DANIEL BARBU (ALDE): "Meseria de politician, mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan"

Victor Lupu
Politică / 24 septembrie 2016

Daniel Barbu (Sursă foto: Facebook)

Daniel Barbu (Sursă foto: Facebook)

Actualizare 12:45 Marius Apostol, militar rănit: "Îi ofer domnului senator Barbu o excursie «all inclusive» în Afganistan"

Marius Apostol, militar rănit în Afganistan, îi transmite senatorului ALDE Daniel Barbu, în replică la declaraţiile recente ale acestuia, că nu cunoaşte nimic din ce presupune viaţa de militar şi îi oferă "o excursie 'all inclusive' în Afganistan".

"Îi ofer domnului senator ALDE Daniel Barbu o excursie «all inclusive» în Afganistan. Vă învăţ ce înseamnă onoare şi respect faţă de ţară, faţă de drapelul României. Nu ştiţi absolut nimic din ceea ce presupune viaţa de militar, domnule senator ALDE Daniel Barbu", a scris Marius Apostol, preşedinte al Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, pe pagina sa de Facebook.

(L.B.)

--------

Profesia de politician este una "mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan", dar, în acelaşi timp, este şi "o vocaţie", consideră senatorul ALDE Daniel Barbu.

"V-aţi ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Ştim bine că, din păcate, şi nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi", le-a spus Barbu, vineri, celor prezenţi la Liga Aleşilor Locali ALDE, potrivit Agerpres.

Ovidiu Raeţchi:"Daniel Barbu trebuie să îşi ceară scuze faţă de familiile militarilor care şi-au dat viaţa în Afganistan"

Pentru afirmaţia sa scandaloasă, senatorul ALDE Daniel Barbu trebuie să îşi ceară scuze faţă de Armata Română şi familiile militarilor care şi-au dat viaţa în Afganistan, a reacţionat Ovidiu Raeţchi, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Ca deputat al românilor din Orientul Mijlociu - calitate care implică şi reprezentarea soldaţilor din Afganistan - trebuie să sancţionez declaraţia scandaloasă a senatorului ALDE Daniel Barbu, care compară riscurile asumate de un politician cu cele la care sunt expuşi militarii noştri din teatrele de operaţiuni, considerându-le "mai mari". Victimizarea politicienilor ar trebui să aibă măcar această limită - respectul pentru soldaţii care îşi riscă zilnic viaţa departe de ţara pentru o lume şi o Europă mai sigure. Soldaţii români din Afganistan chiar au plătit un preţ greu de sânge, pierzându-şi viaţa sau fiind răniţi sub drapel. Senatorul Barbu ar trebui să-şi ceară scuze urgent faţă de Armata Română şi faţă de familiile militarilor care şi-au dat viaţa în Afganistan", a transmis Ovidiu Raeţchi.

Ovidiu Raeţchi a adăugat că soldaţii români sunt expuşi zilnic pericolelor din teatrele de război.

"Lipsa de empatie faţă de pericolele la care soldaţii români se expun zi de zi în teatrele de război pentru a onora angajamentele de stat asumate de România este de neînţeles. Sunt convins că majoritatea românilor sunt conştienţi de sacrificiul pe care soldaţii îl fac zilnic, reprezentând România", a mai spus deputatul liberal.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Domnule senator in acest caz v-as sfatui sa treceti dvs in locul acelor soldati ,iar pe ei sa ii numim in locul dvs.poate asa vom avea o conducere mai buna.

    1. N-am stiut ca pe parlamentari ii pune sa spele latrinele, stiam ca ei doar murdaresc orice ating.

    Du-te bre si fa-ti sepukku, esti patetic de-a dreptul.

    1. cand l-au prins talibanii in masina:-)Oricum citatul e sensational...

    Nu-i tin partea sifonarului, dar nici pe voi nu v-a pus nimeni sa va lasati familiile pe drumuri. Poate doar banii. Cand o sa intelegeti oare ca razboaiele pornite de SUA nu sunt razboaiele Romaniei!?

    Te-ai imbatat din pensia speciala? Iti recomand zeama de taliban. Hai la munca sa te trezesti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb