DATORITĂ RELUĂRII ACTIVITĂŢII REACTOARELOR DIN BELGIA: Profitul Engie a crescut în primul semestru

I.A.M.
Companii / 30 iulie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Profitul grupului energetic francez Engie SA s-a redresat în trimestrul doi din 2019, după rezultatele slabe din primele trei luni ale acestui an, datorită reluării activităţii tuturor reactoarelor sale din Belgia şi a îmbunătăţirii soluţiilor pentru clienţi, transmite Reuters.

Subsidiara belgiană a Engie - Electrabel - operează şapte reactoare nucleare, patru la Doel şi trei la Tihange. Când sunt deplin operaţionale, acestea produc aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al Belgiei.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), care scăzuse cu 4,8% în perioada ianuarie-martie 2019, a înregistrat în primul semestru din 2019 un avans de 0,6%, la 5,3 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 9,3% în primele şase luni din acest an, la 33 de miliarde de euro, în timp ce venitul net recurent s-a menţinut la 1,5 miliarde de euro, informează aceiaşi sursă.

Compania a menţinut estimarea privind obţinerea la nivelul grupului a unui venit net recurent de 2,5 - 2,7 miliarde de euro în 2019.

Recent, Engie a încheiat un acord privind vânzarea unora dintre termocentralele sale pe bază de cărbune din Germania şi Olanda fondului de investiţii Riverstone Holdings LLC, în conformitate cu strategia sa vizând concentrarea pe energiile regenerabile.

Conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 prezentat în luna februarie, Engie se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani şi, de asemenea, investiţiile sale vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura. Grupul francez a precizat atunci că va investi între 11 şi 12 miliarde euro în perioada 2019 - 2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru soluţii către clienţi (servicii către persoane fizice, companii şi colectivităţi locale), 2,3 - 2,8 miliarde euro pentru regenerabile şi 3 - 3,3 miliarde euro pentru reţele, conform Reuters.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb