DARABAN (CCIR):  Firmele româneşti care vor să facă afaceri peste hotare aşteaptă ponturi de la diplomaţii români

Ziarul BURSA #Companii / 1 septembrie 2017

Firmele româneşti care vor să facă afaceri peste hotare aşteaptă de la diplomaţii români să vină cu nişte acţiuni concrete, nişte ponturi, a declarat, ieri, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, citat de Agerpres.

Domnia sa a precizat: "Nu avem 100 de agenţi economici undeva legaţi în beci şi pe măsură ce ni se cer 10-15-20 pentru o misiune economică, noi îi eliberăm şi plecăm cu ei. Foarte mult contează ca din partea dumneavoastră (a diplomaţilor n.r.) să vină nişte acţiuni concrete, nişte ponturi. Suntem la prima generaţie de oameni de afaceri din România. Acest lucru spune multe. Spune multe numai dacă ne uităm la capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti, care este de doar 4 miliarde de dolari. Dacă ne uităm la Moscova vedem o capitalizare de 447 de miliarde de dolari, de peste 100 de ori mai mare decât a noastră în condiţiile în care PIB-ul Rusiei e de 7 ori mai mare decât al României".

El a precizat că la CCIR se identifică pârghii de promovare a diplomaţiei economice.

"Ce înseamnă să fii pe bursă? Înseamnă să faci audit şi să fii transparent. Probabil la prima generaţie de oameni de afaceri încă mai avem de aşteptat pentru că şi profilul investitorului american pe o piaţă ca a noastră este în special pe bursa de valori. Noi, la CCIR, identificăm pârghii de promovare a diplomaţiei economice. Întotdeauna am pledat pentru un cod fiscal predictibil pentru că un cod fiscal este parte componentă a diplomaţiei economice", a mai arătat oficialul CCIR.

El a precizat că România nu are destui jucători capabili să facă "business overseas": "Statisticile Eurostat ne spun că suntem pe ultimul loc în UE la inovare şi cercetare, ceea ce înseamnă lipsă de brand românesc. Suntem pe ultimul loc la productivitatea muncii. Suntem pe ultimul loc la digitalizarea administrativă".

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe a organizat ieri Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR), cu tema "O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb