Danemarca va converti 15% din terenul arabil în păduri şi habitate naturale, în încercarea de a reduce consumul de îngrăşăminte, care a provocat o diminuare semnificativă a oxigenului în apele din Danemarca precum şi la pierderea de viaţă marină, au anunţat luni parlamentarii danezi, transmite Reuters.
Danemarca, una din ţările cele mai intens cultivate ţări din lume, în condiţiile în care practică agricultura pe două treimi din teritoriu, a pus deoparte 43 de miliarde de coroane daneze (6,1 miliarde de dolari) pentru achiziţionarea de terenuri de la fermieri în următoarele două decenii.
Conform acordului, care face din Danemarca şi prima ţară care impune o taxă pe carbon pentru agricultură, ţara scandinavă are de gând să planeze un miliard de arbori pe teren arabil în următorii 20 de ani, potrivit Ministerului responsabil cu acordul verde tripartit, potrivit Reuters.
Acest Minister a fost creat în luna august pentru implementarea unui acord verde convenit în luna iunie între fermieri, industrie, sindicate şi organizaţii de mediu.
Reducerea emisiilor din agricultură, cea mai importantă sursă de gaze cu efect de seră în Danemarca, a fost un obstacol important pentru parlamentarii care încearcă să cadă de acord asupra unei ţinte obligatorii privind reducerea cu 70% a emisiilor de gaze cu efect de seră în 2030 comparativ cu nivelul din 1990, notează Reuters.
În acest an nivelul oxigenului în apele din Danemarca a coborât la un nivel alarmant, din cauza scurgerii compuşilor chimici din îngrăşăminte în zonele joase.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2024, 17:24)
In loc sa mai reduca ingrasamintele alea, reduc terenurile agricole. Pe cele ramase ce faceti ? Bagati si mai multe ingrasaminte ? Ca sa traiasca si companiile transnationale, ca doar nu vreti sa dea faliment ?!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Teo836 în data de 18.11.2024, 17:32)
Te crezi mai deștept decât oameni ăia?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2024, 17:36)
Asta da lectii si la Danemarca care sunt cu cateva zeci de cincinale inaintea mujicilor:-)…Dupa Norvegia e a doua tara din UE independenta energetic din regenerabile si acum se ocupa de reimpadurire…Noi facem “reimpadurirea” cu “schweighofer” din Sibiu:-)
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2024, 17:59)
fac pariu că faci parte dintre cei care vor sa ingroape codoiul. Pe bani multi evident
2. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 18.11.2024, 18:10)
...