DANIEL CONSTANTIN: "Reducerea TVA la pâine, cu sau fără voia unor funcţionari din MFP"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 aprilie 2013

"Reducerea TVA la pâine, cu sau fără voia unor funcţionari din MFP"

Decizia de reducere a TVA la pâine va fi luată până la sfârşitul acestei luni, "cu voia sau nu" a unor funcţionari din Ministerul Finanţelor Publice (MFP), a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Întrebat ce se va întâmpla dacă specialiştii din Ministerul Finanţelor se vor opune reducerii TVA la pâine, ministrul a insistat că este vorba de o decizie politică.

"Decizia politică de reducere a TVA la pâine va fi luată cu voia sau nu a unor funcţionari din Finanţe", a spus Constantin.

Şi ministrul Finanţelor a declarat anterior că bugetul înregistrează pe o anumită perioadă un gol de venituri, dar orice discuţie legată de oportunitatea reducerii TVA la pâine este inutilă, deoarece decizia politică de aplicare a acestei măsuri a fost luată.

Un document al Ministerului Finanţelor, având sigla "Ministerul Finanţelor Publice-Cabinet Ministru", cu semnătură, ştampilă şi număr de înregistrare din săptămâna trecută, arată că reducerea TVA la pâine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ şi, deşi "cel puţin teoretic" poate crea premise de diminuare a evaziunii în următorii ani, pe termen scurt trebuie găsite alte surse de venit care să compenseze pierderea imediată, surse care însă în prezent nu pot fi asigurate.

Documentul Finanţelor este redactat strict din punct de vedere economic, la momentul la care proiectul de reducere a TVA la pâine pentru şase luni era anunţat de două luni.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că taxa pe valoa­rea adăugată va fi redusă la pâine începând cu luna iulie deoarece reprezintă un angajament politic al USL şi că documentul în care se arată că nu există venituri de compensare pentru o astfel de măsură este "un document intern", dar că sursele de compensare pot fi totuşi asigurate printr-o "îmbunătăţire a colectării".

Un comunicat MFP anunţă că proiectul de reducere al TVA la pâine este de actualitate şi reprezinta una dintre priorităţile asumate de Guvern pentru acest an şi că la nivelul instituţiei nu există niciun document "semnat de ministrul Finanţelor" pe această temă.

"La nivelul Ministerului Finanţelor Publice nu există niciun astfel de document oficial semnat de ministrul Finanţelor. Proiectul de reducere al TVA la pâine este de actualitate şi reprezintă una dintre priorităţile asumate de Guvern pentru acest an", transmite instituţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb