DAN STOENESCU, MAE:  "Diaspora să înţeleagă că reprezintă o forţă pentru România"

Andrei Stan
Politică / 28 mai 2016

Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, spune că diaspora trebuie să înţeleagă faptul că reprezintă "o forţă pentru România", potrivit unui mesaj publicat astăzi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

"Ca român, care a trăit timp îndelungat în diaspora, ştiu cât de important este ca românii de pretutindeni să se implice în dezvoltarea ţării ca parteneri strategici şi, mai presus de toate, ei trebuie să fie mereu conectaţi, să fie uniţi şi să înţeleagă faptul că sunt o forţă pentru România", a afirmat ministrul delegat, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

Potrivit lui Stoenescu, este importantă menţinerea legăturii între cei care au rămas acasă şi cei care "au trecut graniţele".

"Sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni este un bun prilej de a le ura 'La mulţi ani' tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor. Este important să menţinem puternică legătura între cei care au rămas acasă şi aceia dintre noi care au trecut graniţele sau peste care graniţele au trecut. Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă în comunităţile noastre de peste hotare, în acelaşi mod în care îmi doresc ca iniţiativele noastre, care vin în sprijinul românilor din străinătate, să fie cunoscute în comunităţile româneşti din lumea întreagă", a precizat Stoenescu.

Acesta a încurajat implicarea şi susţinerea românilor de pretutindeni, astfel încât să fie valorificată experienţa şi potenţialul lor economic şi creativ.

"Fiecare dintre noi este un ambasador al României şi avem foarte multe exemple de români care ne fac cinste în lume. Cultura, istoria, limba română, simbolurile naţionale, tradiţiile autentice ale poporului nostru rămân valorile fundamentale ce ne unesc, indiferent de continentul pe care ne aflăm. Misiunea noastră este, în continuare, aceea de a răspunde aşteptărilor românilor şi de a-i sprijini să rămână în legătură cu ţara. Doresc să încurajez, pe această cale, implicarea şi susţinerea românilor de pretutindeni, astfel încât să valorificăm experienţa acestora, potenţialul lor economic şi creativ", a mai afirmat Dan Stoenescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb