DAN ŞTEFAN, COFONDATOR AUTONOM SERVICES: "Listarea companiei este pe lista noastră de intenţii"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2021

Dan Ştefan

Dan Ştefan

Marius Ştefan, cofondator: "Ne dorim să reducem emisiile medii de carbon ale flotei operaţionale cu 25% până în 2025 şi cu 51% până în 2030"

Listarea la bursă a Autonom Services, companie ce oferă servicii de leasing operaţional şi rent-a-car, se află pe lista noastră de intenţii, a spus ieri Dan Ştefan, cofondator al Autonom, în cadrul evenimentului ce a marcat listarea ultimei emisiuni de obligaţiuni a emitentului în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dan Ştefan a afirmat: "Noi avem o poveste mai veche cu piaţa de capital în general, suntem implicaţi direct în companiile la care suntem acţionari, ca adviseri sau membri ai board-ului, în altele. Nu excludem absolut deloc (n.r. listarea), pentru că în industria din care facem parte este o cale foarte importantă de dezvoltare. Nu este singura cale, dar majoritatea companiilor care se dezvoltă în ritmul nostru apelează la tot felul de instrumente ale pieţei de capital. Credem într-o progresie logică. Nu putem avansa acum o dată pentru o potenţială listare, dar cu siguranţă este pe lista noastră de intenţii. Este important să găsim timing-ul potrivit, atât pentru piaţă şi investitori, cât şi pentru noi. Deocamdată, cu acest program credem că am făcut paşi foarte importanţi în această direcţie, dar mai sunt şi alţii".

Titlurile listate ieri, în valoare de 48 de milioane de euro, sunt primele obligaţiuni corporative din ţara noastră corelate cu obiective de sustenabilitate. Este cea de-a doua emisiune de obligaţiuni Autonom listată la bursă şi cea mai mare emisiune de obligaţiuni a unei companii antreprenoriale din ţara noastră pe piaţa de capital locală. Emisiunea AUT26E face parte dintr-un program de ofertă prin care Autonom Services poate emite în mod repetat, în următorii cinci ani, obligaţiuni cu o valoare nominală totală de până la 250 milioane de euro.

Marius Ştefan, cofondator Autonom, a spus: "De-a lungul existenţei Autonom, am avut întotdeauna în vedere să fim conectaţi la cele mai noi tendinţe în domeniu şi nu numai. Dezvoltarea sustenabilă reprezintă nevoile prezentului, deoarece în acest moment suntem responsabili cu toţii să acordăm o atenţie sporită la ce avem de gând să lăsăm viitoarelor generaţii. Această emisiune de obligaţiuni face parte din strategia de sustenabilitate dezvoltată pentru următorii ani de către Autonom, unde componenta de mediu reprezintă cea mai importantă direcţie pentru acţiunile şi deciziile companiei. Ne dorim să reducem emisiile medii de carbon ale flotei operaţionale cu 25% până în 2025 şi cu 51% până în 2030. Vrem să oferim soluţii de mobilitate moderne şi le mulţumim investitorilor că au ales să ne sprijine în acest proiect pe termen lung".

Titlurile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat către investitori instituţionali, precum instituţii financiare internaţionale, fonduri deschise de investiţii, bănci, societăţi de asigurări. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a subscris obligaţiuni Autonom în valoare de zece milioane de euro.

Obligaţiunile, cu o valoare nominală unitară de 10.000 de euro, au o dobândă fixă de 4,11% pe an, cu posibilitatea ajustării pe baza unui mecanism de step-up cu 0,3% pe an. Titlurile au maturitatea de cinci ani, respectiv până la 23 noiembrie 2026.

Autonom a fost înfiinţată în anul 2006 în Piatra Neamţ şi operează o reţea de 46 de agenţii cu sediul în peste 30 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Grupul oferă un portofoliu diversificat de servicii atât pentru clienţi corporate, cât şi pentru clienţi persoane fizice, incluzând închirieri de autoturisme pe termen scurt şi mediu, leasing operaţional, servicii de transferuri cu şofer, închiriere temporară de flote auto, gestionarea flotei, asistenţă rutieră, spălătorie auto, precum şi închiriere de echipamente. Autonom operează o flotă de peste 9.000 de maşini.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Zice Dan Stefan din boardul Bittnet!Abia asteptam un emitent ca BNET pe BVB sa umple de respect actionarii.Cate actiuni ai luat gratis maestre SOP ca recompensa ca BNET se duce ghiulea numai la fund?!Sau tine loc de asta ca numiti profit operational stergerea de creante de la junghiurile preluate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb