Dăncilă anunţă că va da OUG pentru înăsprirea pedepselor criminalilor

T.E.
Politică / 9 august 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, ieri, că va da o ordonanţă de urgenţă pentru înăsprirea pedepselor aplicate criminalilor, violatorilor şi pedofililor, prin care va introduce inclusiv pedeapsa închisorii pe viaţă.

"Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a mai anunţat că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea modificărilor legislative care vor fi propuse de Ministerul Justiţiei.

"Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanţele de urgenţă necesare şi voi trimite adrese către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pentru convocare în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru", a precizat Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Foarte bine!

    Exista insa si un alt gen de "violatori, criminali, pedoili" - cei ce ne violeaza drepturile si ne ucid cu incompetenta si nepasarea lor la locul de munca. Este vorba de acei bugetari care desi sunt extrem de bine platiti, nu isi fac datoria.

    Cu ei ce faceti? Ii lasati sa ne "violeze" si sa ne "ucida" in continuare desi ii platim foarte bine, mai bine decat castigam noi, cei mai multi dintre romanii de bun simt? 

    Pentru omor calificat (cu intenție) pedeapsa este detenție pe viața. Acum să luăm cazul unui viol. Se dorește tot detenție pe viață. Deci, după consumarea violului, infractorul

    se confruntă cu probabilitatea de a fi prins. Această probabilitate crește dacă lasă victima în viață. Având în vedere că după noile propuneri atât violul, cât și omorul cu intenție au aceeași pedeapsă, infractorul este cu atât mai mult tentat să își omoare victima pentru a ascunde probele, întrucât pentru infracțiunea de omor nu va executa practic o pedeapsă majorată (mai mare decât detenția pe viață). Astfel, cred șansele ca victimele violului să fie și omorâte. La fel și în cazul celorlalte infracțiuni propuse pentru detenție pe viață.  

    1. Mare este gradina Domnului!

      Potentialul infractor nu va mai comite fapta de teama unei condamnari pe viata (pe om il civilizeaza educatia/constiinta sau teama, iar in cazul lor educatia si constiinta nu exista asa incat ramane doar varianta exacerbarii fricii). 

      In plus, nu sunt sigur ca probabilitatea de a fi prins creste daca lasa victima in viata, fata de situatia omuciderii in care rezulta un trup inert care trebuie ascuns. 

      Mai trebuie avut in vedere si faptul ca fenomenul raspandit este cel de traficare a tinerelor (si nu de viol propriu-zis, acesta din urma fiind doar consecinta primului) iar prin omucidere traficantii ar ramane fara marfa asa incat omuciderea iese din calcul (astia nu o sa-si omoare closca care le asigura puii de aur pentru ca aurul este esenta existentei lor mizere). 

      Inasprirea pedepselor va lovi puternic in traficantii de tinere fara a le pune in pericol viata fetelor in mod suplimentar, asa incat este binevenita.

      Teoria ta nu face decat sa protejeze traficantii invocand niste temeri ce aparent vizeaza victimele dar care contrazic chiar mobilul agresorilor (si anume, traficarea de persoane) si deci nu sunt sustenabile, iar in final protejeaza agresorul (traficantul). 

    SĂ SE DEA PISTOL CÂND OMUL SE NȘTE !!!!!!!!!!!!

    1. Asta ne mai trebuie.

      Sa aiba nebunii acces la armament. 

    Dom'ne, nu știu de ce, dar muierea asta are alură de etnia romă( țigancă).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb