Dan Şova participă la TENT-T Days, în Estonia

F.A.
Politică / 17 octombrie 2013

Dan Coman Şova, Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi de Investiţii Străine, participă, în perioada 17-19 octombrie, la lucrările seminarului special din cadrul TENT - T Days, seminar organizat pentru a pregăti statele membre de coeziune să acceseze fondurile europene (CEF - Connecting Europe Facility), conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Prin facilitatea Connecting Europe, Comisia Europeană adoptă un plan coerent de impulsionare a reţelelor trans-europene prin care UE este direcţionată de la o dezvoltare segmentată spre una coerentă (termenul de finalizare fiind anul 2030).

Regulamentul TENT-T stabileşte harta reţelei de transport, termenele de realizare şi cerinţele minime de calitate ale diferitelor tipuri de infrastructuri. Regulamentul CEF este un instrument de finantare a unei părţi din reţeaua centrală. În condiţiile în care resursele pentru transport sunt limitate, susţinerea financiară a UE va fi limitata la 10 coridoare care acoperă principalele fluxuri de trafic din Uniune. România este prezenta pe 2 din cele 10 coridoare.

CEF prevede ca o sumă de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune să fie utilizat potrivit regulilor CEF, doar pentru secţiuni de infrastructură situate în statele de coeziune. În primii trei ani ai exerciţiului financiar (1 ian 2014 -31 dec. 2016), cele 10 miliarde de euro vor fi distribuite între statele de coeziune potrivit cheii de alocare utilizate pentru Fondul de Coeziune. După această perioadă, statele de coeziune vor fi în concurenţă pentru atragerea fondurilor neutilizate.

Priorităţile de finanţare pentru Programul Multianual şi pentru Programele Anuale prin cereri de proiecte anuale şi multianuale sunt stabilite de Comisia Europeană, fondurile disponibile pentru ţara noastră fiind, în primii trei ani ai exerciţiului financiar, de aproximativ 1,1 miliarde euro, potrivit comunicatului citat.

Asfel, proiectele care vor fi propuse spre finanţare în viitoarea programare financiară nerambursabilă din 2014 - 2020 trebuie să facă parte parte din reţeaua TEN-T (fie reţea de bază, fie reţea extinsă)şi să fie componente a Masterplanului General de Transport.

Sesiunea de la Tallin din cadrul TENT-T Days reuneşte miniştri din domeniul transportului, membri ai Comitetului pentru transport şi turism, reprezentanţi ai Comisiei, ai Comitetului Regiunilor şi ai Comitetului Economic şi Social European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb