Dan, FP: "Listarea Hidroelectrica ar trebui să se întâmple până la sfârşitul anului"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2017

Listarea Hidroelectrica ar trebui să se întâmple spre sfârşitul acestui an, dacă se iau decizii în acest sens, a declara ieri, Marius Dan, Investor Relations Director la Fondul Proprietatea, într-o conferinţă de presă.

"Sper ca în anul 2017 să se facă paşi importanţi, iar 2018 să fie anul în care România va atinge statutul de piaţă emergentă. Avem un dialog constant cu autorităţile. Încercăm să promovăm cât se poate de mult listări, mai ales listarea Hidroelectrica care ar trebui să se întâmple spre sfârşitul acestui an, dacă se iau decizii în acest sens", a spus Dan, citat de Agerpres.

El a adăugat că reprezentanţii Fondului sunt dezamăgiţi de ritmul în care se iau deciziile:

"Este vorba de decizii foarte simple legate de Hidroelectrica care ar putea accelera listarea companiei până la finalul anului. Legat de celelalte companii, nu există niciun fel de decizie a Guvernului, în afară de acel memorandum în care se vorbeşte de intenţia de a aduce pe piaţa de capital locală Aeroporturi Bucureşti, Portul Constanţa şi Salrom".

Acţionarii Hidroelectrica au prelungit, recent, până la data de 7 august 2017, scrisoarea de angajament cu sindicatul de intermediere Morgan Stanley&Co International plc şi Raiffeisen Capital & Investment SA în vederea listării la bursă a producătorului de energie.

În 2013, Guvernul a decis listarea la Bursa de Valori Bucureşti a companiei, prin majorarea capitalului şi lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni a unui pachet nou emis reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorării.

Statul român deţine 80% din Hidroelectrica, prin intermediul Ministerului Energiei, iar 20% din acţiuni sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fondul Proprietatea este un organism capusa impus de americani care trăiește de pe spinarea firmelor profitabile ale statului. Se știe prin ce matrapazlacuri au intrat în posesia unor acțiuni la firmele cele mai profitabile ale statului, petrol, energie electrica, gaze, etc. Mai nou, acești indivizi fac presiuni asupra statului roman spre a le preda lor cat mai mult din aceste firme. Un exemplu a fost declarația fundului adresata pensionarilor:, ,dacă statul vinde Hidroelectrica, vi se măresc pensiile''! Este necesara naționalizarea resurselor energetice a României și nu vinderea acestora străinilor pentru a ajunge romanii sa lucreze la ei pe doi bani iar profitul sa plece în tarile calde! Hotilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb