Dar eu cu cine votez?

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 10 aprilie

Sorin Rosca Stanescu

Cel puţin aparent, situaţia AUR pe Bucureşti s-a tranşat. Suveraniştii nu au reuşit să ne propună un candidat eligibil şi, ca atare, nu voi vota cu acesta pentru a nu-mi irosi un drept constituţional. George Simion a rămas inflexibil. Nu îşi asumă riscul de a candida la prezidenţiale. În schimb, va pierde în mod ruşinos în cel mai important segment electoral al României. Capitala. Şi totuşi eu, dacă nu votez cu suveraniştii, cu cine voi vota?

Pentru un lider politic născut aproape peste noapte, extrem de tânăr, extrem de activ şi care a alergat înainte în mare viteză şi numai înainte, este până la urmă recomandabil să se mai şi oprească şi să vadă ce a lăsat în spate. George Simion nu poate să facă acest lucru din mişcare, întrucât s-ar dezechilibra rău. Aşa că, într-un fel sau altul, după ce nu s-a înţeles cu Cozmin Guşă, dar mai ales cu propriul electorat, care l-a perceput şi îl percepe încă drept un bun pretendent pentru funcţia prezidenţială, este obligat să pună frână şi să îşi reevalueze, în ciuda succesului pe care îl are, întreg traseul politic de până acum. Şi ce va constata făcând această reevaluare?

Că pe măsură ce partidul AUR a crescut şi a luat viteză, el a continuat să facă de unul singur toate mişcările decisive. Făcând o analogie cu fotbalul, sportul pe care l-a îndrăgit cel mai mult, putem spune că George Simion s-a pus şi în ipostaza unui antrenor, şi în ipostaza unui jucător care se încălzeşte pe tuşă sau a unuia aflat în teren, jucând în această calitate şi ca portar, şi ca fundaş, şi ca mijlocaş, şi ca vârf de atac şi chiar şi ca arbitru. Amploarea şi viteza jocului îl lasă însă descoperit. Pentru că nu şi-a creat infrastructura necesară pentru coordonarea unui partid, care, în timp record, a devenit electoral vorbind cu adevărat relevant în jocul politic naţional şi din ce în ce mai interesant în jocul politic internaţional. Păstrând proporţiile, respectând diferenţele specifice, nu ştiu de ce îmi amintesc din ce în ce mai frecvent despre PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, care a devenit peste noapte relevant în România, dar care, crescând atât de rapid şi într-un mod neasistat, haotic, a ajuns în scurt timp într-o criză asemănătoare celei prin care trece un tânăr care se înalţă prea repede, fără ca între timp sistemul osos şi muscular să-i mai poată susţine în mod elastic şi eficient greutatea. O criză de creştere aşadar, care putea fi asistată, ameliorată şi transformată în ceva benefic, dar până una alta nu s-a întâmplat să fie. E a doua oară când se întâmplă aşa ceva cu un partid suveranist.

La alegerile locale, eu nu prea mai am cu cine să votez. Cu struţo-cămila PSD-PNL transformată în partid-stat şi cu candidatul incompatibil al acesteia, doctorul Cătălin Cîrstoiu, nu am cum să votez. În niciun fel! Ar însemna să susţin, una peste alta, o structură politică care încearcă din răsputeri, de dragul menţinerii sale la putere, să stranguleze şi ceea ce a mai rămas viabil în fragila noastră democraţie. Nu voi vota pentru candidatul Cîrstoiu şi nici pentru europarlamentarii pe care ni-i propune PNL-PSD, dintre care unii sunt vopsiţi, iar alţii s-au dovedit a fi, prin comportamentul lor în Parlamentul European, fie total inactivi, beneficiind doar de o stipendie grasă, fie trădători de neam şi ţară, fie doar excesiv de guralivi.

Cu neomarxiştii, care nici ei nu mai ştiu cum se autodefinesc, progresişti sau reprezentanţi ai Dreptei, numai dacă mi-ar lua Dumnezeu minţile m-aş duce la urne să-i votez. Nu am susţinut nici până acum şi nu voi susţine niciodată aşa ceva. Cu atât mai mult cu cât Nicuşor Dan s-a dovedit a fi cel mai rău primar pe care l-a avut Capitala după decembrie 1989. Ca să nu mai discutăm despre alte poame, vezi Sectorul 1 sau câteva localităţi importante din România.

Şi mai poate fi luat în calcul, cel puţin teoretic, Cristian Popescu Piedone. Care atacă vijelios, curajos, incisiv reduta Primăriei Generale, după ce a fost pe rând un primar de succes în Sectorul 4 şi în Sectorul 5. Poate că dacă nu şi-ar fi înşurubat neamurile în diverse funcţii şi nu le-ar fi favorizat afacerile, făcând o serie de abuzuri, Piedone ar putea fi un candidat relativ valid din punctul meu de vedere, deşi comportamentul său este mai degrabă adecvat periferiei decât centrului. Piedone seamănă izbitor de mult ca animal politic cu Traian Băsescu şi ştim cu toţii, şi cei care ne-am lăsat înşelaţi, şi cei care nu, cu ce s-a ales Bucureştiul şi apoi România de pe urma acelui lider politic. De aceea eu nu-l voi vota nici pe Piedone.

Nu-mi mai rămâne la aceste alegeri locale decât să stau acasă. În faţa televizorului. Şi să îngroş rândul celor, şi aşa alarmant de mulţi, care, speriaţi nu numai de candidaţii propuşi, ci şi de ideea monstruoasă de a comasa localele cu europarlamentarele, localele fiind într-un singur tur, refuzând să voteze, îi vor delegitima pe viitorii actori ai administraţiei publice locale şi ai Parlamentului European.

P.S.: Mă mai gândesc dacă voi vota la europarlamentare. Dacă da, îmi voi da votul pentru suveranişti.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Din 1996 nu am mai fost la niciun fel de vot, de scârbă, cu excepția lui KWI în turul doi ca să nu iasă dottore Ponta. Bine că nu mi s-a uscat mâna. :)

    Acum dacă o fi să mă duc la vot, ar fi: 

    - locale: Ciucu PNL pentru că Drumul Taberei arată excelent și Piedone la capitală; 

    - europene : AUR pentru Terhes și PI PErea, nu din alt motiv. Poate îi strâng puțin de ballsuri pe nemernicii ăia pripasiti în PE. Măcar atât. 

    - parlament Ro: niet, nu votez nimic. Scârbă totală; 

    - prezidențiale: doar dacă apare ceva nou la orizont. Oferta de până acum e jalnică.

    Un independent cu adevărat și dotat cu intelect și ceva suflet. Exclus slugile libidinoase. 

    1. Apropo de slugi libidinoase, tu oricum votezi cu dictatorul de la Kremlin, asa incat aici nu conteaza opiniile tale contrafacute.

      Inevitabil, trebuie să scrie ceva și idioții utili. Apar ca ciupercile otrăvitoare după ploaie.

      Chair asa, tu de ce votezi? Ca la tine in mujicie oricum se stie rezultatul cu 6 ani inainte!

      ...

      Vă roade faptul că utilizatorul Oarecare are păreri pertinente și un limbaj articulat.

      Am observat, oricum, nivelul de cultură al ăstora care o țin langa cu "mujicia " este undeva la clasa a VI-a. Păcat!!!

      Acum să îi zic ceva și lui Oarecare. Părerea mea este că AUR este cârtiță PSD. Este doar o părere. Vom afla mai târziu. Un lucru este cert, sigur este cârtiță sEReII. :) 

      Ridicați un pic ochii de la lalele si veti vedea tencuiala de pe blocuri căzand și cel mai dezolant cartier....nu a reabilitat blocuri....din păcate Ciucu va ieși pentru că nu e altcineva

    Este prima oara in ultimii 34 de ani cand nu pot identifica raul mai mic ca sa ii pot acorda votul.

    PNL-ul este partidul care a dezamagit cel mai mult pentru ca devine tot mai mult un PSD2, atat la nivel de conduita cat si de mentalitate, si pentru ca nu incerca sa redevina PNL si se multumeste cu statutul de remorca a PSD-ului (PSD care nu s-a schimbat decat intr-o foarte mica masura si numai la varf, fiind in continuare dominat de clanurile de baroni). 

    Alternativa, AUR si Sosoaca, este mai distructiva pentru tara decat alianta smecherilor, iar dreapta (fara PNL care nu mai este de dreapta) este chioara, schioapa si surda. 

    Ce facem cu tara asta, pana la urma, ca au trecut 35 de ani de la revolutie si tot javrele (sau urmasii lor) o conduc? 

    Ce face mediul de afaceri autohton? 

    Cat sa mai ducem in spate hotii care ne taie fata pe trecerile de pietoni in Lamborghiniuri, coruptia, minciuna, nepotismele, nedreptatea? 

    Cand vom putea trai si noi normal si mai ales, cand vor trai hotii normal, adica dupa gratii? 

    O manipulare strecurata perfid despre Nicusor Dan...deci daca instantele au anulat PUZ urile sectoarelor ( alea care calcau in picioare legea 24 care interzice constructiile pe spatii verzi indiferent de forma de proprietate ) iar ND s a conformat, inseamna ca "e cel mai slab primar" ? Voi vota ND cu doua maini, e singurul om normal in clisma de hoti si parveniti ce cersesc voturi in 2024!!

    1. Barbu Vacarescu sau Mihai Bravu si Ion Mihalache sunt 2 exemple de ce ND e cel mai competent primar avut de Bucuresti pana acum, nu cel mai slab…unde mai pui ca pr langa rl nu exista nicio familgie legata prin tot felul de cumetrii. Cat mai e de facut in orasul asta, nu exista alta solutie decat el, din cei 4, desigur…ca asa, Ciucu ar fi cineva caruia i-as da o sansa la Bucuresti

    A vota astfel de suveranisti ce sunt mai degraba anti europenisti nu este solutia .A fi patriot inseamna acum a fi european .A fi european inseamna acum a fi patriot .Aceste alegeri nu sunt despre Partide sau despre reprezentantii lor sunt doar despre votul ce trebuie oferit Europei .Europa este in razboi .A vota filorusii sau alti filo nu inseamna sa fii roman patriot .Votam doar pe cei care ne garanteaza democratia ,bunastarea si libertatea , nu pe cei care vor sa nationalizeze totul pe model Putin .Nu putem vota opozitia budapesteana .A sta acasa este gresit .Responsabilizarea Partidelor se face la vot si nu la sueta cu bere rece .Romanii inteleg cine doreste libetate si cine vrea dictatura .

    1. "Sveranistii" sunt de fapt putlerisiti sadea. si antieuropeni. foarte multi sunt tineri, frustrati si nemultumiti de viata. nu stiu ce pretentii/asteptari au, dar eu atata suport pt tineri, n-am vazut de cand sunt pe lume: start ul nation, tanarul fermier, subventii mai mari pt tinerii fermieri, granturi pt firme, joburi pt tineri pe toate gardurile, posibilitatea de a emigra si lucra legal altundeva in Europa dc aici nu-ti convine etc. dar, oricum nu-i bine, e mai bine in ruzzia bag seama.

      Tot ce insiri tu acolo inseamna munca, efort si timp…Ei viseaza altceva

    Bucurestenii nu ar trebui sa iasa la vot , aceste paiate de candidati sint o rusine pentru un asemenea oras !

    1. ...

    Dlor, hai să nu mai împărțim lumea în " patrioti " și restul. În oricare țară de pe glob peste 99% din populație vrea ca tara lui să prospere și să fie liberă. Nu există excepții! Mie, personal mi-e rușine să mă dau patriot când știu bine că toți suntem! Prefer să discut ceva util( nu discut despre smenarii care intra în afaceri cu străinii pentru bani)

    Pentru competenta pt Bucuresti, pentru ca a muncit si a descalcit multe proiecte lasate balta, pt ca a atras fonduri, penyru ca a lamurit cu Ptermoenergetica. Sunt zeci de motive ca sa primeasca inca un mandat ca sa avanseze aceste proiecte si sa demanteleze mafiile din primarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb