DAN BARNA: "În momentul în care ai un număr mare de cazuri, amânarea alegerilor devine o alternativă rezonabilă"

J.P.
Politică / 8 octombrie 2020

"În momentul în care ai un număr mare de cazuri, amânarea alegerilor devine o alternativă rezonabilă"

Co-preşedintele USR Dan Barna susţine că alegerile parlamentare ar putea avea loc în situaţia în care numărul de îmbolnăviri ar rămâne la un nivel la care sistemul sanitar să poată gestiona situaţia, el spunând că ar fi "rezonabilă" o amânare a alegerilor. "Cât timp sistemul funcţionează, cât lucrurile acestea sunt sub control, şi alegerile pot să aibă loc. În momentul în care ai un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă", afirmă Dan Barna, conform news.ro.

"În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri pe 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate alegerile pentru că această instabilitate, acest joc de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament, de fapt în loc să fie focus pe situaţia din sănătate e o cafteală politică în desfăşurare şi asta am văzut-o în ultimele luni din plin", a declarat liderul USR, miercuri seară, la TVR.

Acesta a precizat că este nevoie de un nou Parlament şi de un guvern care să poată lua decizii astfel încât "să fie eficient în aceste măsuri".

"Deocamdată e un vârf în momentul acesta (aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19 - n.r.). Dacă lucrurile se duc spre mai multe mii, deja nu se va mai putea pune problema de alegeri. (...) Putem să facem balet politic fiecare partid, PSD-ul vrea să le amâne, PNL-ul vrea să le facă acuma, dar responsabil este în momentul în care cifrele ies din orice predictibilitate şi de fapt asta e ideea, capacitatea sistemului sanitar de a face faţă numărului de cazuri. Cât timp sistemul funcţionează, cât lucrurile acestea sunt sub control, şi alegerile pot să aibă loc. În momentul în care ai un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă", a declarat Dan Barna.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Prostule fudul,ciocu mic !

    1. Daca esti cumva BULAI, fostul ministru PSD al muncii, prin activitatea ta in fostul guvern ai dovedit ca esti departe de ce ar trebui sa fie un ministru (chiar daca in 2024 PSD ar reveni la guvernare, sigur nu mai auzim de tine), iar raspunsul tau de mai sus arata ca pe langa ca esti prost, esti si nesimtit.

    Dle Barna, daca citesti opiniile cititorilor despre parerea ta, te rog respunde la urmatoarea intrebare: Cand e mai mare riscul de a te imbolnavi cu Covid 19, cand e campanie electorala in octombrie si noiembrie (si doar cateva zile in decembrie), sau cand campania electorala e in ianuarie-februarie (atunci sunt gerurile cele mai mari)? Cine nu vrea alegeri in decembrie, vrea, in realitate, amanarea alegerilor pana spre vara, daca nu chiar pana dupa descoperirea vaccinului impotriva covid! Astept!

    Desființarea pt. că acest CREIER=ZERO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb