Darius Vâlcov, condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie

A.P.
Anticorupţie / 21 iulie 2020

Darius Vâlcov

Darius Vâlcov

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie. Este vorba despre fapte săvârşite în calitate de primar al municipiului Slatina, înainte de a ajunge membru al Senatului şi apoi ministru, conform Digi24.

Condamnarea pronunţată de magistraţi de tribunalul Dolj este în primă instanţă şi poate fi contestată.

Totodată, potrivit minutei, s-a dispus confiscarea sumei de 4.296.270 lei de la inculpat şi menţinerea măsurilor asiguratorii instituite prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Avocaţii lui Darius Vâlcov au declarat că vor contesta decizia Tribunalului Dolj, scrie Digi24.

În dosarul care a fost înregistrat în 2018 la Tribunalul Dolj, fostul ministru şi fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă a fost acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina.

De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

În această manieră, Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.

"Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei", a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Darius Valcov mai are o condamnare, pronunţată de Înalta Curte, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru corupţie, precizează Digi24.

Judecata apelului în acest caz a fost suspendată, după ce Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în cazul deciziei CCR privind completurile specializate.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că există un conflict între Parlament şi ÎCCJ şi a anunţat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. cam indulgenta instanta!

    1. O sa fie achitat pentru ca asta inseamna sa fi mafiot!

    Nu o sa mai umble liber prin cimitire,,,,,

    1. e in Italia ficiorul

      Daca il condamna definitiv o sa se ascunda in cavouri si nu il va gasi politia sa il aresteze.

    Săraca frumoasa prezentatoare care si-a terminat cariera pe ecran din cauza lui.

    Era cea mai agreabilă.  

    Iată că peștele nu se impute totdeauna de la cap; unii se imput "din capul locului".

    inca un penal in tara aia esuata

    LUME! LUME!LUME! Toti ne jefuiesc, platim taxe pentru ca privatii sa isi construiasca eoliene si parcuri fotovoltaice (energia verde), noi platim si nu avem nicio actiune, doar dam banii. Peste 500 milioane de euro pe an se strang din taxa pentru energia verde pusa in carca noastra. Sa ne gandim cate parcuri eoliene si fotovoltaice am putea avea din banii nostri. Ce capitalism este asta cand tu stat strangi bani de la oameni ca sa ii dai la privati. Asta inseamna jecmanirea oamenilor pentru imbogatirea privatilor. Pretul la gaz s-a liberalizat de la 1 iulie, surpriza pretul pe piata este cu 50% mai ieftin, iar firmele furnizoare 2 la numar, monopol curat detin 90% din piata fiecare pe partea lui vorbim de EON si ENGIE, ce fac nu scad un leu. Ce fac instituțiile acestui stat fraternizeaza cu ei ca sa ne jecmănească pe noi. Vorbim aici de Consiliul Concurentei care nu isi face treaba sa sparga monopolul si de Minnisterul Economiei, condus de Virgil Popescu care inainte de liberalizare era pe la toate televiziunile , ca o mata fara unghii, ca ar trebui sa scada pretul la gaze si furnizorii ii dădeau cu flit. Ce masuri ia acest Virgil Popescu pentru protejarea populatiei, nicunul, se bucura impreuna cu furnizorii ca ne mai jecmanesc. Cand este sa puna pe noi o taxa atunci imediat o aplica acesti tradatori care ne conduc. Acum le mai trebuie o taxa sa le platim conducta BRUA prin care va trece gazul nostru din Marea Neagra (dat pe degeaba) catre fratii nostri mai saraci ungurii si austriecii si noi murim in case de frig ca ne-au scumpit lemnele, iar Transgaz nu a tras nicio teava catre populatie pentru a folosi gazul. Noi nu vom avea acces la conducta BRUA, nimeni din tara nu se va putea intepa in acesta teava. Noi avem 35% din populatie care are acces la gaz, pe cand ungurii au 95% din populatie conectata la gaz. Alta jecmaneala este practicata de firmele de telecomunicatii care isi fixeaza singure cursul la care sa platesti factura. Ma intreb de ce mai avem curs BNR, de ce cei ce ar trebui sa ne apere de aceste abuzuri, dorm in papuci. LUME! LUME! LUME! nu mai votati PSD, PNL si UDMR. Avem puterea sa ii schimbam, sa le aratam acest lucru. PSD, PNL = 1%.

    Am o sugestie care as vrea sa devina lege in aceasta tara in dezastru total datorita unor astfel de oameni ( care se inmultesc incredibil de repede ).

    - IN MOMENTUL IN CARE AU FOST CONDAMNATI , SA LE FIE CONFISCATA INTREGA AVERE ! 

    Numai asa se va face dreptate pentru acei oameni cinstiti ( tot mai putini in ultimul timp ), care muncesc din greu si au realizari destul de modeste ,chiar daca au o capacitate intelectuala deasupra multora din conducerea acestei tari . Dar modestia si bunul simt au fost inlocuite cu infatuarea si incultura . 

    Nu as permite nimanui sa se imbogateasca peste noapte , distrugand tot ce este valoros in aceasta tara . 

    Nu am fost de acord cu oranduirea comunista , dar consider ca in orice tara pentru apararea unor bunuri si a unor oameni de valoare sunt necesare si cateva legi draconice . Regretul oamenilor de valoare dupa disparita lor nu mai are nici un efect . 

    Tara se apropie de dezastru ; radem padurile, vindem pamanturile la straini , pentru niste masini de lux, locuinte cat muzeele (in paragina acum), imbracaminte de firma , concedii in locatii exotice si multe altele . 

    As dori un REFERENDUM pentru confiscarea averilor nejustificate . 

    Stau in inchisoare un timp , dar averile prospera . 

    Ne facem ca nu observam aceste lucruri vitale , dar batem campii cu tot soiul de prostii. 

    Un om de calitate , dupa toate acuzele ( daca au fost reale ) nu ar fi continuat sa se afiseze in toate functiile ce au urmat urmaririi penale . 

    Si lucrul acesta spune totul .

    Nu mai este nimic de comentat . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb