Damen va livra două feriboturi complet electrice pentru oraşul Toronto

R.S.
Miscellanea / 27 septembrie

Damen va livra două feriboturi complet electrice pentru oraşul Toronto

Damen a semnat un contract cu municipalitatea din Toronto, Canada pentru livrarea a două feriboturi. Navele complet electrice vor contribui semnificativ la creşterea sustenabilităţii în regiune. Acestea vor naviga între terminalul de feribot Jack Layton din centrul oraşului Toronto şi Insulele Toronto, o destinaţie turistică importantă, situată într-o zonă cu trafic intens, aproape de malurile lacului Ontario, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Damen construieşte feriboturile pentru Toronto, în România, la Şantierul Naval din Galaţi, conform unui design realizat de Concept Naval din Quebec. Compania de arhitectură navală a dezvoltat designul navelor în ultimii doi ani, în strânsă colaborare atât cu clientul, cât şi cu Damen.

Feriboturile vor avea o lungime de 50 de metri şi o lăţime maximă de 13 metri. Unul dintre feriboturi va transporta pasageri şi vehicule, iar celălalt pasageri şi biciclete, potrivit comunicatului.

"Am ales Damen pentru acest proiect datorită palmaresului lor remarcabil", a declarat un purtător de cuvânt al oraşului Toronto. "După un proces cuprinzător de solicitare de oferte, Damen a fost desemnat furnizorul de top, excelând în domenii critice precum experienţa, capacităţile operaţionale, competenţele tehnice şi preţurile competitive."

Directorul de Produs al Damen, Henk Grunstra, a declarat: "Cu aceste noi feriboturi, oraşul Toronto face un pas important spre un transport public cu emisii reduse de carbon. Navele complet electrice reprezintă o soluţie ideală pentru o rută scurtă precum aceasta, aflată la o distanţă uşor accesibilă de infrastructura de încărcare. Aşteptăm cu nerăbdare construcţia acestor feriboturi şi o colaborare de succes cu oraşul Toronto şi Concept Naval."

Eric Garant, Director General al Concept Naval, a declarat: "Ca firmă de arhitectură navală, Concept Naval este mândră să colaboreze cu Damen la proiectul inovator al feriboturilor 100% electrice pentru oraşul Toronto. Acest proiect este conceput pentru a răspunde nevoilor oraşului şi numeroşilor călători către Insulele Toronto. Prin expertiza combinată a Concept Naval şi Damen, ne propunem să oferim un serviciu de transport maritim sustenabil şi eficient, aflat în avangarda tehnologiei, contribuind la un viitor mai verde pentru comunitatea din Toronto", se menţionează în comunicat.

Feriboturile destinate oraşului vor reprezenta a 23-a şi a 24-a livrare de feriboturi realizată de Damen pentru Canada, în ultimii zece ani. Printre acestea se numără mai multe nave complet electrice şi hibride, în contextul în care Damen face progrese în a deveni cel mai sustenabil furnizor de soluţii maritime.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb