DAN BARNA: "USR va ataca la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ"

J.P.
Politică / 21 octombrie 2020

"USR va ataca la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ"

Dan Barna a afirmat pe pagina personală de Facebook că USR va sesiza la CCR numirile făcute ieri de Parlament la Consiliul Legislativ, "întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor".

Dan Barna a scris: "USR va ataca la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ. Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituţională pentru invalidarea numirilor făcute ieri de parlament, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege. Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu 233 de voturi cel puţin.

Ieri, USR a propus PNL boicotarea şedinţei pentru a bloca numirea lui Florin Iordache preşedinte al Consiliului Legislativ, dar liderul deputaţilor PNL Florin Roman a respins propunerea şi s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre care 8 foşti traseişti PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputaţi), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoş (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache. USR depune şi un proiect de lege de limitare a mandatelor la Consiliul Legislativ, precum şi o procedură de revocare. Ca şi în alte situaţii în care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne aşteptăm ca toţi deputaţii şi senatorii cu un minim de decenţă să se alăture acestui demers. Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile şi colaboratorii lui făţisi sau ascunşi. Nimic nu s-a schimbat şi nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat şi hotărât al pesedismului în toate formele lui şi aşa rămânem."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Candidatul lor cum a fost votat,astia sunt dusi cu pluta

    Stirea corecta era alta: Dan Barna s-a trezit brusc din somnul cel de moarte, de sluga balcanica si a sarit la gatul lu Orban (lucru pe care trebuia sa-l faca de ani buni). Dan Barna si-a inchpuit ca pupand in cr gruparea Iohannis - PNL va avea si el un loc asigurat la masa bogatilor, lucru care nu s-a intamplat, acest catzel fiind trimis sa manance acolo unde doarme, adica sub scara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb