DAN NICA DESPRE REMANIEREA SA DIN FUNCŢIA DE MINISTRU:  "Un atac care aruncă România într-o criză fără precedent"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2009

Nica a anunţat că îşi contiună munca de ministru.

Nica a anunţat că îşi contiună munca de ministru.

Social-democratul Dan Nica, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia premierului Emil Boc de a-l remania din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor reprezintă "un atac care aruncă România într-o criză fără precedent".

Dan Nica, ce mai deţine şi funcţia de vicepremier, a subliniat că decizia primului ministru "poate avea efecte extrem de grave" şi a apreciat că responsabil de începutul acestei crize este şi preşedintele Traian Băsescu. "Responsabilitatea declanşării acestei crize aparţine preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc", a declarat Nica.

Premierul Emil Boc şi-a justificat decizia de a-l remania pe ministrul de Interne susţinând, pe de o parte, că ministerul de resort a pierdut controlul asupra numărului tot mai des de infracţiuni şi, pe de alta, din cauza declaraţiilor ministrului privind turismul electoral.

Emil Boc a declarat: "Ministrul Dan Nica trebuia să crească gradul de siguranţă şi protecţie a cetăţenilor şi, din nefericire, faţă de 2008, rata infracţionalităţii a crescut cu 13%. Ministrul de Interne a afirmat, de asemenea, că cineva se pregăteşte de fraudarea alegerilor prin practicarea turismului electoral, că nu mai sunt autocare libere în perioada 22 noiembrie-6 decembrie. Declaraţiile domniei sale sunt fără acoperire în realitate, fără dovadă şi reprezintă o acuzaţie gravă care pune sub semnul întrebării legi­timitatea alegerilor".

La declaraţiile premierului, Dan Nica a replicat: "Ministerul de Interne a mai deranjat şi deranjează pentru că luptă împotriva criminalităţii organizate, împotriva celor care fură în ţara asta. Acţiunile pe care Poliţia le desfăşoară deranjează. Tuturor acestora le spun să îşi bage minţile în cap, pentru că România este o ţară UE, are standarde ale statului de drept care trebuie respectate. Ca ministru de Interne, am jurat credinţă doar românilor şi Româ­niei şi nici în­tr-un caz grupurilor de mafioţi".

De asemenea, Dan Nica mai consideră că remanierea sa aruncă ţara într-o criză politică fără precedent care se suprapune "într-un mod foarte grav" peste criza economică.

Privind corectitudinea alegerilor invocată de primul-ministru, Dan Nica a ţinut să precizeze că, în cazul scrutinului pentru Parlamentul European, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a primit, nici până în prezent, listele de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb