DAN PAUL, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI BROKERILOR: "Frauda de la City Insurance nu putea să existe dacă ASF nu închidea ochii"

Mihai Gongoroi
Bănci-Asigurări / 2 iulie 2021

"Frauda de la City Insurance nu putea să existe dacă ASF nu închidea ochii"

Dan Paul cere o comisie parlamentară pentru verificarea activităţii ASF

Frauda de la City Insurance nu putea să existe dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu închidea ochii, a afirmat, astăzi, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, în cadrul unei conferinţe organizată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii. Potrivit lui Dan Paul, inexistenţa conturilor bancare ale City Insurance nu putea să fie o surpriză pentru că ASF-ul trebuie să verifice întocmai existenţa conturilor bancare, chiar şi IBAN-ul şi banca la care este deschis acel cont. Dan Paul a mai spus că "este curios dacă autorităţile din România, Parchet şi aşa mai departe, se uită la acest caz şi pun lupa pe ASF, care controlează de mulţi această societate şi acum se miră de inexistenţa unor conturi bancare". "Mi se pare că trăim în noaptea minţii", a spus Dan Paul.

Dan Paul a afirmat: "Există o asemănare, sunt şi diferenţe, între Wirecard şi compania de asigurări din România care e într-o administrare specială, chiar specială-specială a ASF-ului, la City Insurance. Este informaţie publică... - Wirecard este o companie care a intrat în insolvenţă pentru că auditorii nu au văzut sau s-au făcut că nu văd lipsa unor miliarde din conturi în nişte bănci din Indonezia, China şi aşa mai departe. Acelaşi caz se presupune a fi acum la City Insurance cu diferenţa că acele conturi bancare nu ar exista pe numele companiei. Şi aici vreau să arăt diferenţele: există o problemă a prevenţiei auditorilor care confirmă soldul bancar pentru conturi la o anumită dată şi nu confirmă continuitatea sau soldul de a doua zi. Ăsta este cazul (din) Germania cu Wirecard, unde se pare că auditorii şi-au făcut formal aparenţa de legalitate, adică au confirmat că la o anumită dată banii erau în cont. A doua zi dispăreau. Nu ştiu cum făcea firma că peste un an îi puneau înapoi, apoi iar dispăreau (prin credite intra-grup - n.r.). În România, la City Insurance, este o clară ingerinţă a Autorităţii, a ASF-ului, sau o neglijenţă. Pentru că în regulile societăţilor supravegheate şi controlate de ASF, auditorii trebuie să aibă confirmarea soldului bancar de la bancă. Deci există o corespondenţă între bancă şi auditor. Mai mult, ASF-ul, când vine în control, verifică existenţa conturilor bancare şi chiar IBAN-ul şi banca care a deschis acest cont. Deci nu poate fi o surpriză pentru ASF acum faptul că acele conturi nu au existat niciodată. Deci e o fraudă care nu putea să existe dacă ASF-ul nu închidea ochii".

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a mai declarat că "este curios dacă autorităţile din România, Parchet şi aşa mai departe, se uită la acest caz şi pun lupa pe ASF, care controlează de mulţi această societate şi acum se miră de inexistenţa unor conturi bancare". Acesta a spus de altfel că Parlamentul ar trebui să facă o comisie parlamentară care să verifice activitatea ASF.

"Şi acum o să fac trimiterea la ASF-ul din Germania: un investitor neamţ, care a fost acuzat prima oară că este evreu, ca şi cum dacă dacă investitorul e evreu nu are voie să cumpere acţiuni, a cumpărat acţiuni şi a reclamat autorităţilor presupuse nereguli. Imediat informaţia a apărut în Financial Times, unde doi ziarişti au scris despre caz: că unele lucruri nu se leagă, că există inadvertenţe în bilanţ şi aşa mai departe, şi au tot scris. Ce a făcut ASF-ul german e foarte interesant: preşedintele i-a acuzat pe cei doi ziarişti de manipularea pieţei şi le-a făcut plângere penală. Astăzi, preşedintele este acuzat el, printr-o plângere penală a statului german, nu ştiu dacă de manipulare sau de fraudă, (dar) are el un dosar penal. (...) În România, în cazul FNI-ului, atunci când s-a descoperit o mare fraudă la FNI, preşedintele CNVM-ului de atunci, ASF-ul de azi, profesorul (Ştefan) Boboc, a fost arestat pentru că nu a supravegheat atent fondul de investiţii existând un număr de unităţi de fond pe piaţă neînregistrate în evidenţele societăţii. Sunt curios acum dacă autorităţi din România, Parchet şi aşa mai departe, se uită la acest caz şi pun lupa pe ASF, care controlează de mulţi ani această societate şi acum se miră de inexistenţa unor conturi bancare. Mi se pare că trăim în noaptea minţii. Mai mult decât atât, am auzit un director din ASF, care e şi director general la direcţia de asigurări, care a spus, dând vina pe fosta autoritate de supraveghere a asigurărilor, pe CSA: «CSA-ul nu a făcut nimic 7 ani de zile, nu a supravegheat nimic la nicio societate de asigurări». Adică de ce Parlamentul, dacă se fac astfel de afirmaţii în spaţiul public, a fost chiar o afirmaţie în faţa Parlamentului, nu face o Comisie parlamentară să verifice activitatea ASF-ului. Adică dacă în Germania se poate, în cazul în care preşedintele unei Autorităţi se face că nu vede sau are alte interese... Cazuri similare (din România) sunt interpretate de autorităţi prin tăcere. Noi trebuie să facem ceva, pentru că, în general, investitorii sau stakeholderii pot să facă prevenţie prin diverse semnale pe care le trag public sau către autorităţi", a mai declarat Dan Paul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară susţine că City Insurance i-ar fi raportat încă din 2017 că deţine disponibilităţi băneşti la o societate bancară, sume necesare susţinerii activităţii şi îndeplinirii cerinţelor legale, dar că în luna aprilie din acest an a aflat că între această bancă şi societatea de asigurare nu ar fi existat raporturi contractuale, iar contul nu ar fi existat. Informaţiile apar în decizia sancţionării lui Renato Szilagyi, preşedintele directoratului City Insurance, care a fost publicată în debutul lunii iunie în Monitorul Oficial.

ASF a anunţat pe 4 iunie sancţiuni dure pentru City Insurance: membrii directoratului şi ai Consiliului de supraveghere ai societăţii au primit amenzi cumulate de 8 milioane de lei şi li s-au retras autorizaţiile, iar firma a fost amendată cu peste 2,9 milioane de lei cu obligaţia de a veni cu un plan de redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital. În plus, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a preluat temporar conducerea asigurătorului.

În decizie, ASF spune că sancţiunile impuse asupra lui Renato Szilagyi au venit în urma a 3 controale permanente efectuate în luna mai din acest an.

"Aspectele de neconformitate cuprinse în cadrul celor 3 rapoarte de control permanent vizează, în principal, faptul că societatea a raportat încă din anul 2017 disponibilităţi băneşti la o societate bancară. Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat cunoştinţă la data de 28.04.2021 despre faptul că între această societate bancară şi societatea de asigurare nu au existat raporturi contractuale. (..) Astfel, în urma demersurilor efectuate de către A.S.F. a rezultat că în evidenţele societăţii bancare nu a fost identificat contul cu numărul indicat de societate prin reprezentanţii săi legali, cont care apare pe extrasele de cont pe care societatea le-a pus la dispoziţia ASF, iar între această societate bancară şi Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance nu există relaţii contractuale.", se arată în decizia ASF de sancţionare a preşedintelui directoratului City Insurance.

Pentru verificarea acestor informaţii ASF afirmă că a colaborat cu autoritatea de supraveghere din statul de origine a societăţii bancare.

"Gravitatea faptei este generată de faptul că au fost înregistrate şi raportate la A.S.F. active constând în lichidităţi care provin din împrumuturi subordonate din partea acţionarului majoritar Vivendi International (n.a controlat de omul de afaceri dan Odobescu) şi împrumuturi de la o altă societate, în cuantum cumulat de 125 milioane euro la data de 31.03.2021, deţinute într-un cont bancar despre care ASF a luat cunoştinţă că nu există, disimulându-se astfel situaţia financiară deteriorată a societăţii. (...) Deficienţele constatate privind nedeţinerea de fonduri proprii eligibile să acopere atât cerinţa de capital de solvabilitate (SCR), cât şi cerinţa minimă de capital (MCR), alături de riscul de lichiditate extrem de ridicat identificat, au implicaţii directe asupra tuturor obligaţiilor rezultate din activitatea de asigurare, iar coroborat cu faptul că societatea Asigurare Reasigurare City Insurance deţine cea mai ridicată cotă de piaţă pe segmentul asigurărilor RCA, rezultă un impact semnificativ asupra persoanelor prejudiciate, prin afectarea drepturilor şi intereselor acestora, putând conduce la apariţia unui potenţial risc sistemic, fapt susţinut şi de creşterea constantă a cotei de piaţă a societăţii în ultimii doi ani (39,03% la data 31.12.2019, respectiv 43,49% la 31.12.2020).", se precizează în decizia ASF.

Opinia Cititorului ( 49 )

  1. Fără sprijinul lui Cristian Rosu - vicepreședinte sector Asigurari din ASF si Nicu Marcu - președinte ASF, era imposibil ca City sa devină o noua bomba in piața de asigurari. Cei 2, alături de Valentin Ionescu, Musat - dep juridic si Florin Golovatic de la Control, au făcut posibila existența imensei fraude de peste 450 milioane de euro pe care City a cauzat-o in mod controlat si deliberat.

    In toamna vom vedea primul lot din ASF dând declarații la DNA.  

    1. Ionescu Valentin este un sfertodoct care vrea sa para ca stie cate ceva dar nu stie nimic. Ionescu stie asigurari cum stie capra sa cante opereta. In asf se stie ca omul nu pricepe nimic se fac bancuri pe seama lipsei de inteligenta a personajului.

      Cum spunea Bursa deunazi, Nicu Marcu este un om deosebit de curajos.

      de care DNA vorbesti !!

    ASF a informat parchet, DNA etc de inexistenta unor conturi, de fals și uz de fals?

    Dl Cristian Rosu trebuia sa-și prezinte demisia simultan cu publicarea informațiilor in monitorul oficial. In schimb, el vrea sa para cel care a constatat și a sancționat…. Cumva vrea sa para salvatorul situației? Jenant….  

    1. Nu declara Rosu ca toti pot sa doarma linistiti ca el si asefeu’ vegheaza? Nu dadea el interviuri plin de sine, ingamfat, obraznic, superficial si nestiutor de carte ca toti au rezerve, ca nu sunt probleme? Demisiaaaa! DNAul sa vina!!!

    ASF i-a scos din administrarea specială în 2017 exact pe baza acelui cont, lăudând eventul...

    ASF practic păzește hoții să nu fie prinși de vardiști...

    Așa s a întâmplat și în cazul SIF Oltenia și acum la City. Până unde va merge nerușinarea celor din ASF? Până la DNA!  

    1. Unde este DNA, DICOT, Parchetul General, Splarea banilor. Musat si Odobescu rade de voi toti , sa dus la intalnire la ASF in pantaloni scurti . A facut pipi pe ASF.

      Bulangiilor, o sa va rup capul la toti. O sa va arat ca Adamescu era mic copil , eu am corectat bine greselile lui. Veti vedea in toamna cine e Musat.

      Eu am plecat in concediu nu ma mai deranjati va rog pana in toamna. Dupa dau un comunicat de presa ca City este beton si gata. Asa am vorbit cu fratele Musat.

      Calin Rangu, directorul in ASF la departamentul Petiții si Relatii cu Publicul si-a luat concediu de odihna, pentru ca nu știe cum sa gestioneze cele 350 de reclamații zilnice venite de la City si Euroins. Pe consumatori sa ii despăgubească Cel de Sus. ASF nu are atribuții decât de a încasa șpăgi si salarii nesimțite. Concediu plăcut, Rangule!

      Sa ne aduci o scoica. 

      Pentru ca nu intelege nimic, Marcu a transferat tot asefeul si fegeaul si toti prietenii lui de la Craiova la petitii. Rangu are zeci de oameni. Nicule nu acolo este problema. Nu intelegi?

      Corect! Acum vreti sa ii stricati cocediul lu rangu? Au ramas marcu si suflatoru un ureche, armeanu! Nu e nici un bai! Totusi, dan paul inteaba "Mai mult, ASF-ul, când vine în control, verifică existenţa conturilor bancare şi chiar IBAN-ul şi banca care a deschis acest cont" asa ar fi normal... practica asf "doar daca vrem"

      Hai la mai.multe! Ce vreti voi, contrlori incompetenti/corupti contruri fantoma, membrii ai CA IMPOSTORI SAMD

      Consumatorul nu este persoana prejudiciata in cazul RCA. Mai cititi o carte.

      Semnat: 

      Echipa ASF

      ps Pandele, cand ne virezi comisionul ? 

    Cat de obraznic este Ionescu! Bai Ionescule nu ti-e rusine? Cum spui tu, bai, ca CSA nu a facut si nu a dres? Pai ASF este din 2013 bai! Suntem in 2021, bai nefericitule. Voi ce ati facut in ultimii OPT ani? Ce ati pazit ma? Ce ati control at si ce ati supravegheat ma in ultimii opt ani? Cum ai tupeul sa spui ca CSA nu a luat masuri? De ce nu ati luat voi ma ca daca erati profesionisti vedeati situatia din timp. Ca ati avut timp ma. Opt ani ati avut. Incerci sa iti acoperi urmele asa-i? Te-ai speriat si atata este tot ce ai gasit sa dai vina pe o institute care s-a desfiintat acum 9 ani. Tu crezi ca scapi cu argumentele aster? Tu si aia care te-au pus acolo si tu esti bata, nu stii nimic. Nu ti-e ursine obrazului?

    Marcu, Rosu, Golovatic. Restul sunt secundari.

    1. Conducerea ASF e disperata! PSD nu mai e la guvernare ca sa ii ajute, frauda de la City e de jumătate de miliard de euro, iar in interceptări se aud clar dispozițiile.

      Cristia Rosu: - Nu mai pot face nimic. Am fost reclamații la DNA. Dacă nu rezolvati problema, nu îmi dați de ales și …e treaba voastră! V-am spus!

      Și stenogramele continua. 

    De foarte mult timp tot se discuta despre problemele de la city dar nu se face nimic.

    Cum naiba sa vina instituțiile statului sa ii ardă pe ăștia de la asf care sunt angajații cu cele mai tari pile din piața românească?!? Nu se va întâmpla nimic fratilor. Noi ăștia cu service-uri o sa murim de foame. Noi ăștia plătitori de politie ne mai reparam masinile in fata blocului pe bordura. City încasează polițe, daune nu achita. Salarii la angajați sunt la nivel de România, adică mai nimic. Deci piață rca din România este o vaca de muls pt Odobescu, Năstase și toți acoliții lor. Se discuta la alt nivel nu la genunchiul broaștei. 

    Dar instituțiile de forță ale tarii vin și le baga un calus în gura celor cu service-uri care repara masini la nivel calitativ european, achita salarii angajaților la nivel european, plătește taxe și impozite la stat constant și corect dar la SUGATIVELE CITY SI EUROINS nu se descinde nici măcar la portar.

    Asf, prin durerea în banana care o are, își bate joc de cele 8 milioane de plătitori polițe rca. Rușine sa va fie javrelor de oameni ce sunteți. 

    La pușcărie cu voi. Cum dracu apar și dispar banii , conturile?!? E jmecherie rău.

    Bravo ma băieți. Tare asta. Cu 5 mâini încasați, și cu degetul din mijloc al mâinii scoateți banii la fraierii care plătesc polite. Mândru ca sunt roman.  

    Am dosar la city din septembrie 2020 depus și nici acum nu e plătit. Polita casco plătită la zi. Dar dauna nici după 9 luni nu e achitata. Dosarul e, chipurile, în lucru.

    Asf-ule ce morți faci???? Dormiți????pe bani mulți cred și eu ca somnul e dulce.  

    Prostul plătește polițe, asigurătorul nu achita ca fentează sistemul și jigodiile de la asf dorm pe ei pt ca city veghează la somnul lor dulce.

    Cel mai pur exemplu de inselaciune la city. A luat banii de la mine și apoi nu mai plătește. Tot sa faci afaceri în România cu cetățenii prosti și idioți. Și asf încă doarme...și doarme...zzzzz... 

    1. Plangere la Parchet.

      Așa a fost și cu FNI, iei banii și ii păstrezi.

      Nu putem sa spunem ca activitatea ASF este rușinoasa, ci este de neconceput!! 

      Trebuie sa se ia măsuri. 

      In prea multe situații ASF face abuzuri și in prea multe situații ASF acoperă infracțiuni.

      Prea multe..!! 

    Pe cati i-o fi platit City?!

    1. A plătit directori și membri din consiliul ASF.

      Toți au făcut scut in jurul lui City pana in ultimul moment. Tot ei ii vor da in gat pe City.  

    De cand a plecat Kovesi si PSD a trecut dupa colt (sau la zdup), DNA nu mai exista. A mai auzit cineva de DNA? Cred ca au fost trimisi in somaj tehnic sau or fi prin maldive ori Costa Rica(o cauta si acum pe Elena Udrea si Alina Bica).

    1. Sa nu batem câmpii!!

      Nu avem nevoie de un DNA abuziv, un DNA care făcea porcarii. 

      Dar cu siguranța trebuie sa se ia măsuri, ASF parca are vreo 800 angajați, in timp ce nemții au la instituția omolog aproximativ 100 angajați. 

      Și nemții au și piața bancară in supraveghere. 

      Și nemții au tranzacții de miliarde de euro pe zi. 

      La noi volum mai mic, valori mai mici, dar angajați de aproape 10 ori mai mulți. 

      Toți o sa avem de suferit. 

      Nici măcar cei din ASF care fura, prin salariu sau prin șpagă, nu o sa o ducă bine când sunt înconjurați de mizerie și gropi, căci intr-acolo merg lucrurile.

      Trăiesc și ei o iluzie, vor vrea sa dea timpul înapoi, dar nu vor putea. 

    Bai stat roman , handicapat corupt , bai neterminatilor , hotilor ce naiba mai asteptati sa luati masuri. Ce mai stati ma , ce asteotati ma puslamalelor , cum lermiteti ma ca odobescu sa mai fie liber , Rosu la fel Marcu la fel si lista continua … si voi ma ar trebui sa fiti arestati procurori , judecatori militieni toti sunteti corupti .

    De la cei opt milioane de platitori de polite RCA, majoritate clienti City si Euroins, papa o gramada de bani si brokerii MLM, tolerati cu indulgenta de ASF. Alooo, ASF, ati auzit de Safety, Transilvania, si toata trupa MLM ???

    Multa lume revoltata dar voi de ce continuati sa va faceti polite la City saracilor?

    Hai sa recapitulam. Piticul asta de Dan Paul zis Săgeată a citit vreo 2 articole despre asigurări și acum a avut o revelație...City. A aruncat aceasta petarda uda și acum se uita cum agramații de serviciu încep sa grohaie, invocând nemulțumiri izvorâte încă din frageda copilărie pe când erau abuzați de băieții veseli și pana în prezent când inseala atât clienții cât și asiguratorii cu preturi care ii fac invidioși și pe cei din vest.

    1. Domn inspector, stai jos, nota 3! Fuguta pe BestJobs ca s-a dus la fund Corabia Piratilor...

      Marş de aici!

      ...

      Pitic, gigant!!

      Alegerea ta cum îl numești, dar Dan Paul a sesizat de mai multe ori erori/abateri ale ASF, pe cazuri clare. 

      Cu siguranța nu ne interesează sa ne pierdem vremea Agitându-ne, dar dacă întâlnim un obstacol trebuie sa găsim o soluție sa îl depășim. 

      Obstacol precum situația City, soluții prin tragerea la răspundere a celor implicați. 

      Nu este o situație in regula.

      Cum sa trăim frumos, când ne facem ca nu vedem mizeria de lângă noi? 

    Bai suparatilor.. rolul vostru de saraci de cand a aparut saracul este sa i faceti pe altii, cativa, si mai bogati. Inaintea voastra parintii vostrii se ingramadeau la cozi sa i dea unuia de FMI 1 leu sa castige 3, inainte a fost Caritas si multe alte scheme piramidale..

    Doar va plangeti si sponsorizati falimente ca si fomistii cu service urile care accepta dosare de City si Euroins..????

    Ce mi place de voi cum le stiti pe toate si pe toti da' nu va duce capul sa nu mai fiti saraci.. 

    1. Cam așa este!!

      valorezi cât ai, in buzunar sau in cap!!

    Da' sefu asta la brokeri stie ca brokerii pe care i conduce reprezinta singurul canal de vanzare pt City care n are agenti/agentii proprii? Si daca brokerii zic 'stop', City chiar dispare si nu e doar o fumigena ca acum, sa mai manance ceva si gura unor baieti de la FGA?

    1. Tu esti prostut rau.

    Bag de seama că majoritatea celor ce postați aici vă cunoașteți și cunoașteți situația hoției de la City. Concluzia este una singura : sunteți 'pe felie' și drept urmare ar trebui să fiți băgați cu toții la pușcărie pentru delapidare, javrelor!

    1. Si tu esti prost saracul de tine. Ai basit si tu o concluzie. Nebunule tu. Profundule.

    Clar!!!!

    ASF-ul e problema, ei garanteaza această schema. Decizi de sanctionare odată la 3 ani, nesemnificative, apoi anulate de Curtea de Apel pentru vicii de procedură ... Să nu mai discutam de prudentialitate. Se întreabă cineva unde dispar banii ??

    1. De la cap(ul) articolului si pana la sfarsit(ul) lui . nu am intalnit numele Valentin Ionescu !E ala din vremea taranistilor , care , de altfel ,pare desul de avizat in probleme economice ?

      Nu. E fostul director general BVB.

    Președintele trebuie sa își facă/refacă echipa, cu siguranța președintele.

    Dar tocmai asta este, președinții se tot schimba. 

    Directorii și vicepreședinții rămân aceiași. 

    Și probleme mari la ASF/CNVM sunt de cel puțin 10 ani, de la “reglementata” piața RASDAQ, la furtul SIF-urilor cu banii proprii, la situații precum City. 

    Pai porcăriile pe care le face Roșu pe segmentul pieței de asigurări le face și Gradinescu pe piața de capital. 

    Directori juridici ce nu cercetează fraude, dar cercetează interesele personale ale cui plătește mai bine.

    Îndreptați linia directorilor și a vicepreședintilor, ca ei sunt principalii responsabili, ei au domnit dintotdeauna. 

    1. Gradinescu e un gunoi.

      Ce făcea cu Copariu și cu alții!!! Ii punea sa facă golanii și au plătit doar ei, precum Copariu, Gradinescu teafăr și nevinovat, dar la fel de implicat. In schimb Gradinescu nu mai găsește prosti acum care sa facă hârtii “riguroase” și el sa stea in umbra, nu prea îl mai asculta lumea, nu prea îl mai bagă lumea in seama. 

      După fapta și rasplata, Gradinescu a început sa își facă din ce in ce mai mulți dușmani, oameni pe care i-a deranjat cu porcăriile lui, oameni ce nu iartă!!

      Trebuie curățat gunoiul ca sa mergi mai departe. 

      Am înțeles ce vrei sa spui , anonim mic ce-mi ești. Dl Gradinescu Gabriel este un gunoi iar tu te-ai găsit sa salubrizezi zona pe post de gunoier. Este un post care te prinde bine doar ca puți. Eu știu din surse sigure ca dl Gradinescu era prieten cu dl Copariu și ca nu au făcut prostii ci din contra. Poate ca și asta a deranjat mult în ASF inclusiv pe tine. Dar este grei pentru tine sa înțelegi. Dl Copariu a fost respectat în ASF și a plecat la cerere din motive personale fără sa fi fost sancționat. Dacă te doare capul din cauza cititului poți lua o pauza și citești mai târziu. Sa nu îți între vreun gunoi în ochi. Nu ai sa ajungi niciodată la valoarea d-lui Copariu. Nu ai tu școală cata vacanta are el. Ești atât de mic încât te sui pe scaun sa speli pe jos.

      Mai domnu Silviu, daca nu stiai, si vicepresedintii se schimba, nu numai presedintele. Directorii "cerceteaza interese personale"??? "Presedintele trebuie sa isi refaca echipa, cu siguranta presedintele"??? What??? Du-te domnu Silviu la gradinita, apoi la scoala generala, eventual fa si un liceu daca reusesti sa promovezi 8 clase, invata sa te exprimi corect si romaneste, apoi da-ti cu parerea despre altii si despre problemele pietei de capital sau ale pietei asigurarilor. Poate deschizi dictionarul si te lamuresti si ce inseamna cuvantul "porcarii", daca nu, iti spun eu: porcarii inseamna exact ce ai scris tu azi aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb