Dan Cărbunaru: "Creşterea de 50% din grila de salarizare pentru profesori este trecută în corpul OUG"

S.B.
Politică / 12 iunie 2023

Dan Cărbunaru: "Creşterea de 50% din grila de salarizare pentru profesori este trecută în corpul OUG"

Acordarea primei tranşe de 50% din creşterea salarială în învăţământ prevăzută de noua lege a salarizării de la 1 ianuarie 2024 este cuprinsă în textul ordonanţei de urgenţă care va fi publicată în Monitorul Oficial, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, informează Agerpres.

"În OUG care va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial, este o chestiune de ore, se prevede, aşadar în corpul ordonanţei, nu doar în preambul, nu doar în nota de fundamentare, cum era în ordonanţa precedentă, ci în corpul ordonanţei, la art. 3 alin (2): 'Grila de salarizare aplicabilă sistemului naţional de învăţământ începând cu 1 ianuarie 2024 se stabileşte pornind de la salariul mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 pentru profesori debutanţi/asistenţi universitari'. La alin (3): 'Personalul didactic, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din sistemul de învăţământ de stat beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2024, de 50% din diferenţa stabilită între salariul de bază aflat în plată şi salariul de bază stabilit prin grila de salarizare în vigoare la 1 ianuarie 2024'. Ca atare, vorbim despre un text care face parte din corpul ordonanţei, este parte din reglementare, care se publică azi în Monitorul Oficial", a precizat Cărbunaru în cadrul unei conferinţe de presă.

"Cu alte cuvinte, este şi în nota de fundamentare şi în preambulul ordonanţei şi articolele din ordonanţă", l-a completat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Precizările vin după ce sindicaliştii din Educaţie reclamaseră anterior că prevederea privind creşterea cu 50% nu se regăsea în textul proiectului de ordonanţă pus în dezbatere, ci doar în nota de fundamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb