DANCĂ: "Avem deja stabilite 12 centre de vaccinare anti COVID-19 în judeţul Vrancea"

J.P.
Politică / 30 noiembrie 2020

"Avem deja stabilite 12 centre de vaccinare anti COVID-19 în judeţul Vrancea"

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, astăzi, la Focşani, că în Vrancea au fost identificate 12 centre de vaccinare anti COVID-19, care vor acoperi necesarul de imunizare în judeţ, conform Agerpres.

"Am avut o discuţie cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea în ceea ce priveşte pregătirea campaniei de vaccinare (anti COVID-19 - n.red.) la nivelul judeţului Vrancea. Şi aici lucrurile sunt în progres. Avem deja stabilite 12 centre de vaccinare la nivelul judeţului, care credem noi că vor acoperi necesarul conform strategiei de vaccinare adoptată de Guvernul României, respectiv mai întâi grupele prioritare, personalul medical, persoanele vulnerabile şi ulterior a tuturor celor care doresc vaccinarea. Vaccinarea este gratuită şi voluntară pentru toţi românii. Sunt semne de speranţă că în curând vom putea desfăşura această campanie de vaccinare şi lucrurile vor fi oprite din punctul de vedere al răspândirii pandemiei, atât la nivelul judeţului Vrancea, cât şi al întregii ţări", a afirmat Ionel Dancă în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că situaţia epidemiologică în judeţ este "sub control", Vrancea având una dintre cele mai mici rate de infectare cu noul coronavirus din ţară, rezultat al unei "gestiuni corecte a fenomenului epidemiologic".

"Situaţia în judeţul Vrancea este sub control. (...) Rezultatul întregistrat din punctul de vedere al evoluţiei epidemiologice arată că în judeţul Vrancea a fost o gestiune corectă a fenomenului epidemiologic. Astăzi, rata de incidenţă a judeţului Vrancea este de 1,6 la mia de locuitori cumulat pe ultimele 14 zile şi situează Vrancea în topul judeţelor cu cea mai scăzută rată a incidenţei la nivel naţional. Acest lucru nu este întâmplător. (...) Împreună cu Instituţia Prefectului şi celelalte instituţii din subordine, DSP Vrancea a adoptat, încă din vară, de la primele semne ale unei evoluţii în creştere îngrijorătoare, mai multe proceduri şi au desfăşurat un sistem de anchetă epidemiologică foarte judicioasă şi corectă la nivelul tuturor persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19. Au constituit echipe mixte de control în teren, astfel că au fost verificate atât respectarea condiţiilor de carantină şi izolare, cât şi respectarea regulilor sanitare în diverse spaţii, fie că vorbim de servicii publice sau activităţi economice. Capacitatea de testare la nivelul DSP este foarte bună. Media testelor efectuate în judeţul Vrancea este în media naţională a testelor realizate la nivel de judeţ. Şi acest lucru ne dă încredere că situaţia în Vrancea din punct de vedere epidemiologic a fost, este şi va fi sub control", a precizat Dancă.

Ionel Dancă, împreună cu prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, au efectuat o vizită la DSP Vrancea, unde au stat de vorbă cu directorul executiv al instituţiei, Cătălin Bunghez, şi directorul adjunct, medicul epidemiolog Janina Lazăr, referitor la situaţia epidemiologică din judeţ şi pregătirile privind vaccinarea anti COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia_s nebuni, nene...nu e niciun vaccin aprobat la ora actuala dar ei au deja centre de vaccinare virtuala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb