Dana Gârbovan, refuzată de Iohannis pentru postul de ministru al Justiţiei, îşi retrage demisia din magistratură

D.V.
Politică / 28 august 2019

Dana Gârbovan

Dana Gârbovan

Dana Gârbovan, care şi-a înaintat Secţiei de judecători demisia sa din magistratură, fiind propusă de Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei în locul Anei Birchall, anunţă că îşi retrage demisia din magistratură.

Dana Gârbovan a scris pe pagina sa de Facebook că a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea privind numirea sa în funcţia de ministru al justiţiei.

"Voi raspunde public, punctual, motivelor presedintelui, inclusiv aceluia ca propunerea ce ma vizeaza este «total impotriva valorilor democratice», dupa ce acesta isi va motiva in scris si publica hotararea", adauă ea.

Gârbovan spune că a acceptat propunerea de nominalizare pentru funcţia de ministru tehnocrat al justiţiei urmărind implementarea unor obiective absolut necesare pentru readucerea justiţiei la normalitate: condiţii optime de muncă pentru judecători şi procurori, respect pentru drepturile omului, garanţii de independenţă.

"Am prezentat transparent aceste obiective, ca punct de plecare pentru un proiect ce urmarea exclusiv imbunatatirea actului de justitiei si consolidarea independentei acesteia, avand mereu in minte dreptul fiecarui cetatean la un proces echitabil, ca si conditie indispendabila a prezervarii tuturor drepturilor si libertatilor sale fundamentale", subliniază Dana Gârbovan.

Ea susţine că "jocurile şi calculele politice se dovedesc, insa, mai importante decat solutiile reale pentru justitie, de care sa beneficieze cetatenii".

"Propunerea numirii mele a starnit ample si vaste comentarii, multa minciuna si calomnie, insa nu am gasit nici macar o minima dezbatere, nici o propunere facute de oameni politici, jurnalisti sau comentatori, care sa contina macar o singura solutie la problemele din justitie, ce greveaza munca a mii de judecatori si procurori si afecteaza milioane de cetateni. Am spus ca omul trebuie sa fie repus in centrul interesului statului si al justitie, dar reactiile din aceste zile au demonstrat, din nou, ca romanul si nevoia lui pentru dreptate si justitie echitabila, profesionista si independenta nu conteaza. S-a vazut din nou ca justitia e importanta ca arma in lupta politica, nu ca instrument esential pentru apararea drepturilor fiecarui roman. In aceasta perioada am primit, dupa am prezentat cele 12 obiective, nenumarate alte propuneri, critici, sugestii, solutii la obiectivele propuse, de la ong-uri, sindicate, judecatori, procurori, avocati, personal din penitenciare, cercetatori si simpli cetateni care s-au confruntat direct cu problemele din justitie. Le multumesc fiecaruia pentru ele si le voi analiza pe toate in perioada urmatoare", mai afirmă Gârbovan.

Dana Gârbovan anunţă în continuare că îşi retrage demisia din magistratură: "Mi-am inaintat demisia catre sectia de judecatori a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. In noul context, aceasta nu mai este necesara, motiv pentru imi voi retrage demisia depusa si voi cere Sectiei pentru judecatori a CSM sa ia act de acest fapt".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Femeia asta mai stie oare cum arată o carte pe rafturile unei biblioteci ca timp e improbabil sa aibe.Si apoi trăind în asa tensiune cum poate face o judecată pentru un amărât??

    1. Ce carte, domnule? La ce i-ar trebui? O învață Nicolicea, Iordache și alții ca ei ce are de făcut. Scopul mătrăcucii e să fie ministru; scopul lor e să subjuge justiția; sau ce a mai rămas din ea, folosind o unealtă pe care apoi o aruncă la coșul de gunoi.

      Aveti o minte de mizerie, voi de la 1 si 1.1. Habar nu aveti de carte, sunteti niste analfabeti gunoieri de Piata Victoriei. Dana Garbovan este una dintre putinele valori tinere ale justitiei romane. Ratatilor.

      Nu imi e drag psd deloc dar tu cand spui despre un judecător de la curtea de apel indiferent cine ar fi acesta ca nu stie cum arata o carte inseamna ca nu ai pic de minte.

      Cum ajunge valoare, fara carte?

      Care tinerete ? Are 40 de ani și la ei mai e putin pana la pensie ca sunt uzați se zice !!

      Dna Garbovan-dansa spune- a fost curățate si de Grindeanu ptr postul de ministru iar d-na judecător s refuzat ptr ca un judecător activ nu poate face politica si din aceasta constrângere va avea pensie specială

      PSD- ul o caută din nou acum -și veche simpatie'- ea accepta " conditionat" își dă demisia,o retrage si tot asa.

      Tu ce crezi chiar sunt prost ?? 

      Dna Girbovan este toba de carte. Stie de exemplu ca implicarea SRI in dosare penale altele decit privind terorismul este ilegala si a afirmat-o public. Spre deosebire de Laura Kovesi si Augustin Lazar si alti paraditori. Iohanis transmite mesajul ca un profesionist nu este un ministru bun pentru dinsul. Se vede inca o data cineveste Iohannis si ce hram poarta sustinatorii lui interesati.

      Marele Proces de la Nurenberg-cartea-se deschide cu judecatorul american Jackson punandu-i o intrebare ideologului si criminalului de razboi ROSENBERG ;d-le Rosenberg cate limbi straine cunoasteti? 27 inclusiv japoneza si chineza ? Pai bine d-le.de ce ai facut asta?ROSENBERG a ridicat din umeri.SI ACUMpun si eu o umila intrebare daca esti 'TOBA DE CARTE'si judecator laCCR din partea PSD ce rost are cartea ca tu vei vota totdeauna cu PSD .E ADEVARAT IN DEMOCRATIE.

      las-o incet ca macane.Adica occidentalii sunt prosti cand o simpatizeaza pe KOVESI? Ei au inteles un lucru pe care tu nu poti sa-l intelegi?Un om actioneaza intr-un context dat,intr-o tara sufocata de hoti .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb