Dacian Cioloş: "Vom susţine un guvern minoritar, dacă PNL se rupe de PSD"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 septembrie 2023

Dacian Cioloş: "Vom susţine un guvern minoritar, dacă PNL se rupe de PSD"

English Version

Parlamentarii REPER ar susţine un guvern minoritar, dacă PNL alege să rupă coaliţia de guvernare pe care o are cu PSD, a declarat, la finalul săptămânii trecute, deputatul european Dacian Cioloş, pe pagina oficială de Facebook. Fostul premier din anul 2016 afirmă că actualul context în care prim-ministrul Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea pe pachetul de modificări fiscale care măreşte taxarea pentru companiile româneşti reprezintă ocazia pentru ca liderii liberali să facă un pas în lateral din relaţia de subordonare cu PSD.

"Există un text pentru o moţiune de cenzură împotriva creşterilor de taxe pe care le vrea Marcel Ciolacu şi o invitaţie făcută tuturor partidelor din opoziţia democratică de a iniţia împreună această moţiune", declară Dacian Cioloş care precizează:

"Am auzit foarte mulţi oameni din PNL spunând că ştiu că măsurile propuse de PSD ţintesc exact oamenii cu profesii liberale, antreprenorii, firmele româneşti, că PSD loveşte exact în electoratul liberal pentru că nu-i pasă dacă acesta votează sau nu. Ba chiar că ar prefera să absenteze la vot pentru că astfel ar creşte procentul propriu. Aşa că, dacă decide să susţină Guvernul PSD în Parlament, probabil că PNL ar putea foarte bine să se şi dizolve după un astfel de vot. Dar are şi şansa să semneze şi să voteze împotriva lui Marcel Ciolacu. În cazul în care găsesc curajul de a vota împotriva guvernului condus de Ciolacu, liberalii pot rămâne la guvernare, ba chiar şi cu prim-ministru liberal. Trebuie doar să susţină moţiunea împotriva lui Ciolacu şi să respingă măsurile lui socialiste în sprijinul unor privilegiaţi. Apoi, se poate discuta pe formarea rapidă a unui guvern minoritar pe care îl putem susţine în Parlament. E o invitaţie directă şi pentru USR şi Forţa Dreptei, care, după experienţa eşuată a Guvernului Cîţu, poate înţeleg că a te hrăni din eşecul PNL este exact ce fac astăzi PSD şi AUR, nimic original şi benefic pentru politica din România".

Dacian Cioloş adaugă că "PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească" şi că "mai devreme sau mai târziu, liderii liberali vor avea de înfruntat realitatea şi vor decide dacă sunt cu adevărat liberali sau dacă acceptă statutul de filială PSD".

"Poate că e viaţă uşoară să fii tractat de către PSD la guvernare sau în alegeri, dar nu cred că cei care au votat măcar o dată în viaţă cu PNL apreciază subordonarea în faţa lui Marcel Ciolacu şi să primească ordinele dintr-un birou din Kiseleff unde încă tronează tabloul lui Ion Iliescu", mai spune deputatul european care arată că trebuie evitată disoluţia PNL în PSD, disoluţie de care nu a scăpat PNŢCD.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. De la distanță îl prefer pe Ciolacu! Este un om echilibrat și se ține de cuvânt! PNL este un partid anexă al PSD, acolo să rămână!

    Despre Ciolos? Hai să fim serioși!

    1. Pe 3 iulie, prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut o declarație dezicându-se de la informația legată de tăierea facilităților în IT

      „Nu a existat și nu va exista nicio discuție de scoatere a facilităților de la IT. Este o minciună și o dezinformare faptul că cineva a luat în discuție așa ceva. IT-ul are o scutire la impozitul pe venit. Nu va exista discuția de scoatere a acestei facilități și nici nu a existat. Ca să fie foarte clar.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la Forumul de afaceri franco-român.  

      Ciolacul trebuie să guverneze următorii zece ani. Altfel nu se satura românii de binele adus de PSd. Ar fi greșit sa vina altcineva sa le curate mizeria.

      Zici Ciolacu, zici Omar Hayssam.

    Aoleu,numai useristii ne mai lipseau.Sunt cei mai incompetenti.Dupa ce ca sunt incompetenti mai si semnalizeaza!

    sa te bazezi pe ciolosi & co presupune prostie ridicata la grad de virtute. o stie si micul securist.

    AUR = Cal Troian PSD

    “batranii” de la PSD tac malc… 

    Nu vor sa ne spuna cum au format partidul la adunarea de la masa lunga cu “parintele” si “fiul risipitor”…  

    AUR = Cal Troian Psd 

    s c c r e t 

    Sper ca liberalii nu au uitat nestatornicia si instabilitatea, lipsa de coerenta de care ati dat dovada in trecut. Si ati returnat datoria catre Voiculescu, cel care v a propulsat in pitica? Sau va intoarceti la el, ca auzim ca are iar partid.

    i.auzi reper. ciolos e tot mai prost an dupa an. iesiti de la guvernare ca va sustin eu, nimeni. bai, varza stai la bruxelles.

    O sa votam cu AUR și cu Sosoaca

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb