DAN BARNA: "USR va participa la votul de învestire a Guvernului Orban II şi va vota împotrivă"

I.M.
Politică / 19 februarie 2020

Dan Barna

Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, anunţă că parlamentarii Uniunii vor participa la şedinţa în care se va decide dacă Guvernul Orban II va fi sau nu învestit şi vor vota împotrivă, informează News.ro.

Acesta consideră că guvenrul nu va fi învestit, iar "bătălia democraţiei româneşti" se va da la a doua tentativă de învestire.

"Participăm şi votăm, împotriva învestirii", a declarat Dan Barna, marţi seară, într-o emisiune la Digi 24.

Totodată, Dan Barna, susţine că "pentru PNL şi PSD visul ar fi ca alianţa USR PLUS să devină irelevantă din punct de vedere electoral" şi spune că a constatat că "cele mai importante obiective" pe care cei de la USR le-au agreat cu liberalii "nu se întâmplă". Barna spune că alegerea primarilor în două tururi de scrutin a devenit Fata Morgana, iar anticipatele sunt "un ghici".

Acesta a explicat că, în privinţa alegerilor locale, şansele candidaţilor USR de a câştiga din primul tur sunt reduse. El spune că primarii aflaţi în funcţie ar fi putut fin învinşi de către candidaţii "valoroşi" dacă ar fi fost organizate alegeri în două tururi. În acest context, el a afirmat că "a fost ţinută în joc de gleznă această temă a primarilor în două tururi" şi că "vom avea din nou patru ani primari aleşi cu 12 la sută".

Barna a adăugat că USR nu este "nici ALDE, nici Pro România, astfel că nu putem încerca să ne introducem oamenii în guvern şi să obţinem diverse sinecuri".

Liderul USR susţine, de asemenea că, în lipsa organizării alegerilor anticipate, România nu va fi guvernată sau va fi "pseudo-guvernată".

"Nu e o certitudine că vom avea anticipate. (...) dacă nu se întâmplă rămânem tot în zona declaraţiilor în care avem doi mari beneficiari PNL şi PSD şi componenta aceasta nouă care se implică politic rămâne pe dinafară", a mai afirmat el.

"Dacă nu avem anticipate o să ne târâim efectiv într-un an de Românie care nu e guvernată", a adăugat Barna.

Preşedintele USR consideră, de asemenea,că decizia în privinţa ordonanţei pe anticipate se află la Camera Deputaţilor unde, "nisipurile sunt mişcătoare", iar majoritatea, de o parte sau alta a spectrului politic, se poate schimba rapid.

Preşedintele USR a anunţat că la audierile programate miercuri parlamentarii USR vor adresa întrebări miniştrilor propuşi în legătură cu "problemele spinoase".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb