar trebui sanctionati prin obligarea acestor "guralivi" la primirea salariilor sub forma de actiuni la companiile din energie!!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 09:19)
SRI să ne detalieze puțin conceptul de economie națională și să ne spună de ce cheliile munților se văd de pe google maps, de ce sistemul bancar este lăsat să abuzeze cetățeni români, de ce au ajuns resursele în brațele OMV care a cumpărat o rafinărie și câteva benzinării.
2.2. Din nou... (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 12:13)
...spuse securistul.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 13:53)
SRI a supravegheat raptul din România.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Om în data de 22.12.2018, 18:02)
Tu n-ai ochi si urechi? Nici cap? Psd-ul e de vina! A fost la conducere 90% din timp dupa revolutie.
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2018, 09:49)
SRI a fost 100%.
3. fără titlu
(mesaj trimis de Stef în data de 22.12.2018, 10:15)
De oronanta 57/2015 i-ți mai aduci aminte?Atunci nu ai arruncat nimic in aer?Mare canalie ești.Pentru neconstitutionalitatea unor acte girate de tine ca prim ministru nu exista răspundere penală? Ce zici te încumeți sa facem un proces pe aceasta speța și tu sa răspunzi pe persoana fizica ca și Dragnea, oricum tu ai primi mult mai mult și tu ești penal in viitorul apropiat.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 13:08)
D. Ciolos -> Dobitocul Ciolos?
5. Curiozitate
(mesaj trimis de Observator în data de 22.12.2018, 17:48)
Ciolos, fost ministru al agriculturii, timp de 14 luni, in 2007-2008, nu a lasat nimic notabil in urma sa. A fost alte 14 luni premier, in 2015-2016, si nu-mi amintesc sa fi luat vreo masura curajoasa, macar una, care sa promoveze economic tara, doar premier mediocru si cuminte ( probabil inspirat de …”Cumintenia Pamantului” ), conducator supus, insipid si inodor, pe placul strainilor. Ii sugerez sa se uite pe Stocks Bloomberg unde poate sa vada evolutia tuturor burselor de valori in 2018.
Bursa germana a pierdut 18,66%, cea franceza 12,5%, cea britanica 11,48% iar a noastra 10,21%. Aplicand logica cu aruncatul burselor in aer, guvernul carui stat este mai responsabil?
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 18:39)
Acolo bursele au capital nu sunt la marginea lumii fiscale, au forta de revenire mare vexi bursa SUA, a noastra nici nu si-a revenit din 2009.O companie la ei valoreaza cat toata bursa si ceva pe deasupra asa ca taci naibi ca esti pe dinafara cu comparatia acolo nu a intervenit guvernul ci este reactia pietei la unele evenimente!
5.2. Petrom 10 procente sau cum sa furi delicat (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 22.12.2018, 20:14)
Stiti de ce domnul Seele cand semneaza raportul anual Petrom se face ca nu stie cine este actionarul majoritar OMV. Ar spune lejer ca o inadvertenta e intotdeauna posibila. La fel ca cele 10 procente din productia de gaz care dispare din 2006 anual printr o simpla interpretare a faptului ca gazul romanesc in comparatie cu oricare gaz din portofoliul OMV are o capacitate calorica marita.In acest mod am descoperit ca Moody nu a citit raportul OMV cand a facut evaluarea de rating. Astfel am devenit consilier la firma Moody si observatia preluata in evaluarile agentiilor de rating si rapoartele financiare OMV.