Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins astăzi recursul în casaţie depus de Dan Voiculescu în dosarul privatizarii ICA, transmit sursele din presă, aceasta fiind era ultima cale de atac pe care Dan Voiculescu o avea la dispoziţie pentru a anula condamnarea de 10 ani închisoare primită anul trecut în acest dosar.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat cu privire la admisibilitatea cererii depusă de avocaţii lui Dan Voiculescu şi a decis, în urma analizării documentelor depuse la dosar, ca recursul în casaţie să fie respins ca inadmisibil.
Aceasta a fost ultima cale de atac a sentinţei din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 6 ianuarie, contestaţia în anularea formulată cu privire la aceeaşi pedeapsă, respectiv de 10 ani de închisoare.
Potrivit Codului de procedură penală, recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.
Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, susţine că va face demersuri pentru revizuirea deciziei. De asemenea, apărătorul omului de afaceri spune că a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, aceasta urmând să decidă dacă solicitarea este sau nu admisibilă în principiu.
În 8 august, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.